• frivillig-arbeid-dyr-india-goa

Volontärresa: Hjälp strandhundar och gatukor i Goa, Indien!

 • Destination:
 • Reslängd från : 2 veckor
 • Pris från:
  5,600 sek

På det här projektet jobbar du med att mata, hjälpa, vaccinera, avmaska och sterilisera de många herrelösa hundar och kor som bor på Goas gator och stränder.

Första veckan är en introduktionsvecka
Du jobbar med projektet i minst en vecka
Du bor på vår samarbetspartners center i Saligao
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns. Barnfamiljer välkomna.
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska

2018
2 veckor: 5.600:-
3 veckor: 7.100:-
4 veckor: 8.700:-
5 veckor: 10.300:-
6 veckor: 11.900:-
7 veckor: 13.500:-
8 veckor: 15.100:-
9 veckor: 16.700:-
10 veckor: 18.300:-
11 veckor: 19.900:-
12 veckor: 21.500:-
13 veckor: 23.100:-

Vill du stanna längre än 13 veckor? Kontakta oss!

Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2018 även för projektstart under 2019.

2018 & 2019
Alla måndagar hela året.
Ingår:
¤ Hämtning på flygplatsen på Goa
¤ Mat
¤ Boende
¤ Dygnet-runt assistans innan
avresa och under projektet
¤ En donation till I Mina Skor
¤ En donation till projektet
¤ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
¤ Flygbiljett
¤ Reseförsäkring (obligatoriskt)
¤ Eventuella vaccinationer
¤ Visumkostnader
Du ska boka ditt flyg till Goa (Dabolim flygplats) så att du landar dagen innan projektet börjar. Sista arbetsdag är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen. Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna!
Om du ska stanna i Indien i högst 60 dagar kan du ansöka om e-visum. Använd ingen annan sajt – det finns flera bluffsidor som erbjuder e-visum till Indien. För längre vistelser än 60 dagar har CKGS i Stockholm i uppdrag av Indiens ambassad att utfärda visum till Indien.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och B samt Tyfoidfeber. Koleravaccin kan också behövas, och i vissa fall stelkramp. På det här projektet rekommenderar vi även rabiesvaccination, om du inte har det sedan tidigare. Det finns en liten risk att smittas av malaria i Goa. Diskutera med din vaccinationscentral eller läkare i Sverige om du behöver malariaprofylax. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.

 

Introduktionsveckan – en bra början på din tid som volontär i Indien

Den första veckan är en gemensam introduktionsvecka, där du får lära dig grunderna om den lokala kulturen, maten, människorna och språket på vår lokala samarbetspartners center och genom studieresor i Goa. Du blir upphämtad på flygplatsen på söndagen. Den första veckans program kan komma att ändras lite på grund av väder eller andra omständigheter, men schemat ser ut så här:

På måndagen går vi igenom praktiska detaljer och schemat. Du får en första introduktion till Indiens kultur, kastsystemet, och de olika volontärprojekt som finns i Goa. Efter lunch tar vi lokalbussen till Mapusa (uttalas Mapsa) – den största staden i norra Goa – där vi bland annat besöker den lokala marknaden. På kvällen får du läsa känna de volontärer som startat tidigare och redan har börjat volontärarbeta.

På tisdagen börjar vi med en praktisk lektion i självförsvar – förhoppningsvis inte något du kommer att ha användning av under din tid i Indien, men en bra kunskap att ha med sig i bagaget. Därefter får du lära dig laga indisk mat, och resultatet äter vi till lunch!

frivillig-arbeid-dyr-goa-india

Efter lunch åker vi till havet, och Fort Aguada från 1600-talet – ett av många arv från tiden som portugisisk koloni. Vi stannar även vid Sinquerim Beach ett tag. På kvällen väntar en dokumentär om Indiens historia, som hjälper dig att förstå mer om världens största demokrati.

Onsdagen börjar med en introduktion till yoga. Därefter får du en lektion i hindi – vi går igenom alfabetet, och du får lära dig några nyttiga fraser. Du får även lära dig göra chai-te. Efter lunch blir det mer strand, och du kan passa på att sola och bada om vädret tillåter.  På kvällen ser vi Bollywoodfilm i volontärhuset.

volontärresor-indien-goa

Torsdagen ägnar vi åt att besöka de olika volontärprojekt som finns i Goa. På förmiddagen väntar förskolan, äldreboendet och djurprojektet. Efter lunch besöker vi vår samarbetspartners egen skola för barn från kringresande familjer. På kvällen får du diskutera projektens uppbyggnad och hur du på bästa sätt kan hjälpa till under din tid som volontär.

På fredagen blir det mer sightseeing – vi besöker en gammal portugisisk kyrka och ett kryddplantage på förmiddagen. På kryddplantaget äter vi även lunch, och på eftermiddagen väntar bland annat en båttur och ett vackert vattenfall. Kvällen avslutas med feedback och diskussion om det kommande volontärarbetet.

Helgen är ledig, du kan till exempel upptäcka mer av Goa på egen hand, koppla av på någon av Goas många stränder eller fortsätta utöva den yoga och meditation du lärt dig eller umgås med de andra volontärerna. Vecka 2 börjar du volontärarbeta!

 

Volontärarbeta med utsatta djur i Goa

Det här projektet drivs i samarbete med en lokal organisation av indiska och utländska djurälskare. Deras mål är att skapa en drägligare vardag för de många herrelösa hundar och kor som finns på Goas gator och stränder, men man hjälper även andra djur vid behov.

volontärarbete-djur-indien

Som de flesta säkert redan vet är kor heliga i Indien. Hinduismen förbjuder att slakta dem, och det är vanligt att korna får gå runt som de vill i både städer och på landsbygden. Många av dem har ägare, som mjölkar dem och i bästa fall tar hand om dem, men många boskapsägare hör till Indiens fattigare och om en ko blir påkörd eller sjuk är det tyvärr vanligt att man vänder den ryggen eftersom man veterinärkostnaderna är högre än den inkomst man får från mjölken. Därför är tyvärr skadade, sjuka och undernärda kor en alltför vanlig syn i Indien.

volontärarbete-med-djur-goa-indien

Projektet hjälper de kor ingen annan vill ta sig an. De ser till att korna får äta sig mätta, och att skadade kor får veterinärvård och omsorg.

Man hjälper även många av de strandhundar och gatuhundar som kämpar för att hitta mat och överleva. Under turistsäsongen brukar de flesta strandhundar klara sig på de överblivna matrester de får från restauranger och turister på stranden, men när monsunregnen drar in över Goa från maj till mitten av september och många av strandrestaurangerna stänger har de svårt att klara sig på egen hand.

frivillig-arbeid-med-dyr-goa-india

Under dessa månader åker volontärer ut med mat till dem, ser till att de får äta sig mätta och får färskt vatten att dricka, och bidrar även aktivt till att antalet nya herrelösa hundar inte ökar okontrollerbart genom att kastrera och sterilisera de hundar de hjälper. I samband med det brukar de även vaccineras, avmaskas och få en allmän veterinärkontroll.

volontärarbete-hundar-utomlands-indien

Man rycker även ut och tar hand om akut skadade djur efter olyckor, och det är inte bara kor och hundar utan kan även vara exempelvis katter, fåglar, getter – och någon enstaka gång kameler och andra djur!

Du jobbar kl 8 – 16.30, måndag till fredag, med en lång lunchrast mitt på dagen.

 

Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 185 kr och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Projektet gör uppehåll på följande helgdagar

2018: 1 och 26 januari, 29-30 mars, 1 maj, 15 juni, 15 och 22 augusti, 13 september, 2 och 19 oktober, 7 och 23 november, 24-26 december, 31 december – 2 januari 2019.

2019: 21 mars, 17 och 19 april, 1 maj, 12 och 15 augusti, 2 september, 2 och 8 oktober, 12 november, 25 december.

 

Boende för våra volontärer i Goa

Under hela vistelsen bor du på vår lokala samarbetspartners center i Saligao, cirka 30 minuter från berömda Anjuna Beach och 20 minuter från Calangute Beach, där du eventuellt får dela rum med en eller flera andra volontärer. Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum. Det finns varmvatten och västerländska toaletter. Du får tillgång till wi-fi, tv, dvd-spelare, kyl, och bjuds på tre mål mat varje dag (två på helgerna). Maten är en blandning av indisk och västerländsk mat och är helt eller mestadels vegetarisk.

Du handtvättar din egen tvätt. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med alkohol och rökning. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete.

frivillig-arbeid-india-goa-bolig

 

Att tänka på inför din volontärresa till Indien

• Det finns många bankomater och affärer i Goa, så det mesta går att köpa på plats.

• Glöm inte att packa ned badkläder och solskyddskräm – det är inte långt till stranden!

• Det är regnperiod i Goa från juni till augusti – ta med regnkläder och paraply.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går 100 kr oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till burmesiska flyktingbarns utbildning i Kuraburi. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Erika
  Svara

  Hejsan. Jag skulle vilja resa med min son, som fyller 14 den 19/2. Är det möjligt?

 • Felicia
  Svara

  Hur går man till väga för att få stanna längre och hur vet man priserna för visumet?

  • Hej Felicia,

   Det är inga problem att stanna längre än 13 veckor. Det kostar då 1.700 kr per extra vecka, inklusive mat, boende och allt annat som normalt ingår.

   Visum som gäller i upp till sex månader från att det utfärdas kostar totalt 619 kr inklusive administrationsavgift till CKGS. Om du inte lämnar och hämtar passet hos dem i Stockholm kostar det 150 kr extra i porto.

 • Anna
  Svara

  Jag trivdes väldigt bra med både tiden i Goa och med projektet. Det var jobbigt att se hur många djur lider, men samtidigt jättefint att det finns människor som engagerar sig och hjälper dem – och att få vara en del av det. Jag rekommenderar verkligen det här projektet för alla som älskar djur, men var beredda på att det kan vara fysiskt jobbigt i värmen. Högsta betyg till er på Indigo som hade så bra tips innan jag åkte. Jag kom väl förberedd.