• Volontär med sköldpaddor på bali

Volontärresa: Jobba med havssköldpaddor utanför Bali!

Som volontär på vackra ön Nusa Penida utanför Bali kan du njuta av livet och samtidigt göra en viktig insats för hotade havsköldpaddor och de lokala barnen!

Första veckan är en introduktionvecka till balinesisk kultur på Bali
Du bor på vårt volontärcenter i Ubud, och på volontärcentret på Nusa Penida
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns. Barnfamiljer välkomna.
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska

2018
2 veckor: 7.900:-
3 veckor: 10.900:-
4 veckor: 14.200:-
5 veckor: 17.600:-
6 veckor: 20.900:-
7 veckor: 24.200:-
Barn upp till 12 år:
Halva priset.

Vill du stanna längre än 7 veckor? Kontakta oss!
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2018 även för projektstart under 2019.
2018 & 2019
Varje måndag.
Ingår:
¤ Hämtning på flygplatsen på Bali
¤ Mat
¤ Boende
¤ Dygnet-runt assistans innan
avresa och under projektet
¤ Båttransfer till Nusa Penida
¤ En donation till I Mina Skor
¤ En donation till projektet
¤ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
¤ Flygbiljett
¤ Fickpengar
¤ Eventuella vaccinationer
¤ Visumkostnader
Du ska boka ditt flyg till Bali (Denpasar flygplats) så att du landar mellan kl 06 och 20 dagen innan projektet börjar, dvs söndagen. Då ingår gratis hämtning på flygplatsen. Om du landar en annan dag eller senare på söndagskvällen kostar hämtningen 350 kr extra. Kommer du till Bali tidigare i veckan kan vi även hämta dig upp dig i Ubud på söndagen utan extra kostnad. Sista dag på projektet är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen. Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna!
Du behöver skaffa visum på Indonesiens ambassad i Stockholm innan du åker. Du kan antingen göra det personligen eller via post. Visumet du ska söka heter ”B-211” (Social Visa) och det tar högst tre arbetsdagar att utfärda. Med det visumet kan du stanna i Indonesien i upp till 60 dagar, och det går att förlänga på plats upp till fyra gånger.

Du behöver bifoga ett inbjudningsbrev som du får av oss när du har bokat, och vi hjälper dig självklart genom visumprocessen utan kostnad. Läs mer här:
http://indigotravel.se/nya-visumregler-for-volontararbete-pa-bali/
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och B. Malaria finns inte på Bali.

 

Introduktionsveckan – en bra början på din volontärresa till Bali

Den första veckan är en gemensam introduktionsvecka i Ubud (uttalas ”O-bood”) – Balis kulturella centrum. Under veckan får du lära dig grunderna om den balinesiska kulturen, maten, människorna och språket på vår lokala samarbetspartners center och genom studieresor i området.

Måndag: Vi börjar veckan med en genomgång av programmet, och därefter får du delta i en föreläsning och diskussion om balinesisk kultur. Efter lunch besöker vi Ubud Monkey Forest, eller ”Sacred Monkey Forest Sanctuary” som det egentligen heter. Det är en av Ubuds största turistattraktioner. Här bor runt 600 långsvansade makaker, och det går bra att mata dem om du vill. Det finns bananer att köpa på på plats. Aporna är inte rädda för människor, men vi rekommenderar att inte låta dem klättra på dig och du ska självklart inte försöka lyfta upp dem. Att bli biten eller riven av en apa är ingen bra start på din resa, och det är bättre att betrakta dem på lite avstånd. Inom området finns också tre intressanta hinduiska tempel från 1300-talet som är väl värda ett besök.

På kvällen väntar en välkomstmiddag med balinesisk mat och traditionell dans i Ubud Palace, där Balis kungafamiljer bodde en gång i tiden. Nu är palatset öppet för allmänheten, och ger en intressant inblick i balinesisk arkitektur och kultur.

volontärarbeta-på-bali

 

Tisdag: Lektion i det lokala språket – balinesiska – på förmiddagen. Balinesiska talas av mindre än 4 miljoner människor och är inget lätt språk att lära sig, men om du kan några ord och fraser kommer att det att imponera på lokalbefolkningen och göra deras leenden ännu bredare! Efter lunch tar vi en rundtur i området och besöker bland annat en av Bali berömda risterasser, som inte bara är vackra att titta på utan funtionella. I kuperat landskap gäller det att hindra avrinning och erosion. Vi får samtidigt en inblick i det fridfulla vardagslivet på landet på Bali.

Onsdag: Ytterligare en språklektion på förmiddagen, och efter lunch får du lära dig att måla batik på lokalt sätt. Ska du göra det någonstans är Bali det bästa stället – ordet batik härstammar från Indonesien och här är man experter på det. Batikmålning passar alla åldrar.

frivillighetsarbeid-bali-introduksjon

 

Torsdag: Matlagningskurs på förmiddagen – lär dig laga balinesisk mat. Resultatet äter vi förstås till lunch! Eftermiddagen blir ännu en workshop: du får göra din egen Canang Sari, en liten korg med ris och blommor som de flesta hinduer på Bali ger som tack till gudarna varje dag, eller så ofta de har möjlighet.

Fredag: Introduktionsveckan fortsätter i religionens tecken, och avslutas med ett besök på Pura Tirta Empul – Balis mest kända tempel. Det började byggas år 962 och är tillägnat Vishnu. Templet är känt för sitt heliga och rena källvatten, och många av Balis invånare kommer ofta hit för ett renande bad. Var beredd på att vattnet är kallt!

volontärresor-bali-tirta-empul

Helgen är ledig, du kan till exempel upptäcka mer av Bali på egen hand eller med dom andra volontärerna eller koppla av på någon av de många stränderna.

Här hittar du video från vår volontär Emilia, som var på Bali i 8 veckor våren 2015 – lite fritidstips! 

 

Vad gör man som volontär på Nusa Penida?

Vecka 2 börjar volontärjobbet med havssköldpaddorna! På måndagmorgonen tar vi båten till Nusa Penida. Det är en liten ö med ca 45.000 invånare, och här saknas många av de moderniteter som finns på Bali. Däremot har Nusa Penida ett rikt djurliv, vacker natur, fina sandstränder, vänliga människor, lugn och stillhet.volontärer hjälper sköldpaddor på Bali

Du kommer att få mata sköldpaddor, ha uppsikt över sköldpaddsägg, släppa ut babysköldpaddor och rehabiliterade sköldpaddor, göra ren deras vattentankar, hjälpa till att hålla stränderna fria från skräp och inte minst lära dig massor om den marina miljön runt Bali – och förstås om havssköldpaddor! Exakt vad som står på schemat beror på vilket tid på året du kommer, eftersom sköldpaddorna inte bygger bo och lägger ägg året runt.

Du kommer även att få möjlighet att undervisa de lokala barnen i engelska. Volontärarbete på Nusa Penida är nystartat, så de här barnen är nyfikna och vetgiriga och du kommer att ha alla möjligheter att göra en verklig insats för deras utbildning. Tack vare öns vackra läge och fantastiska natur finns här alla möjligheter att attrahera fler turister i framtiden, och då kommer det att finnas ett stort behov av engelsktalande guider och annan servicepersonal. Tack var dig och andra volontärer kan de ges möjlighet att stanna kvar på sin lilla paradisö och inte tvingas flytta till Bali för att hitta jobb.

volontär-nusa-penida

Att undervisa är dock frivilligt – vi vet att det inte passar alla och vill du hellre fokusera helt på sköldpaddorna är det inga problem.

Man jobbar med sköldpaddorna fram till lunch varje dag (ca 3 timmar) och på eftermiddagarna undervisar man eller hjälper till att hålla stranden ren mellan kl 14 och 16 tillsammans med lokalbefolkningen. Därefter är man med och matar sköldpaddor igen kl 17, innan det är dags för gemensam middag.

På helgerna kan du stanna på Nusa Penida och njuta av stränderna, lugnet, naturen och djurlivet. Det finns bland annat här massor av exotiska fågelarter och bra snorkling. Saknar du moderniteter, barer och västerländsk mat går det utmärkt att ta båten till Bali  – antingen bara över en dag eller hela helgen.

 

Volontärarbetet med sköldpaddorna utförs varje vardag, men undervisningen i skolan påverkas eller ställs in under följande lokala helgdagar och skollov:

2018:

 • 1 januari
 • 5-9 mars
 • 16-18 mars
 • 21 mars
 • 27-29 mars
 • 21-25 maj
 • 28 maj – 8 juni
 • 16 juni
 • 17 augusti
 • 1 september
 • 21 september
 • 12-13 oktober
 • 17 oktober
 • 3-7 december
 • 24 december – 4 januari 2019

När skolan är stängd får du tillbringa eftermiddagarna med att hålla stranden ren och/eller arbeta med sköldpaddorna istället för att undervisa.

 

Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 185 kr och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Boende för våra volontärer

Under introduktionsveckan på Bali bor du på vår lokala samarbetspartners center i  Pejeng, strax utanför Ubud, där du eventuellt får dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön. Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum. Du får tillgång till wifi, kyl, och bjuds på tre mål mat varje dag (två på helgerna – brunch och middag). Maten är mestadels lokal, och ris eller nudlar är basen i de flesta rätter. Det finns alltid vegetariska alternativ.

Under volontärarbetet på Nusa Penida bor du på volontärcentret på ön. Även här är det delat boende med andra volontärer av samma kön.

volontärboende

Du handtvättar din egen tvätt. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med alkohol och rökning. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft. I volontärhusen är alkohol inte tillåtet. Användning av illegala droger är förbjudet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete.

Här hittar du feedback och bilder från Karolina, som volontärade här  i september och oktober 2015!

Här hittar du fler bilder från volontärhuset på Bali, och får veta vad en av våra tidigare volontärer tyckte!

 

Att tänka på inför din volontärresa till Bali och Nusa Penida

• Det finns många bankomater och affärer i Ubud, så det mesta går att köpa på plats.

• På Nusa Penida finns en bankomat, och den är inte helt pålitlig. Ta med tillräckligt med kontanter för säkerhets skull.

• Om du vill ringa hem kan du enkelt köpa ett nytt SIM kort i de allra flesta butiker, vår personal på plats hjälper dig gärna.

 

Det här projektet passar extra bra för dig som vill göra en volontärresa med familjen – det passar alla från 5 till 75! Det passar även utmärkt som gymnasieprojekt för dig som vill göra det utomlands och jobba med djur och natur.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går 100 kr oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till burmesiska flyktingbarns utbildning i Kuraburi. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Karolina Hansson
  Svara

  Väldigt bra projekt där arbetet du gjorde kändes värdefullt. Du har väldigt mycket kontakt med sköldpaddorna och jobbar väldigt mycket med konkreta arbetsuppgifter. Det är även väldigt enkelt att se resultatet av ditt arbete. Jag tyckte att det var väldigt tillfredsställande att se resultatet efter att rengjort sköldpaddornas tankar och efter att vi städat stranden från skräp. Att undervisa barnen var också givande, många av barnen ville leka med oss och var nyfikna även om de inte kunde så mycket engelska. På ön Nusa Penida finns det dock inte så mycket att göra om kvällen /eftermiddagen. Det är inte många turister som hittar ut dit och det är väldigt lugnt och stilla förutom ett fåtal restauranger/caféer. Detta såg jag dock inte som något negativt utan det var en skön kontrast till Ubud. Om du reser till Bali för att du verkligen vill volontärarbeta med sköldpaddor är detta ett väldigt bra projekt! 🙂

 • Rebecka Damgren
  Svara

  Trivs väldigt bra här och både äventyrsveckorna och hälsoveckan var tokbra. Kan tänka mig att ”tokbra” knappast räknas som utförlig feedback, men det är mitt intryck från hela resan. Det har verkligen varit en helt fantastisk upplevelse.

 • Elisabeth Svensson
  Svara

  Den här veckan har verkligen varit en av de mest annorlunda och intressanta i mitt liv, på ett väldigt bra sätt! Att jobba här med sköldpaddorna har varit lärorikt, mysigt, lite frustrerande, roligt och så intressant. Vi har jobbat ganska hårt och svettats så det runnit i ansiktet och på hela kroppen. Vi har varit en ganska liten grupp på ca 30 personer, indelade i 3 grupper som byts av i de olika uppgifterna som ska göras. Vi har jobbat med sköldpaddorna varje dag där det ska göras rent i deras tankar, matas och ges medicin, både på fm och på em. De har problem med svamp och infektioner hos sköldpaddorna vilket verkar vara svårt att få bukt med. Det är några volontärer som är här längre, vissa upp till 10 veckor så de brinner verkligen för detta. Vi har fått mycket hjälp av dem och försökt göra vårt bästa, tror att det är bra att vara van vid ett högt tempo och kunna hantera lite mer ofräsha situationer som uppstår när man har hand om små djur. Sköldpaddorna vill inte alltid samarbeta vid medicinering eller rengöring men det är bara att ha tålamod och få det gjort på ett bra sätt, men man är ju inte direkt van vid att hantera en liten bebis av denna sort. Vissa sköldpaddor är väldigt sjuka och det är inte säkert att de kommer klara sig…. men denna vecka var tydligen bra då vi lyckats ge många sköldpaddor medicin. Sköldpaddorna släpps fria efter ca 1 år, tyvärr fick vi inte se någon släppas fri.
  Förutom att ta hand om sköldpaddorna har vi även städat på stranden som är så smutsig och full med skräp, så sorgligt att se. Plast överallt och t o m kläder som folk slänger. Man känner sig lite skyldig som turist, vi dricker ju bara flaskvatten…. hoppas att det kommer förändras och invånarna här förstår hur viktigt det är med fungerande sophantering och återvinning. Känns lite konstigt att försöka rädda sköldpaddor när det slängs skräp rakt ut i havet som dödar djuren där.

  Vi har varit ett gäng på 6 personer som umgåtts i 2 veckor men idag och imorgon splittras vi, så det kommer vara jag, Sandra och en till kvar. Känns alltid tråkigt att säga hejdå till folk som man haft så kul med. Men det ska bli kul att komma tillbaka till Ubud och träffa några där som vi lärt känna.

  Imorgon ska vi snorkla i havet och förhoppningsvis få se stingrockor!! Sen är det lite oklart var vi hamnar, men på måndag börjar nästa äventyr!