• Volontärarbete med elefanter i Surin Thailand

Volontärresa: Jobba med elefanter i Surin, Thailand!

 • Destination:
 • Reslängd från : 2 veckor
 • Pris från:
  9,700 sek

Som volontär med elefanter i Surin, Thailand, hjälper du både elefanter och en fattig by på både kort och lång sikt, och du kommer att få massor tillbaka!

Första två nätterna bor du på guesthouse i Bangkok och får en guidad tur i stan
Du jobbar med elefanterna i minst två veckor
Under volontärarbetet bor du hos en lokal värdfamilj
Minimiålder: 17 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns. Barnfamiljer välkomna.
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska

2018
2 veckor: 9.700:-
3 veckor: 12.300:-
4 veckor: 14.900:-

Observera att det ibland bara går att boka 2 eller 4 veckor på det här projektet. Kolla med oss om du vill stanna 3 veckor, eller längre än 4.
 
På grund av ökade kostnader måste vi höja priset på det här projektet den 1 januari 2019. Två veckor kommer då att kosta 10.400:-, men bokar du innan årsskiftet gäller dagens pris även för projektstart under hela nästa år!

2018
Januari: 12, 19
Februari: 2, 16
Mars: 16
April: 20
Maj: 4, 18
Juni: 1
Juli: 6, 20
Augusti: 3, 17
September: 7, 21
Oktober: 5, 19
November: 2
December: 7Fullbokat

2019
Januari: 4. 18
Februari: 1, 15
Mars: 1, 15
April: 5, 19
Maj: 3. 17
Juni: 7. 21
Juli: 5, 19
Augusti: 2. 16
September: 6, 20
Oktober: 4. 18
November: 1. 15
December: 6

Ingår:
¤ Hämtning på flygplatsen i Bangkok
¤ Allt boende
¤ Dygnet-runt assistans innan avresa och under projektet
¤ Välkomstmiddag i Bangkok och all mat på elefantprojektet.
¤ All transport inom Thailand
¤ Allt boende
¤ Donationer till elefantskötarna och till byn
¤ En donation till I Mina Skor
¤ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
¤ Flygbiljett
¤ Reseförsäkring (obligatoriskt)
¤ Mat i Bangkok (utöver specificerat) och under helgerna. En bra måltid kostar 10-20 kr.
¤ Eventuella vaccinationer
¤ Eventuella visumkostnader
Du ska boka ditt flyg till Bangkok så att du landar på resans första dag (det är alltid en fredag). Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna!
Ska du stanna i högst 30 dagar behöver du inget visum.
Ska du vara i Thailand längre än 30 dagar rekommenderar vi att du skaffar ett turistvisum från Thailändska ambassaden i Stockholm. Det finns tre varianter: ”single entry tourist visa”, som är giltigt i tre månader och kostar 260 SEK, ”double entry tourist visa” gäller i sex månader och kostar 520 SEK och ”triple entry tourist visa” som också är giltigt i sex månader och kostar 780 SEK. Mer information finns här: http://www.thaiembassy.se/en/visa Vi rekommenderar att du inte uppger att du ska volontärarbeta när du ansöker om turistvisumet – det bara krånglar till processen.
Fullgott grundskydd. Skydd mot Hepatit A och B rekommenderas också. Malaria finns inte här, men vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.

 

Volontärarbeta med elefanter i Thailand!

Surin är Thailands centrum för elefanter. Det ligger i östra delen av landet, i en del av Thailand som kallas Issaan. Det här är Thailands fattigaste och minst utvecklade landsdel, och inte många turister åker hit. Surin har en lång tradition som Thailands elefant-Mekka, och här har elefanter använts vid skogsarbete och byggjobb i hundratals år. 1989 blev det olagligt att använda elefanter till släpa stockar i skogen, och många av dem blev ”arbetslösa”.

En elefant behöver äta runt 300 kg frukt och grönt varje dag för att må bra. Deras ägare är fattiga och det är en stor ekonomisk börda för familjen att köpa mat till en elefant. Därför tvingas många att ta sina elefanter till städer och turistområden, där de går runt och säljer bananer till både turister och thailändare som de får mata elefanterna med. Många tror att de hjälper elefanterna genom detta, men det bidrar istället till fortsatt ”tiggande”, och till att elefanterna vallas runt i en miljö där de inte mår bra. Elefanter är mycket känsliga för vibrationer och ljud, och att vandra runt i hårdtrafikerade städer är inte bara farligt med tanke på trafik och luftföroreningar, utan även mycket psykiskt påfrestande för elefanterna.volontär elefanter thailand

Som volontär på det här projektet bidrar du till att elefanterna i den här byn 6 mil norr om Surin får vara kvar i sin naturliga miljö och slipper storstadsstress och tiggeri. Vi har tillsammans med vår samarbetspartner gjort en överenskommelse med de som bestämmer i byn – om vi hjälper dem med volontärer som bidrar ekonomiskt till elefanternas välbefinnande och med den dagliga skötseln har deras skötare lovat att låta dem vara kvar i byn och leva så bra som en elefant som lever med människor kan. Som volontär här bidrar du alltså inte bara med fysisk arbetskraft, utan även till att elefanteras framtid ser ljusare ut på lång sikt.

Observera att vi på IndiGo inte stödjer elefantridning i någon form. Även om det går att rida på en elefant utan att skada den vill vi inte bidra till ökad fysisk påfrestning och stress för elefanterna, och vi vill inte bli ihopblandade med okunniga charterbolag som säljer utflykter med elefantridning till lika okunniga turister. Därför ber vi om förståelse för att du kommer att få jobba med elefanterna från markplan, förutom när det är dags för elefanternas dagliga bad – då är det ok att klättra upp på dem på ett säkert sätt.

 

Programmet dag för dag

Dag 1: Vi ordnar så du blir upphämtad på flygplatsen i Bangkok och skjutsad till hotellet, som ligger på (eller nära) världsberömda Khao San Road. Beroende på vilken tid du landar har du dagen och/eller kvällen på dig att koppla av efter flygresan eller ge dig ut och utforska Bangkok på egen handtempel och mat i bangkok för volontärer

Dag 2: Vår samarbetspartners guide tar dig med till några ”måsten” i Bangkok, en fullspäckad dag som slutar med en välkomstfest på Khao San Road, Bangkoks backpackermekka.

Dag 3: Vi tar tåget till Surin i östra Thailand, en vacker resa genom berg och djungel i första klass! Surin hör till Issaan, Thailands fattigaste del, och är mest känt för sina elefanter. Här kommer du inte att se många turister, men desto mer av en spännande och annorlunda del av Thailand. Och elefanter, förstås! Första natten i Surin bor du i vår samarbetspartners volontärhus.tempel och barn i Surin Thailand för volontärer

Dag 4-7: Äntligen dags att åka till elefantbyn! Här får du mata elefanter, bada med elefanter, lära känna deras unika personligheter och bli en del av gemenskapen i elefantlägret! Du kommer att få lära dig hur en mahout jobbar och komma så nära elefanterna det är möjligt utan att tumma på säkerheten. I mån av tid och vid behov finns det även annat volontärjobb som behöver göras tillsammans med lokalbefolkningen, bland annat jordbruk och byggarbete. Och räkna med att det finns nyfikna barn som vill leka eller försöka prata engelska med dig! Det finns även möjlighet att bland annat lära dig laga thaimat och paddla kajak i floden.volontärarbete med elefanter i Surin Thailand

Helgen är ledig, och från vecka 2 jobbar du måndag till fredag.

Det går utmärkt att kombinera det här projektet med våra andra volontärresor i Thailand – eller Kambodja! Surin ligger bara en timmes resa från den kambodjanska gränsen, och därifrån är det inte långt till landets stolthet Angkor Wat och våra volontärprojekt för utsatta barn i Siem Reap, som vi varmt kan rekommendera.
Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 185 kr och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Boende för våra volontärer

I Bangkok bor du på guest house/hotell. I Surin bor du hos en lokal värdfamilj under tiden med elefanterna (fyra dagar/tre nätter per vecka), och där bor man som lokalbefolkningen. Man sover på madrasser på golvet och det finns fläktar men ingen luftkonditionering. Över helgerna bor du i vår samarbetspartners eget volontärhus. Här finns gratis wi-fi, matlagningsmöjligheter, ett stort köpcentrum inom gångavstånd och gott om gemensamma utrymmen.  Du får eventuellt dela rum med en eller flera andra volontärer.

Du kan handtvätta din egen tvätt, eller lämna in den och få den tvättad mot en billig penning. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med alkohol och rökning. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete.

 

Den här volontärresan kan vi varmt rekommendera för dig som vill resa med familjen. Att komma så här nära elefanter tillsammans med dina barn, farmor eller kusinerna ger garanterat minnen för livet! Resan passar även perfekt för dig som vill göra ditt gymnasieprojekt utomlands och vill volontärjobba med elefanter i Thailand.

Här hittar du en video från vårt elefantprojekt i Thailand – filmad och redigerad av en tidigare volontär!

 

Att tänka på inför din volontärresa till Thailand

• Jobba med elefanter gör man inte i finkläder. Ta med tunna bomullskläder som du inte är rädd om, en keps eller solhatt och solskyddskräm. Var beredd på lite skit under naglarna!

• Var beredd på att Surin är fattigt, och hos din värdfamilj bor du enkelt. Det är den del av charmen med det här projektet!

• Regnperioden varar från maj till oktober. Det regnar inte varje dag, men tropiska skyfall som dränker det mesta förekommer. Ta med paraply och flip-flops eller gummistövlar, eller köp det billigt i Bangkok!

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går 100 kr oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till burmesiska flyktingbarns utbildning i Kuraburi. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Sandra och Carolin, Västerås
  Svara

  Projektet i Surin var jättebra! Tycker allt var kul.
  Det vi tyckte var mindre bra var att ibland var det lite dötid på morgonen och eftermiddagen. Kunde ha vart lite mer jobb. Lr längre dagar. Eftersom på kvällen fanns det inte så mycket att göra. Så vi gick och la oss ganska tidigt.
  Men allt har ändå vart toppen!

 • John, 40, Malmö
  Svara

  Hej! Tack för en trevlig resa! Hade lite anteckningar uppskrivna om råd till blivande volontärer som ni gärna får upplysa dem om:

  -Det är ungefär samma schema varje vecka, kan vara bra att veta i valet hur många veckor man ska stanna.
  -Osmach-gränsen till Kambodja tog bara Baht (1350), inga dollar möjliga när vi var där.
  -Och typ bara kontanter i Kambodja/Siem Reap. Endast vissa fina restauranger tog motvilligt kort, men då mot en hög pålagd avgift.
  -Visst, gummistövlar funkar men kan kännas fel i värmen. Ordentliga kängor har fler användningsområden och framförallt önskvärda när det huggs sockerplantor och röjs i skog och mark.
  -En ordentligt tät mygghatt som täcker ansiktet är guld att ha runt huset i elefantbyn. Både mot flugor och mygg.

  Lite tips bara, hade ju själv en del frågor inför min resa 🙂

 • Sharon, 40+ & Hugo, 12
  Svara

  Hej Lennie,

  Vi kom hem för några dagar sedan. Det var fantastiskt i Thailand! Överlag är både jag och Hugo mycket nöjda med resan till Surin, en otrolig upplevelse. Vi uppskattade att få komma ut på landsbygden och självklart att få umgås med elefanter. Vi tyckte om vår värdfamilj och alla var så vänliga. Hugo älskade att vara i byn! De hade 2 pojkar, 5 och 11 år. Hugo brukade spela spel med 11-åringen, Kong. Vi skulle lätt kunna åka igen och det har väckt mersmak på att göra fler volontärresor!