• frivilig-arbeid-thailand-chiangrai

Volontärresa: Jobba med en hilltribe i norra Thailand!

 • Destination:
 • Reslängd från : 2 veckor
 • Pris från:
  8,900 sek

Det finns flera olika hilltribes i norra Thailand, och exakt vilken du kommer att få hjälpa beror på var behovet är störst för tillfället. Gemensamt för alla är att de på många sätt står utanför det vanliga thailändska samhället – trots att de bott i Thailand i generationer kämpar de för att få thailändska medborgarskap och för att deras barn ska få gå i thailändska skolor. Ofta är byarna självförsörjande, och resurserna mycket små. Det här projektet är inriktat på att hjälpa Lahu-folket.

Två första nätterna tillbringar du i Bangkok
Flyg från Bangkok till Chiang Rai ingår i priset
Det finns tre inriktningar: samhällsbyggnad, att ta hand om barn i dagisåldern och att lära ut engelska till skolbarn
I hilltribe-byn bor du hos en lokal familj och delar deras vardag och mat
Fredag till söndag bor du på ett mysigt guest house i Chiang Rai

2017
2 veckor: 8.900:-
3 veckor: 11.300:-
4 veckor: 13.700:-
5 veckor: 16.100:-
6 veckor: 18.500:-
7 veckor: 20.900:-

Observera att det ibland bara går att boka ett jämnt antal veckor på det här projektet. Ibland kan vi även ta emot volontärer som stannar 3, 5 eller 7 veckor, men kolla med oss först. Vill du stanna längre? Kontakta oss!
 
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2017 även för projektstart under 2018.
2017
Januari: 6, 20 (fullt 3-17/2)
Februari: 17
Mars: 3, 17
April: 7, 21
Maj: 5
Juni: 2, 16
Juli: 7, 21
Augusti: 4, 18
September: 1, 15
Oktober: 6, 20
November: 3, 17
December: 1, 15
 
2018
Januari: 5. 19
Februari: 2, 16
Mars: 6, 16
April: 6, 20
Maj: 4, 18
Juni: 1, 15
Juli: 6, 20
Augusti: 3, 17
September: 7, 21
Oktober: 5, 19
November: 2, 16
December: 7, 21

Ingår:
¤ Mat i hilltribe-byn
¤ Boende
¤ Dygnet-runt assistans innan
avresa och under projektet
¤ Hämtning på flygplatsen i Bangkok på fredagen
¤ Flygbiljett från Bangkok till Chiang Rai
¤ En donation till I Mina Skor
¤ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
¤ Flygbiljett från Sverige
¤ Mat i Bangkok och under helgerna (en bra måltid kostar 10-20 kr)
¤ Fickpengar
¤ Eventuella vaccinationer
¤ Visumkostnader
Du ska boka ditt flyg till Bangkok så att du landar på projektets första dag (det är alltid en fredag). Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna!
Ska du stanna i högst 30 dagar behöver du inget visum. Ska du vara i Thailand längre än 30 dagar rekommenderar vi att du skaffar ett turistvisum från Thailändska ambassaden i Stockholm. Det finns tre varianter: ”single entry tourist visa”, som är giltigt i tre månader och kostar 260 SEK, ”double entry tourist visa” gäller i sex månader och kostar 520 SEK och ”triple entry tourist visa” som också är giltigt i sex månader och kostar 780 SEK. Mer information finns här:
http://www.thaiembassy.se/en/visa
Vi rekommenderar att du inte uppger att du ska volontärarbeta när du ansöker om turistvisumet – det bara krånglar till processen.
Fullgott grundskydd. Skydd mot Hepatit A och B samt Tyfoid rekommenderas också. Malaria förekommer sporadiskt i regnskogsområdena runt Chiangrai, så du bör diskutera med din vaccinationscentral eller läkare i Sverige om du behöver malariaprofylax. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter, samt att sova med myggnät.

Den här volontärresan börjar i Bangkok!

Ditt äventyr börjar i staden som aldrig sover – Bangkok! När du landar blir du upphämtad på flygplatsen och skjutsad till ett guest house nära världsberömda Khao San Road, där du kommer att bo de två första nätterna. Det ingår även en guidad dag i Bangkok innan du blir skjutsad till flygplatsen igen, för en kort flygresa till Chiang Rai i norra Thailand. Flygbiljetten ingår!Wat Arun Khao san Road

I Chiang Rai hämtar vi dig på flygplatsen och kör dig till den hilltribe-by som för tillfället har störst behov av hjälp. Oftast blir man placerad i en by som befolkas av Lahu-folket, en minoritetsgrupp med rötter i södra Kina där även merparten av dem fortfarande bor, men det finns ca 100.000 från Lahu-gruppen i Thailand.

Livet här är totala motsatsen till storstadsstressen i Bangkok. Räkna med att leva primitivt och att få komma nära inpå lokalbefolkningens vardag, utan internet och lyx men med massor av glädje och kärlek. Som volontär här kommer du garanterat att få upplevelser för livet och samtidigt göra verklig skillnad för människor som lever under mycket enkla förhållanden.

 

Vad gör man på projektet?

Hilltribes lever i små byar i bergen i Thailand, Myanmar (Burma), Laos och Kina. De har sina egna språk, egen kultur och egna traditioner. I Thailand räknas de som statslösa – många är inte thailändska medborgare trots att de bott i landet i generationer, och har inte samma rättigheter som thailändarna. Exempelvis har de inte tillgång till vanlig skolgång, utan måste driva sina egna skolor eller undervisa sina barn i hemmet. Som volontär på det här projektet kommer du att få en unik inblick i deras vardag, och samtidigt hjälpa dem. Som en bonus får du uppleva den fantastiska naturen i bergen i norra Thailand!

Det här projektet drivs i samarbete med en lokal välgörenhetsorganisation, och vad du får göra som volontär beror på dina önskemål, var behovet är störst för tillfället och hur många andra volontärer som är på plats. Det är även beroende av årstid och väder. Dock finns tre huvudinriktningar; samhällsbyggnad, dagis för barn upp till sex år, och att undervisa skolbarn i framförallt engelska.

Som volontär på samhällsbyggnadsprojektet hjälper du lokalbefolkningen med allt från att rusta upp nedgångna allmänna byggnader i byn, jordbruk, bygga floddammar och omplantera träd till byggande av nya hus och installera bevattningssystem. Exakt var det största behovet finns får du veta på plats.volontär bygg samhällen hilltribe thailand

Du som väljer att volontärjobba med dagisbarn kommer att märka att ”dagiset” saknar resurser och utbildat personal. Oftast består personalen av en ensam person som – när inga volontärer finns – sköter allt själv. Dagiset fungerar mer som ”förvaring” av barnen innan de kommit upp i skolåldern, och gör att föräldrarna kan fokusera på jordbruk eller på marknaden. Antalet barn är begränsat till tolv, och de som kommer först på morgonen släpps in. Resten får följa med ut på risfältet eller till marknaden. Här finns alla möjligheter att göra barnens vardag roligare! Ta gärna med lek- och ritmaterial och annat som kan förgylla deras tillvaro.dagis hilltribe norra thailand

Väljer du att volontärarbeta som lärare i en lokal skola kommer du att göra en minst lika viktig insats. Du kommer att jobba tillsammans med skolans ordinarie lärare, som tyvärr oftast har mycket begränsade engelskakunskaper. För barn som vill ta sig ur fattigdom och kunna studera vidare efter grundskolan är engelska mycket viktigt och som volontärlärare kan du skapa ett intresse för världen utanför byn och motivation till fortsatta studier. Detta gör du enklast genom spel och lekar – thailändare älskar att vara lite barnsliga och vågar du bara bjuda på dig själv och våga göra bort dig kommer du att få massor av skratt och uppskattning tillbaka!volontärer undervisning hilltribe norra thailand

Boende för våra volontärer

De två första nätterna bor du på ett guest house i Bangkok. I hilltribe-byn bor du enkelt, vilken är en del av charmen med det här projektet. Du lever som lokalbefolkningen, och det finns få moderna bekvämligheter. Byn ligger uppe i bergen, och det är mycket svalare än nere på marknivå, så ingen luftkonditionering behövs. Däremot är det riktigt kallt på vintern – glöm schablonbilden av det tropiskt varma Thailand. Här behövs mössa och sovsäck, särskilt från november till februari.

Du bor tillsammans med en lokal värdfamilj och äter tillsammans med dem. Oftast fungerar hela byn som en stor familj, och måltider är en viktig del av thailändskt vardagsliv. Maten är av lokal karaktär, och en upplevelse i sig.

Under helgerna bor du i guest house i Chiang Rai (fredag eftermiddag till måndag morgon). Här bor du i dubbelrum (med två separata sängar) och det finns luftkonditionering, tv, varmvatten och tillgång till västerländsk mat för den som vill ha det. Frukost ingår.

Det är även möjligt att resa på egen hand under helgerna – Chiang Rai ligger nära både Burma/Laos och Laos, och det finns möjlighet att tillbringa en helg där. Chiang Mai är ett annat trevligt alternativ.

Den här volontärresan passar extra bra för dig som vill göra ditt gymnasieprojekt utomlands. Det går även utmärkt att ta med familjen hit, så länge alla är inställda på att förhållandena är mycket enkla och att det finns mycket få moderna faciliteter.

 

Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 192 kr och tar ca två veckor att få.
http://polisen.se/Service/Blanketter/Blanketter-belastningsregistret/blankett-4421-utlandsandamal-belastningsregistret/

 

Att tänka på inför din volontärresa till norra Thailand

• Det finns bankomater nästan överallt i Thailand, men inte i hilltribe-byarna. Du har visserligen inte så mycket att lägga pengar på där, men se till att du har lite fickpengar innan du åker dit.

• Det är regnperiod i norra Thailand från maj till september, och allra mest regnar det i juli och augusti. Glöm inte paraply, regnkläder och gummistövlar!

• Från november till mars är det kallt på nätterna uppe i bergen – det händer att temperaturen kryper ända ned till runt 7-8 grader. Ta med en sovsäck och varma kläder!

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går 100 kr oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till burmesiska flyktingbarns utbildning i Kuraburi. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback