• volontärresor-indien-specialundervisning

Volontärresa: Specialundervisning i Udaipur, Indien!

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  3,900 sek

Volontärarbeta med extra utsatta barn i Indien. Här ges du möjlighet att hjälpa mentalt handikappade eller hörselskadade barn och ungdomar på förmiddagarna, och flickor från Udaipurs fattigaste samhällsklasser på eftermiddagarna.

Du volontärarbetar med barn med funktionsnedsättningar på förmiddagarna
Mellan kl 16 och 18 undervisar du flickor från fattiga familjer
Du bor på vår lokala samarbetspartners center
Minimiålder: 18 år
Maxålder: Ingen övre gräns
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska

2019
1 vecka: 3.900:-*
2 veckor: 5.600:-
3 veckor: 7.300:-
4 veckor: 8.900:-
5 veckor: 10.700:-
6 veckor: 12.500:-
7 veckor: 14.300:-
8 veckor: 15.900:-
9 veckor: 17.700:-**
 
*Kortast möjliga volontärvistelse är 2 veckor, men det går bra att kombinera det här projektet med kulturveckan eller med något av våra andra projekt i Udaipur. 
**Vill du stanna längre än 9 veckor? Kontakta oss! 
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2019 även för projektstart under 2020.
2019 & 2020
Alla måndagar hela året, men notera skolloven som är specificerade i texten.
Ingår:
¤ Hämtning på flygplatsen i Udaipur
¤ Mat
¤ Boende
¤ Dygnet-runt assistans innan
avresa och under projektet
¤ En donation till I Mina Skor
¤ En donation till projektet
¤ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
¤ Flygbiljett
¤ Reseförsäkring (obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring)
¤ Eventuella vaccinationer
¤ Visumkostnader
Du bör boka ditt flyg till Udaipur så att du landar dagen innan projektet börjar. Sista arbetsdag är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen. Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna!
Om du ska stanna i Indien i högst 60 dagar kan du ansöka om e-visum. Använd ingen annan sajt – det finns flera bluffsidor som erbjuder e-visum till Indien. För längre vistelser än 60 dagar har CKGS i Stockholm i uppdrag av Indiens ambassad att utfärda visum till Indien.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot hepatit A och B och i vissa fall tyfoidfeber. Koleravaccin kan också vara bra att ta. Det finns en liten risk att smittas av malaria i Udaipur. Diskutera med din vaccinationscentral eller läkare i Sverige om du behöver malariaprofylax. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.

 

Volontärarbeta med barn i Udaipur

Det här är tre projekt i ett. Den första dagen i Udaipur får veta mer om var du behövs mest som volontär på förmiddagarna för tillfället och får diskutera vad du vill göra. I de allra flesta fall får du jobba med det projekt du önskar, men om behovet för tillfället är större på det andra projektet kan du bli ombedd att jobba där istället, en kortare eller längre tid. Detta för att säkerställa att våra volontärer gör så mycket nytta som möjligt där behovet är som störst.

Din första måndag på projektet får du en praktisk orientering, och tillsammans med andra nyanlända volontärer får du se en lokal dansföreställning och besöka den lokala marknaden. Tisdagen tillbringar du på projektet, och får en mjukstart tillsammans med de lokala samordnarna och andra volontärer som redan börjat sitt volontärarbete. På onsdagen börjar volontärarbetet på allvar!

 

Projekt 1: Volontära med barn med mentala funktionsnedsättningar (förmiddagar)

volontärresor-indien-mentalt-handikappadeIndien har inte samma sociala skyddsnät som Sverige. Att få ett barn med funktionsnedsättning ses tyvärr som en stor börda av många familjer, och det är mycket vanligt att barnen blir övergivna på sjukhus, utanför barnhem eller i värsta fall bara lämnas på gatan.

På den här skolan för mentalt handikappade barn och ungdomar kan du bidra till att deras vardag blir roligare, och tillsammans med personalen hjälpa dem med allt från grundläggande hygien och matning för de yngsta till engelskundervisning för de äldre barnen med lättare handikapp.

 

Projekt 2: Volontärarbeta med hörselskadade och döva barn (förmiddagar)

volontärresor-indien-döva-barn
Som volontär på det här projektet hjälper du bland annat barnen att lära sig använda och förstå enkelt teckenspråk som gör deras vardag enklare och roligare. Du jobbar tillsammans med skolans ordinarie personal och lärare och behöver inte ha några förkunskaper – det enda som krävs är att du har fyllt 18 och tycker om att jobba med barn som har extra behov av hjälp.

Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av att jobba med mentalt handikappade eller hörselskadade barn och ungdomar för att få volontära på det här projektet – men om du har det kommer du att snabbare komma in i rutinerna.

 

Projekt 3: Volontärarbeta med flickor från fattiga familjer (eftermiddagar)

Efter lunch förbereder du undervisning och aktiviteter för nästa utmanande projekt. På den här specialskolan går ca 30 flickor mellan 10 och 16 år. De flesta går i skolan på dagarna, men engelskundervisningen är bristfällig och fokus är på att förbättra deras engelskakunskaper. Flickorna kommer från fattiga familjer i och runt Udaipur, och många av dem bor på skolan av olika anledningar.

frivillig-arbeid-india

På den här skolan är du mellan klockan 16 och 18, och i arbetsuppgifterna ingår att hjälpa flickorna med engelskaläxor, att stärka deras självförtroende, att lära dem bli mer miljömedvetna, och att inspirera dem till fortsatt utbildning.

Arbetet sker främst på skolan, men ibland ordnas studiebesök och utflykter till parker, museer, bibliotek och andra intressanta platser som de annars inte skulle besöka.


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 185 kr och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.


Projektet gör uppehåll på följande helgdagar och skollov:

2019: 1 januari, 4, 20 och 21 mars, 17 och 19 april, 10 maj – 18 juni, 15 augusti, 3 och 19 september, 2 och  10 oktober, 29 oktober – 9 november, 21 november, 24 december – 1 januari 2020.

De längre uppehållen beror på skollov och centrala prov. Under de perioderna går det bra att volontära på vår lokala samarbetspartners eget idrottsprojekt istället.

 

Boende för dig som volontärarbetar i Udaipur

Du bor på vår lokala samarbetspartners center, där du får dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön. Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum. Du bjuds på tre mål mat varje dag. Maten är indisk och mestadels eller helt vegetarisk.

volontärboende-udaipur

Du kan tvätta dina kläder för hand, eller lämna in dem för maskintvätt mot en liten extrakostnad. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med alkohol och rökning. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete.

 

Att tänka på inför din volontärresa till Indien

• En stor del av Rajasthan består av öken! Glöm inte solglasögon, heltäckande kläder och hög solskyddsfaktor.

• Det är extremt varmt från april till juni – ibland över 40 grader i skuggan! Efter värmen kommer regnperioden i juli och augusti.

• Från november till mars är det vinter, och det kan vara riktigt kallt på nätterna. Ta med varma kläder och sovsäck.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går 100 kr oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till burmesiska flyktingbarns utbildning i Kuraburi. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Yvonne, 47, Skara
  Svara

  Ni vet ju hur orolig jag var innan jag åkte, men allting löste sig – träffade inte på en enda orm heller, utom den som den där som jag skickade bilden på… fast den var ju i en korg. Saknar alla glada leenden från barnen, saknar maten och de andra volontärerna, saknar värmen… Tack snälla för att ni gjorde det möjligt för mig att förverkliga drömmen om att jobba med gatubarn i Indien!!!

 • Cecilia, 32, Göteborg
  Svara

  Stort tack för all hjälp! Jag har ju varit i Indien flera gånger tidigare, men det var ändå skönt att ha er att bolla förslag med innan avresan och väl på plats i Indien flöt allting på bra – faktiskt bättre än jag vågade hoppas på! Jag tycker också det var mycket positivt att det gick att flytta mellan projekten när man väl var på plats. Jag hade ju tänkt att jag bara skulle jobba med hörselskadade barn först eftersom det är det jag har erfarenhet från sedan tidigare, men när jag fick träffa de förståndshandikappade barnen var det svårt att inte vilja spendera tid med dem också. Jag har varit hemma i en vecka nu, småkyligt och duggregn i Göteborg idag… gissa om jag längtar tillbaka?

 • Malin
  Svara

  Hej! Jag heter Malin och har bokat detta projekt nu i mars 2016. Jag planerar eventuellt att resa ensam då min vän precis meddelat mig att hon inte kommer kunna åka. Tänkte höra om det finns någon annan att komma i kontakt med inför resan och vad ni tror om att åka ensam? Har aldrig varit i Indien eller rest på egen hand! Mvh Malin 🙂

 • Bergljot, 19, Trondheim
  Svara

  Vad var det bästa med tiden i Udaipur?
  Å være med på prosjektet og jobbe med barna.

  Vad tyckte du om projektet som helhet?
  Fint prosjekt!

  Skulle du rekommendera andra att åka på den här volontärresan genom oss? Varför/varför inte?
  Ja, jeg vil anbefale det, fordi det var lærerikt.

  Var det något du inte var nöjd med? Om ja, har du några förslag på förbättringar?
  Jeg er fornøyd.

  Var det något i vår beskrivning av projektet eller den information du fick av oss som inte stämde?
  Nei, veldig fornøyd med servicen!!

  Har du några tips och råd till andra som funderar på att åka som frivilliga till Udaipur?
  Ha med dekkende klær, – skuldre og knær.