• volontärresor-indien-specialundervisning

Volontärresa: Specialundervisning i Udaipur, Indien!

 • Destination:
 • Reslängd från : 2 veckor
 • Pris från:
  5,600 sek

Volontärarbeta med extra utsatta barn i Indien. Här ges du möjlighet att hjälpa mentalt handikappade eller hörselskadade barn och ungdomar på förmiddagarna, och barn från Udaipurs fattigaste samhällsklasser på eftermiddagarna.

Första veckan är en introduktionsvecka
Du bor på vår lokala samarbetspartners center
Du undervisar i minst en vecka

2017
2 veckor: 5.600:-
3 veckor: 7.100:-
4 veckor: 8.700:-
5 veckor: 10.400:-
6 veckor: 12.100:-
7 veckor: 13.800:-
8 veckor: 15.500:-
9 veckor: 17.200:-
10 veckor: 18.900:-
11 veckor: 20.600:-
12 veckor: 22.300:-
13 veckor: 24.000:-

Vill du stanna längre än 13 veckor? Kontakta oss!

Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2017 även för projektstart under 2018.

2017
Januari: 2, 16
Februari: 6, 20
Mars: 6, 20
April: 3, 17
Maj: 1, 15
Juni: 5, 19
Juli: 3, 10, 17, 24
Augusti: 7, 21
September: 4, 18
Oktober: 2, 16
November: 6, 20
December: 4
 
2018
Alla måndagar hela året.
Ingår:
¤ Hämtning på flygplatsen i Udaipur
¤ Mat
¤ Boende
¤ Dygnet-runt assistans innan avresa och under projektet
¤ En donation till I Mina Skor
¤ En donation till projektet
¤ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
¤ Flygbiljett
¤ Fickpengar
¤ Eventuella vaccinationer
¤ Visumkostnader
Du ska boka ditt flyg till Udaipur så att du landar dagen innan projektet börjar. Sista arbetsdag är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen. Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna!
CKGS i Stockholm har i uppdrag av Indiens ambassad att utfärda visum till Indien. Om du ska stanna i Indien i högst 30 dagar kan du ansöka om e-visum. För längre vistelser än 30 dagar är processen lite krångligare, men det är normalt inga problem att få turistvisum som gäller i upp till 6 månader från det datum det utfärdats. Läs mer på http://www.in.ckgs.se/.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och B samt Tyfoidfeber. Koleravaccin kan också behövas, och i vissa fall stelkramp.Det finns en liten risk att smittas av malaria i Rajasthan. Diskutera med din vaccinationscentral eller läkare i Sverige om du behöver malariaprofylax. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.

Introduktionsveckan – en bra början på din volontärresa till Indien

Den första veckan  är en gemensam introduktionsvecka för alla volontärer som ska delta, där du får lära dig grunderna om den indiska kulturen, maten, människorna och språket på vår lokala samarbetspartners center och genom studieresor i området. Du blir upphämtad på flygplatsen i Udaipur av en representant från vår lokala samarbetsorganisation på söndagen.

volontärarbete-i-indien-udaipur

Måndagen ägnas åt praktisk information, en genomgång av veckans schema och en introduktion till indisk kultur, med särskilt fokus på området runt Udaipur och resten av Rajasthan. Vi åker runt i stan på eftermiddagen och på kvällen väntar en välkomstmiddag med indisk mat.

Tisdagen börjar tidigt på morgonen med en lektion i yoga, och därefter får du veta mer om volontärprojekten och ges även en lektion i hindi, det mest utbredda språket i Indien. Efter lunch är det utflyktsdags igen. Vi besöker bland annat Nehru Park och tar en båttur på sjön Fateh Sagar.

volontärresor-indien-yoga

Onsdagsmorgonen bjuder på mer yoga. Därefter väntar ett besök på den lokala grönsaksmarknaden för att köpa ingredienser till matlagningslektionen som resulterar i dagens lunch! På eftermiddagen besöker vi Monsoon Palace och fortet Sajjan Gargh.

På torsdagen får du lära dig mer om religionens inverkan på det dagliga livet i Indien och och vi besöker ett hinduiskt tempel, Saas Bahu. Vi hinner även med att besöka Shilpgram, där du bland annat får ta del av indiskt konsthantverk och traditionell dans. På kvällen går vi och ser en Bollywood-film!

Fredagen börjar med en språklektion, innan vi besöker en kryddmarknad med kryddor i alla regnbågens färger. Glöm inte kameran! Den kan också komma till användning efter lunch, när vi åker till sjön Pichola och det berömda templet Jagadish.

volontär-indien-introduktionsvecka-udaipur

Under introduktionsveckan kommer du att få veta mer om var du behövs mest som volontär och får diskutera vad du vill göra. I de allra flesta fall får du jobba med det projekt du önskar, men om behovet för tillfället är större på ett av de andra projekten kan du bli ombedd att jobba där istället, en kortare eller längre tid. Detta för att säkerställa att våra volontärer gör så mycket nytta som möjligt där behovet är som störst.

Helgen är ledig. Du kan till exempel upptäcka mer av Udaipur eller Rajasthan på egen hand eller med andra volontärer som är med på projektet, fortsätta utöva den yoga och meditation du lärt dig eller bara ta det lugnt och njuta av tillvaron. Vecka 2 börjar du volontärjobba!

 

Projekt 1: Undervisa mentalt handikappade barn (förmiddagar)

volontärresor-indien-mentalt-handikappadeIndien har inte samma sociala skyddsnät som Sverige. Att få ett handikappat barn ses tyvärr som en stor börda av många familjer, och det är mycket vanligt att barnen blir övergivna på sjukhus, utanför barnhem eller i värsta fall bara lämnas på gatan.

På den här skolan för mentalt handikappade barn och ungdomar kan du bidra till att deras vardag blir roligare, och tillsammans med personalen hjälpa dem med allt från grundläggande hygien och matning för de yngsta till engelskundervisning för de äldre barnen med lättare handikapp.

 

Projekt 2: Undervisa hörselskadade och döva barn (förmiddagar)

volontärresor-indien-döva-barn
Som volontär på det här projektet hjälper du bland annat barnen att lära sig använda och förstå enkelt teckenspråk som gör deras vardag enklare och roligare. Du jobbar tillsammans med skolans ordinarie personal och lärare och behöver inte ha några förkunskaper – det enda som krävs är att du har fyllt 18 och tycker om att jobba med barn som har extra behov av hjälp.

Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av att jobba med mentalt handikappade eller hörselskadade barn och ungdomar för att få volontära på det här projektet – men om du har det kommer du att snabbare komma in i rutinerna.

 

Projekt 3: Undervisa barn från fattiga familjer (eftermiddagar)

volontärresor-indien-fattiga barn

På det här projektet får du möjlighet att hjälpa Udaipurs fattigaste barn. De flesta är inte hemlösa,  men kommer från mycket fattiga familjer i slumområden i utkanten av stan och bor i små fallfärdiga skjul. Deras familjer är ofta kringresande och bor inte på samma ställe tillräckligt länge för att kunna gå i skolan. De här barnen arbetar eller driver runt på gatorna och löper extra stor risk att dras in i samhällets mörkaste sidor, med droger, brottslighet och prostitution.

Som volontär här undervisar du barnen i engelska, är med och organiserar spel och lekar, får dem att känna att någon bryr sig om dem och kan förhoppningsvis inspirera dem till att ta beslut som gör att de håller sig borta från saker som kan skada dem.

 

Preliminärt dagsschema (måndag till fredag):

08:00 – Frukost

09:00 – Avresa till den skola du ska jobba på (antingen med mentalt handikappade eller hörselskadade barn)

09:30 till 12:00 – Undervisning

13:00 till 14:00 – Lunch

14:00 till 16:00 – Förberedelser för eftermiddagens undervisning

16:00 till 18:00 – Undervisning, spel och lekar på skolan för barn från fattiga familjer

18:30 till 19:30 – Middag

20:00 – Förberedelser för nästa dags undervisning (utvärdering av veckan på fredagar)

Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 192 kr och tar ca två veckor att få. http://polisen.se/Service/Blanketter/Blanketter-belastningsregistret/blankett-4421-utlandsandamal-belastningsregistret/

 

Under följande perioder är det centrala prov eller skollov i Udaipur. Då är endast projekt 3 tillgängligt:

 • 16 oktober till 20 november (projekt 3 tillgängligt både förmiddagar och eftermiddagar)
 • 23 december 2017 till 7 januari 2018 (projekt 3 tillgängligt på eftermiddagarna)
 • 12-16 februari 2018 (projekt 3 tillgängligt på eftermiddagarna)
 • 2 till 21 april 2018 (projekt 3 tillgängligt både förmiddagar och eftermiddagar)
 • 10 maj till 1 juli 2018 (projekt 3 tillgängligt både förmiddagar och eftermiddagar)
 • 20 till 24 augusti 2018 (projekt 3 tillgängligt både förmiddagar och eftermiddagar)
 • 8 till 12 oktober 2018 (projekt 3 tillgängligt både förmiddagar och eftermiddagar)
 • 27 oktober till 11 november 2018 (projekt 3 tillgängligt både förmiddagar och eftermiddagar)
 • 9 till 24 december (projekt 3 tillgängligt både förmiddagar och eftermiddagar)
 • 25 december till 2 januari 2019 (projekt 3 tillgängligt på eftermiddagarna)

 

Projektet gör uppehåll på följande helgdagar:

2017: 2 oktober

2018: 26 januari, 2, 19, 29 och 30 mars, 15 augusti, 3 och 13 september, 2 oktober, 17 och 19 oktober, 20 och 23 november.

 

Boende för våra volontärer

Du bor på vår lokala samarbetspartners center, där du får dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön.  Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum. Du bjuds på tre mål mat varje dag (två på helgerna). Maten är indisk och mestadels eller helt vegetarisk.

volontärboende-udaipur

Du handtvättar din egen tvätt. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med alkohol och rökning. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt resande/arbetande som volontär.

Den här volontärresan passar extra bra för dig som vill göra till gymnasieprojekt utomlands och jobba med utsatta barn.

 

Att tänka på inför din volontäresa till Rajasthan

• En stor del av Rajasthan består av öken! Glöm inte solglasögon, heltäckande kläder och hög solskyddsfaktor.

• Det är extremt varmt från april till juni – ibland över 40 grader i skuggan! Efter värmen kommer regnperioden i juli och augusti.

• Från november till mars är det vinter, och det kan vara riktigt kallt på nätterna. Ta med varma kläder och sovsäck.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går 100 kr oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till burmesiska flyktingbarns utbildning i Kuraburi. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Yvonne, 47, Skara
  Svara

  Ni vet ju hur orolig jag var innan jag åkte, men allting löste sig – träffade inte på en enda orm heller, utom den som den där som jag skickade bilden på… fast den var ju i en korg. Saknar alla glada leenden från barnen, saknar maten och de andra volontärerna, saknar värmen… Tack snälla för att ni gjorde det möjligt för mig att förverkliga drömmen om att jobba med gatubarn i Indien!!!

 • Cecilia, 32, Göteborg
  Svara

  Stort tack för all hjälp! Jag har ju varit i Indien flera gånger tidigare, men det var ändå skönt att ha er att bolla förslag med innan avresan och väl på plats i Indien flöt allting på bra – faktiskt bättre än jag vågade hoppas på! Jag tycker också det var mycket positivt att det gick att flytta mellan projekten när man väl var på plats. Jag hade ju tänkt att jag bara skulle jobba med hörselskadade barn först eftersom det är det jag har erfarenhet från sedan tidigare, men när jag fick träffa de förståndshandikappade barnen var det svårt att inte vilja spendera tid med dem också. Jag har varit hemma i en vecka nu, småkyligt och duggregn i Göteborg idag… gissa om jag längtar tillbaka?

 • Malin
  Svara

  Hej! Jag heter Malin och har bokat detta projekt nu i mars 2016. Jag planerar eventuellt att resa ensam då min vän precis meddelat mig att hon inte kommer kunna åka. Tänkte höra om det finns någon annan att komma i kontakt med inför resan och vad ni tror om att åka ensam? Har aldrig varit i Indien eller rest på egen hand! Mvh Malin 🙂