• frivillig-arbeid-india-goa

Volontärresa: Jobba med samhällsprojekt i Goa, Indien!

 • Destination:
 • Reslängd från : 2 veckor
 • Pris från:
  5,600 sek

Som samhällsvolontär i Goa finns tre olika inriktningar: Du kan hjälpa utsatta flickor och unga kvinnor eller jobba med barn i Goas slum, och sprida glädje på ett äldreboende.

Första veckan är en introduktionsvecka
Du jobbar med projektet i minst en vecka
Du bor på vår samarbetspartners center i Saligao
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska

2018
2 veckor: 5.600:-
3 veckor: 7.100:-
4 veckor: 8.700:-
5 veckor: 10.300:-
6 veckor: 11.900:-
7 veckor: 13.500:-
8 veckor: 15.100:-
9 veckor: 16.700:-
10 veckor: 18.300:-
11 veckor: 19.900:-
12 veckor: 21.500:-
13 veckor: 23.100:-

Vill du stanna längre än 13 veckor? Kontakta oss!

Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2018 även för projektstart under 2019.

2018 & 2019
Alla måndagar hela året.
Ingår:
¤ Hämtning på flygplatsen på Goa
¤ Mat
¤ Boende
¤ Dygnet-runt assistans innan
avresa och under projektet
¤ En donation till I Mina Skor
¤ En donation till projektet
¤ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
¤ Flygbiljett
¤ Fickpengar
¤ Eventuella vaccinationer
¤ Visumkostnader
Du ska boka ditt flyg till Goa (Dabolim flygplats) så att du landar dagen innan projektet börjar. Sista arbetsdag är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen. Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna!
Om du ska stanna i Indien i högst 60 dagar kan du ansöka om e-visum. Använd ingen annan sajt – det finns flera bluffsidor som erbjuder e-visum till Indien. För längre vistelser än 60 dagar har CKGS i Stockholm i uppdrag av Indiens ambassad att utfärda visum till Indien.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och B samt Tyfoidfeber. Koleravaccin kan också behövas, och i vissa fall stelkramp.Det finns en liten risk att smittas av malaria i Goa. Diskutera med din vaccinationscentral eller läkare i Sverige om du behöver malariaprofylax. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.

Introduktionsveckan – en bra början på din tid som volontär i Indien

Den första veckan är en gemensam introduktionsvecka, där du får lära dig grunderna om den lokala kulturen, maten, människorna och språket på vår lokala samarbetspartners center och genom studieresor i Goa. Du blir upphämtad på flygplatsen på söndagen. Den första veckans program kan komma att ändras lite på grund av väder eller andra omständigheter, men schemat ser ut så här:

På måndagen går vi igenom praktiska detaljer och schemat. Du får en första introduktion till Indiens kultur, kastsystemet, och de olika volontärprojekt som finns i Goa. Efter lunch tar vi lokalbussen till Mapusa (uttalas Mapsa) – den största staden i norra Goa – där vi bland annat besöker den lokala marknaden. På kvällen får du läsa känna de volontärer som startat tidigare och redan har börjat volontärarbeta.

volontärarbeta-indien

På tisdagen börjar vi med en praktisk lektion i självförsvar – förhoppningsvis inte något du kommer att ha användning av under din tid i Indien, men en bra kunskap att ha med sig i bagaget. Därefter får du lära dig laga indisk mat, och resultatet äter vi till lunch!

Efter lunch åker vi till havet, och Fort Aguada från 1600-talet – ett av många arv från tiden som portugisisk koloni. Vi stannar även vid Sinquerim Beach ett tag. På kvällen väntar en dokumentär om Indiens historia, som hjälper dig att förstå mer om världens största demokrati.

Onsdagen börjar med en introduktion till yoga. Därefter får du en lektion i hindi – vi går igenom alfabetet, och du får lära dig några nyttiga fraser. Du får även lära dig göra chai-te. Efter lunch blir det mer strand, och du kan passa på att sola och bada om vädret tillåter.  På kvällen ser vi Bollywoodfilm i volontärhuset.

frivillighet-india-goa

Torsdagen ägnar vi åt att besöka de olika volontärprojekt som finns i Goa. På förmiddagen väntar förskolan, äldreboendet och djurprojektet. Efter lunch besöker vi vår samarbetspartners egen skola för barn från kringresande familjer. På kvällen får du diskutera projektens uppbyggnad och hur du på bästa sätt kan hjälpa till under din tid som volontär.

På fredagen blir det mer sightseeing – vi besöker en gammal portugisisk kyrka och ett kryddplantage på förmiddagen. På kryddplantaget äter vi även lunch, och på eftermiddagen väntar bland annat en båttur och ett vackert vattenfall. Kvällen avslutas med feedback och diskussion om det kommande volontärarbetet.

Helgen är ledig, du kan till exempel upptäcka mer av Goa på egen hand, koppla av på någon av Goas många stränder eller fortsätta utöva den yoga och meditation du lärt dig eller umgås med de andra volontärerna. Vecka 2 börjar du volontärarbeta!

Under introduktionsveckan kommer du att få veta mer om var du behövs mest som volontär och får diskutera vad du vill göra. Oftast jobbar man med två av de tre inriktningarna inom det här projektet:  på äldreboendet på förmiddagarna och antingen med barnen i slummen eller på centret för flickor och kvinnor eller eftermiddagarna.

I de allra flesta fall får du jobba med de projekt du önskar, men om behovet för tillfället är större på ett av de andra projekten kan du bli ombedd att jobba där istället, en kortare eller längre tid. Detta för att säkerställa att våra volontärer gör så mycket nytta som möjligt där behovet är som störst.

 

Projekt 1: Volontärjobba med att hjälpa utsatta flickor

Volontär Goa

Det här projektets syfte är att hjälpa kvinnor och barn som kommer från splittade familjer eller av andra orsaker inte kan bo hemma. Cirka 30 personer bor på centret, de flesta är flickor i tonåren. Det tar cirka en timme att åka buss till centret. Dina arbetstider som volontär är cirka 9 -17, men de flesta av barnen och tonårsflickorna går i skolan på dagarna och behovet av hjälp är störst på eftermiddagarna.

Du har fria händer att komma med förslag på aktiviteter, men att undervisa i engelska som volontär är alltid uppskattat. Goa är en av Indiens största turistdestinationer och behovet av engelsktalande arbetskraft i turismnäringen är stort på till exempel hotell, restauranger och som turistguider. Datakunskap är också populärt.

Du kan även lära ut exempelvis sång och dans, hantverk eller något annat som du är bra på och som kan vara användbart eller bara roligt att kunna. Förutom yrkeskunskaper bidrar våra volontärer här med att bygga upp flickornas och kvinnornas självkänsla, något som är minst lika viktigt!

För att få kontinuitet i arbetet vill vi att du stannar i minst fyra veckor på det här projektet (introduktionsveckan borträknad).

 

Projekt 2: Volontärjobba med att hjälpa barn i Goas slum

Volontär Goa Indien gatubarn

På det här projektet får du möjlighet att stötta några av Goas fattigaste barn. De flesta är inte hemlösa,  men kommer från mycket fattiga familjer i slumområden i utkanten av stan och bor i små fallfärdiga skjul. Deras familjer är ofta kringresande och bor inte på samma ställe tillräckligt länge för att kunna gå i skolan. De här barnen driver runt på gatorna och löper extra stor risk att dras in i samhällets mörkaste sidor, med droger, brottslighet och prostitution.

Som volontär här undervisar du barnen i engelska, är med och organiserar spel och lekar, får dem att känna att någon bryr sig om dem och kan förhoppningsvis inspirera dem till att ta beslut som gör att de håller sig borta från saker som kan skada dem.

 

Projekt 3: Volontärjobba på äldreboende i Goa

Volontärer på äldreboende på Goa Indien

Indien har inte samma sociala skyddsnät som Sverige. När man blir gammal behöver man antingen ha en familj som tar hand om en eller pengar att betala för att få hjälp. De som inte har det får klara sig på egen hand, och som volontär på det här äldreboendet i Goa kan du bidra till att deras vardag blir roligare. Det är roliga äldre damer och herrar som älskar att umgås med volontärer från andra sidan jorden. Många skratt utlovas!

 

Eftersom barnen och ungdomarna på projekt 1 och 2 antingen går i skola eller arbetar på förmiddagarna behöver de bara hjälp från klockan 14. För att utnyttja din tid som volontär på bästa sätt är det vanligaste därför att kombinera projekten, så du jobbar med projekt 3 på förmiddagarna, åker tillbaka till volontärcentret och äter lunch där, och sedan jobbar med antingen projekt 1 eller 2 på eftermiddagarna.

 

Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 192 kr och tar ca två veckor att få.
http://polisen.se/Service/Blanketter/Blanketter-belastningsregistret/blankett-4421-utlandsandamal-belastningsregistret/

 

Programmet gör uppehåll på följande lokala helgdagar

2018: 1 och 26 januari, 29-30 mars, 1 maj, 15 juni, 15 och 22 augusti, 13 september, 2 och 19 oktober, 7 och 23 november, 24-26 december, 31 december – 2 januari 2019.

2019: 21 mars, 17 och 19 april, 1 maj, 12 och 15 augusti, 2 september, 2 och 8 oktober, 12 november, 25 december.

 

Boende för våra volontärer i Goa

Under hela vistelsen bor du på vår lokala samarbetspartners center i Saligao, cirka 30 minuter från berömda Anjuna Beach och 20 minuter från Calangute Beach, där du eventuellt får dela rum med en eller flera andra volontärer. Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum. Det finns varmvatten och västerländska toaletter. Du får tillgång till wi-fi, tv, dvd-spelare, kyl, och bjuds på tre mål mat varje dag (två på helgerna). Maten är en blandning av indisk och västerländsk mat och är helt eller mestadels vegetarisk.

Du handtvättar din egen tvätt. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med alkohol och rökning. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete.

frivillig-arbeid-india-goa-bolig

 

Att tänka på inför din volontärresa till Indien

• Det finns många bankomater och affärer i Goa, så det mesta går att köpa på plats.

• Glöm inte att packa ned badkläder och solskyddskräm – det är inte långt till stranden!

• Det är regnperiod i Goa från juni till augusti – ta med regnkläder och paraply.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går 100 kr oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till burmesiska flyktingbarns utbildning i Kuraburi. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Rosa, 56. Ystad
  Svara

  Utdrag ur Rosas blogg, http://indienrose.blogg.se/

  Är nu lite i inlandet. I Assonara. Ett litet ställe. Jag bor med fyra unga tjejer i ett hus. Jag är typ mama. Detta är en introduktionsvecka. Idag har vi varit i stan Mapusa och köpt lite frukt och hämtat pengar. Vi tog lokalbussen dit. En upplevelse bara det. På förmiddagen satt vi på skolbänken och fick lära oss en hel del om hur saker fungerar i Indien och varför. Intressant. Maten är jättegod och snart väntar sängen eftersom vi har yoga imorgon kl 06.00. Så natti för denna gång .
  —–
  Nu har vi avverkat vår introduktionsvecka som har varit väldigt intensiv, intressant och rolig. Eftersom tjejerna är väldigt unga så är jag the Mum. Vår guid Nabita är en underbar tjej i 20års åldern. Vi har så kul ihop. Vi har varit på kryddplantage, sett tempel, och olika byggnader. Åkt lokalbuss, bara det är en upplevelse. Bollywood filmen var helknasig och Nabita både grät och skrattade hedlöst. Vi har lärt lite Hindi, up kese ho? Matlagningen var riktigt bra. Nu spenderar vi helgen vid havet. Ska dansa på en Jamacian club på stranden ikväll. Just having a good time!
  —-

  Då har jag avslutat mina tre volontär veckor. Jag har träffat så många underbara människor och naturligtvis helt fantastiska barn. Jag har sett så mycket av Goa. Vi har rest omkring med Namita vår vän och koordinater , vår taxichaufför Angnelo, Natalia, Rakel,Nadija ,Sharon och jag. Eftersom man åker bil en del så hinner man prata mycket . Vi har haft väldigt kul ihop. Larsen, vår andra koordinater är en jätterolig och go kille. Han älskar kött.Vi var i Panjim igår med honom. Shoppade och åt. Att vara med barnen i slummen har varit det absolut bästa. Dessa söta glada barn. Önskade att våra barn oxå kunde utstråla den glädjen. Nu stannar jag i Anjuna på stranden några dagar innan jag flyger norrut till Jaipur.
  Skickar lite värme till er alla. Namaste!

 • Sandra och Joakim, 22 och 24, Västerås
  Svara

  Vi har haft en fantastisk resa. Aldrig har 4 veckor gått så snabbt, önskar att vi kunde börja om från början igen. Saknar killarna på barnhemmet och de saknar nog Jocke på fotbollsplanen. Tack för all hjälp med det praktiska, och hälsa personalen i Goa att de gör ett fantastiskt jobb!

 • Louise, 19
  Svara

  Hejsan! Funderar på att göra denna resa i vinter 2015/16. Skulle vara kul med sällskap från Sverige! Funderar du på samma sak? Skicka gärna ett pm på facebook, Louise Lindström Graff!