• Singapore volontärer djur

Volontärresa: Jobba med reptiler i Singapore!

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  5,900 sek

Illegal handel skadar och dödar miljontals vilda djur i asien varje år, och hotar att helt utplåna många djurarter. På det här projektet i Singapore hjälper du till att förhindra detta. Du får vara med att rädda och rehabilitera djur som fallit offer för olaglig handel eller hittats skadade i vilt tillstånd i Singapore.

Ingen introduktionsvecka – här börjar du jobba direkt!
Du bor på vår samarbetspartners center
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska

2018
1 vecka: 5.900:-
2 veckor: 7.600:-
3 veckor: 9.300:-
4 veckor: 11.000:-
5 veckor: 12.700:-
6 veckor: 14.400:-
7 veckor: 16.100:-
8 veckor: 17.800:-
9 veckor: 19.500:-
10 veckor: 21.200:-
11 veckor: 22.900:-
12 veckor: 24.600:-
 
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2018 även för projektstart under 2019.
2018 & 2019
Varje måndag hela året.
Ingår:
¤ Mat
¤ Boende
¤ Dygnet-runt assistans innan
avresa och under projektet
¤ En donation till I Mina Skor
¤ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
¤ Flygbiljett
¤ Fickpengar
¤ Eventuella vaccinationer
¤ Visumkostnader
¤ Hämtning på flygplatsen
Du ska boka ditt flyg till Singapore så att du landar dagen innan projektet börjar eller samma dag. Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna!
Som svensk medborgare behöver du inte visum om du ska stanna i högst 90 dagar.
Förutom fullgott grundskydd krävs vaccination mot Hepatit A och B samt rabies – ta med bevis på att du har fått de vaccinationerna. Malaria finns inte i Singapore.

Volontärarbeta med hotade exotiska djur

Centret är öppet 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året. Som volontär erbjuds du en unik möjlighet att hjälpa till att ta hand om reptiler som räddats. Det innefattar daglig omsorg och matning av djuren samt underhåll och rengöring av anläggningen tillsammans med lokal personal och andra volontärer.

Om du vill kan du ibland även ges möjlighet att följa med centrets räddningsteam som står i beredskap dygnet runt för att rädda skadade vilda djur, rehabilitera dem och sedan släppa ut dem i frihet igen.

Dessutom får du vara med och undervisa de busslaster med skolbarn och kommer till centret nästan varje dag, och delta i insamlings- och informationskampanjer för ökat stöd för asiens vilda djur.

Du som har utbildning i djursjukvård och liknande kan ibland komma att ges mer avancerade uppgifter, men inga förkunskaper krävs – du får utbildning på plats. Du kommer aldrig att tvingas att utföra arbetsuppgifter som du inte känner dig bekväm med. Om du exempelvis vill undvika närkontakt med ormar tar du upp det med vår samarbetspartner på centret.

volontär reptiler singapore

Boende för våra volontärer

Under volontärarbetet bor du på vår lokala samarbetspartners center, där du eventuellt får dela rum med en eller flera andra volontärer. Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum. Många volontärer på det här projektet är från Singapore och kommer in några timmar i veckan, men de tar även emot internationella volontärer. Alla pratar engelska.

Tre vegetariska måltider per dag och boende ingår i priset. Reser du som turist till Singapore kommer du att märka att mat och boende ligger på ungefär samma nivå som i Sverige, vilket är dyrt jämfört med andra länder i sydostasien. Reser du som volontär med IndiGo får du en unik upplevelse, utbildning, erfarenhet och minnen för livet på köpet, samtidigt som du gör en mycket viktig insats för utsatta djur!

Notera att hämtning på flygplatsen inte ingår på det här projektet, men i Singapore är det enkelt att ta sig runt på egen hand. Du kommer att få adress och vägbeskrivning till centret när du bokat, och kan lätt ta en taxi dit.

Den här volontärresan passar extra bra för dig som är intresserad att göra ditt gymnasieprojekt utomlands och som vill jobba med djur!

 

Att tänka på inför din volontärresa till Singapore

• Singapore är ett välutvecklat och modernt land, och du hittar enkelt alla former av service, de har ett välutvecklat kollektivtrafiksystem och engelsktalande taxichaufförer.

• Det regnar året runt i Singapore, men mest från november till januari. Ta med dig regnkläder och vattentäta skor eller stövlar.

• Tänk på att Singapore har mycket sträng lagstiftning gällande införsel av exempelvis receptbelagt medicin – vi hjälper dig gärna att kolla upp vad som gäller om du behöver ta med dig något som eventuellt är förbjudet eller kräver specialtillstånd.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går 100 kr oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till burmesiska flyktingbarns utbildning i Kuraburi. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback