• nepal-volontärarbete-jordbävning-återuppbyggnad

Volontärresa: Hjälp till att bygga upp Nepal!

 • Destination:
 • Reslängd från : 2 veckor
 • Pris från:
  6,300 sek

Åk som volontär till Nepal och hjälp till med återuppbyggnaden av en skolor och andra viktiga byggnader efter jordbävningen, eller byggnader som är i renoveringsbehov av andra orsaker. Vårt nära samarbete med en lokal hjälporganisation garanterar resultat!

Första veckan är en introduktionsvecka i Kathmandu
Minimiålder: 18 år
Maxålder: Ingen övre gräns

2018
2 veckor: 6.300:-
3 veckor: 8.200:-
4 veckor: 10.100:-
5 veckor: 12.000:-
6 veckor: 13.900:-
7 veckor: 15.800:-
8 veckor: 17.700:-
9 veckor: 19.600:-
10 veckor: 21.500:-
11 veckor: 23.400:-
12 veckor: 25.300:-
13 veckor: 27.200:-

Vill du stanna längre? Kontakta oss!
Notera att en del av volontäravgiften går till att köpa byggmaterial, målarfärg och annat som behövs för att arbetet ska kunna utföras. För att inte vara en ekonomisk belastning för vår lokala samarbetsorganisation står du själv för de kostnaderna. Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2018 även för projektstart under 2019.
2018
Varje måndag hela året.
Ingår:
¤ Hämtning på flygplatsen i Kathmandu
¤ Mat
¤ Boende
¤ Dygnet-runt assistans innan
avresa och under projektet
¤ En donation till I Mina Skor
¤ En donation till projektet
¤ Byggmaterial
¤ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
¤ Flygbiljett
¤ Reseförsäkring (obligatoriskt)
¤ Eventuella vaccinationer
¤ Visumkostnader
Du ska boka ditt flyg till Kathmandu så att du landar dagen innan projektet börjar. Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna!
Du behöver inte söka visum till Nepal i Sverige – du får det på flygplatsen i Kathmandu när du landat. Turistvisum utfärdas för 15, 30 eller 90 dagar och kostar 25, 40 respektive 100 US dollar. Mer information hittar du här:
http://www.nepalimmigration.gov.np/page/visa-on-arrival. Om du föredrar att ha ditt visum klart innan du åker kontaktar du Nepal generalkonsulat i Stockholm: http://www.nepalsgeneralkonsulat.se. Vi rekommenderar att du skaffar ett vanligt turistvisum. Skriv inte i ansökan att du ska volontärarbeta, det krånglar bara till processen.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och B samt tyfoidfeber och rabies. Koleravaccin kan också behövas, och i vissa fall stelkramp. Risken att smittas av malaria är låg i Kathmandu. Diskutera med din vaccinationscentral eller läkare i Sverige om du behöver malariaprofylax, om du planerar att vistas på andra ställen i Nepal under en längre tid. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällarna.

Volontärjobba med återuppbyggnaden av Nepal efter jordbävningen!

Den 25 april 2015 förändrades tillvaron för många människor i Nepal. Tusentals miste livet och tusentals skadades i den jordbävning som ägde rum strax före lunchtid. Nepal är ett av världens fattigaste länder – redan innan katastrofen levde en fjärdedel av landets invånare i det som klassificeras som ”djup fattigdom”, vilket innebär att man har mindre än 10 kr om dagen att leva på. Många av dem är barn. Många av dem fick sina hem förstörda, många miste en eller flera familjemedlemmar, och Nepals befolkning var i ännu större behov av hjälp än tidigare för att komma på fötter igen. 

Tillsammans med vår samarbetspartner i Nepal arrangerade vi akuta hjälpinsatser i Nepal under de första månaderna efter jordbävningen, och våra volontärer var bland annat med och och finansierade och byggde upp en förstörd skola, distribuerade mat, vatten, filtar och presenningar till de som fått sina hem förstörda och fanns med som hjälp och stöd för både barn och vuxna som både bokstavligen och symboliskt fått sina liv upp-och-nedvända.  Vi hade många volontärer på plats från Sverige och Norge och deras insatser var mycket värdefulla och uppskattade.

volontär-nepal-jordbävning

Nu har arbetet övergått i mer långsiktigt återuppbyggande och renovering av exempelvis skolor och barnhem, och ibland även enskilda hem – både byggnader som skadades under jordbävningen och andra byggnader. Hjälpbehovet är fortfarande stort, och som volontär på det här projektet visar du solidaritet med Nepals befolkning och att du inte har glömt dem – trots att Nepal inte längre finns på tidningarnas löpsedlar.

 

Introduktionsveckan – en bra början på din tid som volontär i Nepal

Den första veckan är en gemensam introduktionsvecka för alla volontärer, där du får lära dig grunderna om den nepalesiska kulturen, maten, människorna och språket på vår lokala samarbetspartners center och genom studieresor i området.  Du blir upphämtad på flygplatsen i Kathmandu av en representant från vår lokala samarbetsorganisation på söndagen.

På programmet finns en välkomstceremoni på måndagen, där du bland annat ges ett nepalesiskt namn. Måndagen ägnas även åt praktisk information och en genomgång av veckans schema. Du får lära känna de andra nyanlända volontärerna och delta i ett litet seminarium om nepalesisk kultur, sociala normer, och vad du ska göra och inte göra för att respektera lokalbefolkningen. Du får även lära dig hitta i närområdet runt boendet, som är i stadsdelen Dhapasi Height, strax norr om centrala Kathmandu.

tisdagen får du lära dig lite av det lokala språket, och ges djupare kunskap om den lokala kulturen; hur man äter och dricker i Nepal, hur du bör klä dig, och  annat som är bra att veta. Du får även en säkerhetsgenomgång och tips om hur du ska hålla dig frisk under din tid som volontär i Nepal.

volontärarbete-nepal-introduktion
Onsdagen börjar med att du får även lära dig mer om hur skolsystemet fungerar i Nepal. Efter lunch besöker vi några intressanta platser i Kathmandu, bland annat stans mest kända landmärke, templet Bouddhanath, som nu har restaurerats efter jordbävningen. Dagen avslutas med en matlagningslektion – lär dig laga nepalesisk mat! Resultatet äter vi förstås till middag.

volontärarbete-nepal-Bouddhanath

Torsdagen börjar med en praktisk lektion i yoga och meditation – om vädret tillåter håller vi till utanför huset, i annat fall inomhus. Därefter väntar en workshop om de lokala religionerna i Nepal ett och besök på ett hinduiskt tempel. Drygt 80% av Nepals invånare är hinduer, och ca 10% buddhister, men religionerna blandas och många blandar inslag från flera olika religioner i sin vardag.

fredagen blir det trekking! Vi vandrar så långt upp i bergen vi hinner och blickar ned mot Kathmandudalen. En försmak av vad som väntar för dig som väljer att kombinera din volontärresa med en av våra trekkingveckor, eller föredrar att gå på trekking på egen hand.

frivillig-arbeid-nepal-trekking

Helgen är ledig, du kan till exempel upptäcka mer av Kathmandu eller bergen på egen hand, eller fortsätta utöva den yoga och meditation du lärt dig med dom andra volontärerna på plats eller helt själv om du känner för det.

 

Vad gör man som byggvolontär i Nepal?

frivillig-arbeid-jordskelv-nepal
Du kommer att få jobba sida vid sida med lokalbefolkningen mot ett gemensamt mål. Vi anpassar dina arbetsuppgifter till dina förkunskaper och önskemål. Det här är ett perfekt för dig som vill volontärjobba med händerna, och går utmärkt att använda som grund för exempelvis gymnasiearbete inom byggteknik och liknande inriktningar.

volontärarbeta-i-nepal-jordbävning-bygg

Arbetet görs mestadels på de ställen vi har andra volontärer i Kathmandu: på skolor, barnhem, skolan för lågutbildade kvinnor och på centret för gatuhundar Exakt vad du får göra beror på behovet för tillfället, årstid och väder och antal volontärer, men bland arbetsuppgifterna finns bland annat det här:

 • Riva skadade byggnader
 • Bygga upp och renovera skadade byggnader med cement, sand, sten och tegelstenar
 • Målning
 • Enkel mattläggning

frivillig-arbeied-nepal-byggning

 

Projektet tar paus under följande lokala helgdagar:

2018: 25 december.

2019: 20 mars.


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 185 kr och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Boende för våra volontärer i Nepal

Du bor på vår samarbetspartners center i Kathmandu, där du får dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön. Du bjuds på tre mål mat varje dag (två på helgerna), och maten är mestadels eller helt vegetarisk. Du får tillgång till kyl och det finns wifi – var dock beredd på att det inte går snabbt, särskilt när flera är uppkopplade samtidigt.

volontärboende-kathmandu

Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med alkohol och rökning. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft, och drick inte alkohol på boendet. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete.

 

Att tänka på inför din volontärresa till Nepal

• Ta med kläder som du inte är rädd om, och heltäckande skor. Var beredd hårt arbete och att du kommer att bli smutsig!

• Luften är inte den bästa i Kathmandu – vi rekommenderar andningsmask när du jobbar.

• Från oktober till april är det kallt på nätterna. Ta med en sovsäck.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går 100 kr oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till burmesiska flyktingbarns utbildning i Kuraburi. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Sebastian & Alexander, Genarp
  Svara

  Feedback och tankar från våra första volontärer på det här projektet, som var med från första veckan! https://www.facebook.com/groups/1596757960563317/

 • Tine, 23, Kleppestø, Norge
  Svara

  Jeg hadde det veldig bra i Nepal, og angrer ikke på at jeg dro, skulle ønske jeg kunne være der lenger, og ønsker å dra tilbake senere. Det var en opplevelse som jeg vil ta med meg for alltid.
  Det beste med prosjektet i Nepal var jeg fikk gjort noe av stor betydning, og hjelpe de som trengte det aller mest.
  Jeg har ingenting å klage på.
  Jeg vil råde alle de som tenker på å dra til Nepal, om å reise! De kommer ikke til å angre på det.

  Tusen takk for all hjelp!