• volontär-bali-barn-och-miljö

Volontärresa: Jobba med barn och miljöprojekt på Bali!

Det här är en perfekt volontärresa för dig som vill jobba med barn på Bali och göra dem mer miljömedvetna. Du jobbar antingen med miljöundervisning på en eller flera skolor eller praktiskt ute på fältet tillsammans med barnen.

Första veckan är en introduktionvecka
Du bor på vårt volontärcenter i Ubud, som är Balis kulturella medelpunkt
Du jobbar med barn och miljö i minst en vecka

2017
2 veckor: 5.600:-
3 veckor: 7.100:-
4 veckor: 8.700:-
5 veckor: 10.400:-
6 veckor: 12.100:-
7 veckor: 13.800:-
8 veckor: 15.500:-
9 veckor: 17.200:-
10 veckor: 18.900:-
11 veckor: 20.600:-
12 veckor: 22.300:-
13 veckor: 24.000:-

Vill du stanna längre än 13 veckor? Kontakta oss! 
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2017 även för projektstart under 2018.
2017 & 2018
Varje måndag
Ingår:
¤ Hämtning på flygplatsen på Bali
¤ Mat
¤ Boende
¤ Dygnet-runt assistans innan
avresa och under projektet
¤ En donation till I Mina Skor
¤ En donation till projektet
¤ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
¤ Flygbiljett
¤ Fickpengar
¤ Eventuella vaccinationer
¤ Visumkostnader
Du ska boka ditt flyg till Bali (Denpasar flygplats) så att du landar mellan kl 06 och 20 dagen innan projektet börjar, dvs söndagen. Då ingår gratis hämtning på flygplatsen. Om du landar en annan dag eller senare på söndagskvällen kostar hämtningen 700 kr extra. Kommer du till Bali tidigare i veckan kan vi även hämta dig upp dig i Ubud på söndagen utan extra kostnad. Sista dag på projektet är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen. Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna!
Du behöver skaffa visum på Indonesiens ambassad i Stockholm innan du åker. Du kan antingen göra det personligen eller via post. Visumet du ska söka heter ”B-211” (Social Visa) och det tar högst tre arbetsdagar att utfärda. Med det visumet kan du stanna i Indonesien i upp till 60 dagar, och det går att förlänga på plats upp till fyra gånger.

Du behöver bifoga ett inbjudningsbrev som du får av oss när du har bokat, och vi hjälper dig självklart genom visumprocessen utan kostnad. Läs mer här:
http://indigotravel.se/nya-visumregler-for-volontararbete-pa-bali/
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och B. Malaria finns inte på Bali.

Introduktionsveckan – en bra början på din volontärresa till Bali

Den första veckan är en gemensam introduktionsvecka i Ubud (uttalas ”O-bood”) – Balis kulturella centrum. Under veckan får du lära dig grunderna om den balinesiska kulturen, maten, människorna och språket på vår lokala samarbetspartners center och genom studieresor i området.

Måndag: Vi börjar veckan med en genomgång av programmet, och därefter får du delta i en föreläsning och diskussion om balinesisk kultur. Efter lunch besöker vi Ubud Monkey Forest, eller ”Sacred Monkey Forest Sanctuary” som det egentligen heter. Det är en av Ubuds största turistattraktioner. Här bor runt 600 långsvansade makaker, och det går bra att mata dem om du vill. Det finns bananer att köpa på på plats. Aporna är inte rädda för människor, men vi rekommenderar att inte låta dem klättra på dig och du ska självklart inte försöka lyfta upp dem. Att bli biten eller riven av en apa är ingen bra start på din resa, och det är bättre att betrakta dem på lite avstånd. Inom området finns också tre intressanta hinduiska tempel från 1300-talet som är väl värda ett besök.

På kvällen väntar en välkomstmiddag med balinesisk mat och traditionell dans i Ubud Palace, där Balis kungafamiljer bodde en gång i tiden. Nu är palatset öppet för allmänheten, och ger en intressant inblick i balinesisk arkitektur och kultur.

frivillig-arbeid-bali-kultur

Tisdag: Lektion i det lokala språket – balinesiska – på förmiddagen. Balinesiska talas av mindre än 4 miljoner människor och är inget lätt språk att lära sig, men om du kan några ord och fraser kommer att det att imponera på lokalbefolkningen och göra deras leenden ännu bredare! Efter lunch tar vi en rundtur i området och besöker bland annat en av Bali berömda risterasser, som inte bara är vackra att titta på utan funtionella. I kuperat landskap gäller det att hindra avrinning och erosion. Vi får samtidigt en inblick i det fridfulla vardagslivet på landet på Bali.

Onsdag: Ytterligare en språklektion på förmiddagen, och efter lunch får du lära dig att måla batik på lokalt sätt. Ska du göra det någonstans är Bali det bästa stället – ordet batik härstammar från Indonesien och här är man experter på det. Batikmålning passar alla åldrar.

frivillig-arbeid-bali-kulturuke

 

Torsdag: Matlagningskurs på förmiddagen – lär dig laga balinesisk mat. Resultatet äter vi förstås till lunch! Eftermiddagen blir ännu en workshop: du får göra din egen Canang Sari, en liten korg med ris och blommor som de flesta hinduer på Bali ger som tack till gudarna varje dag, eller så ofta de har möjlighet.

volontärresor-bali-introduktionsvecka

Fredag: Introduktionsveckan fortsätter i religionens tecken, och avslutas med ett besök på Pura Tirta Empul – Balis mest kända tempel. Det började byggas år 962 och är tillägnat Vishnu. Templet är känt för sitt heliga och rena källvatten, och många av Balis invånare kommer ofta hit för ett renande bad. Var beredd på att vattnet är kallt!

volontärresa-bali-miljö-introvecka

Helgen är ledig, du kan till exempel upptäcka mer av Bali på egen hand eller med dom andra volontärerna eller koppla av på någon av de många stränderna. Här hittar du video från vår volontär Emilia, som var på Bali i 8 veckor våren 2015 – lite fritidstips! 

 

Vad gör man som volontär här?

Invånarna på Bali har en lång tradition av att leva i harmoni med naturen, men det är ett levnadssätt som i takt med modernisering och industrialisering blir allt svårare att följa. Som volontär på det här projektet jobbar du med att göra skolbarn mer miljömedvetna, både genom att undervisa om miljöproblem och lösningar i klassrummet och genom att föregå med gott exempel.

frivillig-arbied-bali-miljo

 

Vissa veckor är arbetet mestadels fokuserat till klassrummet, och då undervisar du 1-2 timmar om dagen. Andra veckor är arbetet mer praktiskt inriktat, och tillsammans med barnen kommer du att få plantera träd, städa upp i floder och på stränder, visa hur sopsortering fungerar och förklara varför tyg och naturmaterial är bättre än plast i de flesta lägen.volontarresa-bali-miljo

 

Det här är ett bra projekt för dig som har egna barn och planerar en volontärresa tillsammans med dem. Det går även utmärkt att kombinera det här projektet med någon av våra andra volontärresor till Bali. Kontakta oss så tar vi fram en skräddarsydd lösning för dig!

Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 192 kr och tar ca två veckor att få. http://polisen.se/Service/Blanketter/Blanketter-belastningsregistret/blankett-4421-utlandsandamal-belastningsregistret/

 

Miljöprojektet är stängt under följande lokala helgdagar:

2017:

 • 17 augusti
 • 23 augusti
 • 11-15 september (examensvecka – det går bra att jobba på förskolan istället)
 • 30 oktober – 10 november (det går bra att jobba med skolrenovering och städning istället)
 • 2 december
 • 4-9 december (examensvecka – det går bra att jobba på förskolan istället)

2018:

 • 1 januari
 • 5-9 mars (examensvecka – det går bra att jobba på förskolan istället)
 • 16-18 mars
 • 21 mars
 • 27-29 mars
 • 21-25 maj (examensvecka – det går bra att jobba på förskolan istället)
 • 28 maj – 8 juni (det går bra att jobba med skolrenovering och städning istället)
 • 16 juni
 • 17 augusti
 • 1 september
 • 21 september
 • 12-13 oktober (det går bra att jobba med skolrenovering och städning istället)
 • 17 oktober (det går bra att jobba med skolrenovering och städning istället)
 • 3-7 december (examensvecka – det går bra att jobba på förskolan istället)
 • 24 december – 4 januari 2019 (det går bra att jobba med skolrenovering och städning istället)

 

Boende för våra volontärer på Bali

Du bor på vår lokala samarbetspartners center i Penestanan Kaja, strax utanför Ubud, där du eventuellt får dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön. Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum. I mån av plats finns det möjlighet att uppgradera till ett privatrum mot en extra kostnad.

volontärboende-ubud-bali

Du får tillgång till wifi, och bjuds på tre mål mat varje dag (två på helgerna – brunch och middag). Maten är mestadels lokal, och ris eller nudlar är basen i de flesta rätter. Det finns vegetariska alternativ.

volontärboende-ubud-bali2

Du handtvättar din egen tvätt, eller kan lämna in den för maskintvätt för en liten extrakostnad. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med alkohol och rökning – det är inte att rekommendera under hälsoveckan. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft. I volontärhuset får du inte dricka alkohol. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt deltagande.

Den här volontärresan passar utmärkt för dig som vill resa tillsammans med dina barn, eller för dig som vill använda en volontärresa som grund för ditt gymnasieprojekt.

 

Att tänka på inför din volontärresa till Bali

• Det finns många bankomater och affärer i Ubud, så det mesta går att köpa på plats.

• Om du vill ringa hem kan du enkelt köpa ett nytt SIM kort i de allra flesta butiker, vår personal på plats hjälper dig gärna.

• Det är regnperiod på Bali från december till mars – ta med regnkläder och paraply.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går 100 kr oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till burmesiska flyktingbarns utbildning i Kuraburi. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback