• volontärresor-indonesien-lombok

Volontärresa: Jobba på förskola på ön Lombok!

Volontärarbeta på en förskola i Senggigi på Lombok – en mysig ö strax öster om Bali, med en egen intressant kultur!

Första veckan är en introduktionsvecka
Du bor tillsammans med andra volontärer, nära havet
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska

2018
2 veckor: 5.900:-
3 veckor: 7.400:-
4 veckor: 9.000:-
5 veckor: 10.600:-
6 veckor: 12.200:-
7 veckor: 13.800:-
8 veckor: 15.400:-
9 veckor: 17.000:-
10 veckor: 18.600:-
11 veckor: 20.200:-
12 veckor: 21.800:-
13 veckor: 23.400:-

Vill du stanna längre än 13 veckor? Kontakta oss! 
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2018 även för projektstart under 2019.
2018 & 2019
Varje måndag, men projektet är stängt i juni och juli och delar av december.
Ingår:
¤ Hämtning på flygplatsen på Lombok
¤ Mat
¤ Boende
¤ Dygnet-runt assistans innan
avresa och under projektet
¤ En donation till I Mina Skor
¤ En donation till förskolan
¤ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
¤ Flygbiljett
¤ Reseförsäkring (obligatoriskt)
¤ Eventuella vaccinationer
¤ Visumkostnader
Du ska boka ditt flyg till Lombok så att du landar mellan kl 06 och 20 dagen innan projektet börjar, dvs söndagen. Då ingår gratis hämtning på flygplatsen. Om du landar en annan dag eller senare på söndagskvällen kostar hämtningen 350 kr extra.
Om du kommer med båt från Bali eller reser runt på Lombok innan du börjar volontära kan vi ordna hämtning i centrala Senggigi klockan 14.00 på söndagen.
Sista arbetsdag är alltid en fredag, och det går bra att behålla rummet till lunchtid på lördagen.
Du behöver skaffa visum på Indonesiens ambassad i Stockholm innan du åker. Du kan antingen göra det personligen eller via post. Visumet du ska söka heter ”B-211” (Social Visa) och det tar högst tre arbetsdagar att utfärda. Med det visumet kan du stanna i Indonesien i upp till 60 dagar, och det går att förlänga på plats upp till fyra gånger.

Du behöver bifoga ett inbjudningsbrev som du får av oss när du har bokat, och vi hjälper dig självklart genom visumprocessen utan kostnad. Läs mer här:
http://indigotravel.se/nya-visumregler-for-volontararbete-pa-bali/
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och B. Malaria finns inte på Lombok.

 

Introduktionsveckan – en bra början på din volontärresa till Lombok

Den första veckan är en gemensam introduktionsvecka, med Senggigi som utgångspunkt. Under veckan får du lära dig grunderna om den lokala kulturen, maten, människorna och språket på vår lokala samarbetspartners center och genom studieresor i området.

Måndag: Introduktionsveckan börjar med en genomgång av vad du bör göra – och vad du bör undvika – för att respektera den lokala kulturen och människorna på Lombok. Du får även en guidad rundvandring i Senggigi, så du lär dig hitta i din nya (om än tillfälliga) lilla hemstad vid havet.

volontärresor-lombok-indonesien

Tisdag: Tisdagen börjar med att du får lära dig göra en ketupat – en diamantformad liten behållare av bambublad som används för att förvara ris och andra maträtter i. Du får även lära dig laga mat på lokalt sätt.

Onsdag: Vi besöker en traditionell by där du får lära dig mer om lokal keramik – en av Lomboks specialiteter. Efter lunch väntar en språklektion, där du får lära dig några användbara ord och fraser på det lokala språket.

volontärarbete-lombok

Torsdag: Dagen börjar med ännu en språklektion, och efter lunch besöker vi Lomboks största moské och islamiska center, i staden Mataram. Lombok är mestadels muslimskt – till skillnad från Bali där de flesta är hinduer.

Fredag: Vi besöker ”ungdomens tempel” i Narmada, ett vackert tempel från 1700-talet. Här kan du dricka ur ungdomens källa – Air Awet Muda – som enligt lokalbefolkningen ger evig ungdom. Det vågar vi inte skriva under på, men det är åtminstone en intressant upplevelse. 🙂

frivillig-arbeid-lombok

Helgen är ledig. Du kan till exempel upptäcka mer av Lombok på egen hand eller med de andra volontärerna, eller koppla av på någon av de många stränderna. Kanske en tur till någon av Giliöarna? Det tar ungefär en timme med taxi till färjan.

 

Vad gör man som volontär här?

Som volontär på förskolan på Lombok är din huvuduppgift att lära barnen engelska på ett lekfullt och roligt sätt. Det kan vara genom sång och musik, enkla ord och fraser och framför allt genom att låta barnen tycka det är kul att lära sig något nytt!

volontär-förskola-lombok

Du får stöd av förskolans ordinarie personal, och oftast får du hjälpa honom eller henne i en timme och själv hålla i aktiviteterna i ungefär en timme per dag. Du jobbar måndag till fredag, och är på förskolan ungefär två timmar på förmiddagarna. Efter lunch finns tid att förbereda nästa dags aktiviteter – men det finns förstås även tid att koppla av och njuta av livet på Lombok!

volontär-förskola-lombok-indonesien

 

Förskoleprojektet är stängt under följande lokala helgdagar och skollov:

2018: 

 • 24-25 december

2019:

 • 1 januari
 • 5 februari
 • 3 april
 • 19 april
 • 1 maj
 • 4-7 maj (det går bra att jobba med rengöring och renovering istället)
 • 30 maj
 • 17 juni-12 juli*
 • 12 augusti
 • 23 december till 3 januari 2020

*Den 17 juni till 12 juli är det sommarlov på förskolan. Då går det bra att volontärarbeta med engelskundervisning för skolbarn istället, under lite mer fria former än under skolåret.


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 185 kr och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Boende för våra volontärer på Lombok

Du bor på vår lokala samarbetspartners center i Senggigi, på västkusten, där du får dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön. Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum.

volontär-lombok

Du får tillgång till wifi, det finns varm dusch och fläktar, och du får tre mål mat varje dag (två på helgerna – brunch och middag). Maten är mestadels lokal, och ris eller nudlar är basen i de flesta rätter. Det finns vegetariska alternativ.

volontär-lombok-boende

Du handtvättar din egen tvätt, eller kan lämna in den för maskintvätt för en liten extrakostnad. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med alkohol och rökning. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft. I volontärhuset får du inte dricka alkohol. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete.

 

Att tänka på inför din volontärresa till Lombok

• De flesta av invånarna är muslimer – respektera dem genom att inte klä dig i linne och kort kjol.

• Kör gärna ett lokalt simkort för att hålla kontakten med den lokala personalen och andra volontärer.

• Det är regnperiod på Lombok från december till mars – ta med regnkläder och paraply.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går 100 kr oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till burmesiska flyktingbarns utbildning i Kuraburi. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback