• Volontär sköldpaddor Sri Lanka

Volontärresa: Jobba med havssköldpaddor på Sri Lanka!

 • Destination:
 • Reslängd från : 2 veckor
 • Pris från:
  8,400 sek

Din roll på det här projektet är i första hand att ta hand om skadade sköldpaddor och släppa tillbaka dem i havet när de återhämtat sig. Oftast kommer skadorna från fiskenät, som skär sönder sköldpaddornas fenor. Att skydda deras bon på stranden och de nykläckta bebisarna och att hålla stranden ren från plast, glas och annat skräp ingår också i dina arbetsuppgifter som volontär.

Första veckan är en introduktionsvecka, i Kandy, mitt på Sri Lanka
Vid sköldpaddsprojektet bor du i volontärhus nära stranden
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns. Barnfamiljer välkomna.
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska

2018
2 veckor: 8.400:-
3 veckor: 11.500:-
4 veckor: 14.700:-
5 veckor: 18.100:-
6 veckor: 21.500:-
7 veckor: 24.900:-
Barn upp till 12 år:
Halva priset.

Vill du stanna längre än 7 veckor? Kontakta oss! 
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma priser som för 2018 även för resa under 2019.
2018 & 2019
Alla måndagar. Fullbokat hela juli 2018.
Ingår:
¤ Hämtning på flygplatsen i Colombo
¤ Mat
¤ Boende
¤ Dygnet-runt assistans innan avresa
och under projektet
¤ Transport från Kandy till Ambalangoda
¤ En donation till I Mina Skor
¤ En donation till projektet
¤ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
¤ Flygbiljett
¤ Reseförsäkring (obligatoriskt)
¤ Eventuella vaccinationer
¤ Visumkostnader
Du ska helst boka ditt flyg till Colombo så att du landar dagen innan projektet börjar, dvs på söndagen. Då ingår hämtning på flygplatsen hela dagen, från tidig morgon till midnatt. Vi kan även ordna så att du blir hämtad på flygplatsen redan på lördagen, och då betalar du bara 350 kr extra för mat och boende på lördagen. Om du landar en annan dag än lördag eller söndag ingår inte hämtning. Då kan du antingen ta dig till Kandy med taxi på egen hand eller betala extra för hämtning som vi arrangerar. Projektets sista dag är en fredag, och det går bra att stanna på boendet fram till lunchtid på lördagen om du vill. Vi hjälper dig gärna att hitta bra biljetter!
Turistvisum som gäller i 30 dagar söker du på http://www.eta.gov.lk. Ska du stanna längre kontaktar du Sri Lankas ambassad i Stockholm:
http://www.stockholm.embassy.gov.lk.
Vi rekommenderar att du skaffar ett vanligt turistvisum. Skriv inte i ansökan att du ska volontärarbeta, det krånglar bara till processen.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och B samt Tyfoidfeber. Malaria behöver du bara oroa dig för i ett litet område längst i norra Sri Lanka, långt från Kandy och Ambalangodas. Vi rekommenderar dock att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.


 

Introduktionsveckan – en bra början på din volontärresa till Sri Lanka!

Du blir upphämtad på flygplatsen i Colombo på söndagen. Den första veckan  är en gemensam introduktionsvecka för alla nyanlända volontärer, i mysiga Kandy, mitt på ön. Där du får lära dig grunderna om den lokala kulturen, maten, människorna och språket på vår lokala samarbetspartners center och genom studieresor i området.

Måndag: Efter frukost går vi igenom hela programmet, och du får möjlighet att ställa frågor. Du får lära dig grunderna i lankesisk kultur och en språklektion. Vi visar dig runt i Kandy så att du lär dig hitta och på kvällen besöker vi en traditionell dansföreställning.

frivillig-arbeid-sri-lanka-kultur

Tisdag: Sri Lanka är bland annat känt för sina kryddodlingar, teplantage och sina ädelstenar. För att få en djupare förståelse för landets historia besöker vi en kryddodling, en teodling och ett ädelstensmuseum. Vi hinner även med ett besök på den brittiska kyrkogården från kolonialtiden och en båttur på Kandy Lake.

Onsdag: Idag får du lära dig laga mat på lokalt vis, och vi besöker ett lokalt tempel där du får lära dig mer om lankesisk buddhism och prova på meditation. Efter tre dagar har du redan lärt dig mer om Sri Lanka än många turister gör på flera veckor!

volontärarbeta-på-sri-lanka-kandy

 

Torsdag: Vi besöker en lokal familj som visar hur man målar batik på lokalt sätt. Lunch hos familjen ingår. Efter lunch besöker vi en av Sri Lankas största attraktioner: Sri Dalada Maligawa, ett vackert buddhistiskt tempel där enligt legenden en av Buddhas tänder finns. Templet kallas därför ofta ”Temple of the tooth”.

Fredag: Vi besöker ett hinduiskt tempel, äter indiskt till lunch och får avkopplande ayurveda-massage som avslutning på kulturveckan.

Helgen är ledig. Du kan åka runt på egen hand eller tillsammans med andra volontärer, eller bara ta det lugnt i Kandy. På söndagen ordnar vi transport till Ambalangoda och ditt nya boende nära stranden!

 

Vad gör man som volontär här?

Vecka 2 börjar volontärjobbet med havssköldpaddorna! Du kommer att få mata sköldpaddor, ha uppsikt över sköldpaddsägg, släppa ut babysköldpaddor och rehabiliterade sköldpaddor, göra ren deras vattentankar, hjälpa till att hålla stränderna fria från skräp och inte minst lära dig massor om den marina miljön runt Sri Lanka – och förstås om havssköldpaddor!volontärer havssköldpaddor Sri Lanka
Du volontärjobbar måndag till fredag mellan klockan 9 och 15. På helgerna är du ledig och kan utforska andra delar av Sri Lanka, om du kan slita dig från Ambalangodas härliga sandstrand. Det finns vackra vattenfall, många nationalparker, lokalt hantverk och massor av annat spännande att upptäcka.

En försmak av vårt mycket populära sköldpaddsprojekt hittar du här.

 

Projektet gör uppehåll på följande lokala helgdagar:

2018: 1 och 31 januari, 13 februari, 1 och 30 mars, 11-17 april, 30 april, 1 och 29 maj, 15 och 27 juni, 27 juli, 22 augusti, 24 september, 24 oktober, 6 och 20-22 november, 25 december.

2019: 15 januari, 4 och 19 februari, 4 och 20 mars, 11-17 april, 19 april, 1 och 18 maj, 5 juni, 16 juli, 12 och 12 augusti, 13 september, 12 november, 11 och 25 december.


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 185 kr och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Boende för våra volontärer på Sri Lanka

Under introduktionsveckan bor du på vår lokala samarbetspartners center i Kandy, där du eventuellt får dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön. Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum. Du får tillgång till  tv, och bjuds på tre mål mat varje dag. Maten är helt eller mestadels vegetarisk och av lokal karaktär.

volontärresor-srilanka-boende-kandy

Sköldpaddsreservatet ligger i Ambalangoda, på Sri Lankas sydvästspets, och även där bor du tillsammans med andra volontärer. Det finns inget varmvatten i det huset, men det behövs inte – vattnet i duschen är ljummet och det är varmt i luften året runt på Sri Lanka.

Om du reser med barn eller vill ha ett eget rum får du/ni bo hos lokala värdfamiljer i både Kandy och Ambalangoda.  Då äter du/ni med familjerna, och betalar en extra avgift på 70 Euro per person och vecka direkt till dem.

Du handtvättar din egen tvätt. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Alkohol är inte tillåtet på volontärboendet. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete.

volontärhuset-i-ambalangoda

 

Den här volontärresan passar extra bra för dig som vill göra ditt gymnasieprojekt utomlands och jobba med djur eller göra en volontärresa med familjen – havssköldpaddor älskas av människor i alla åldrar! Här kan du läsa om vår volontär Ulla och hennes intryck av Sri Lanka!

 

Att tänka på inför din volontärresa till Sri Lanka

• Det finns gott om bankomater och affärer i Kandy, så det mesta kan köpas på plats. Ta ut tillräckligt med kontanter innan du åker till sköldpaddsreservatet, där är det inte lika nära till bankomaten.

• Från oktober till december är det regnperiod – glöm inte regnkläder och paraply.

• Ta med tunna, heltäckande bomullskläder, keps eller solhatt och solskyddskräm. Du kommer att tillbringa mycket tid på stranden!

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går 100 kr oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till burmesiska flyktingbarns utbildning i Kuraburi. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback