• volontärarbete-kambodja-fotboll

Volontärresa: Coacha fotboll i Kambodja!

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  3,900 sek

Ett kul projekt för dig som gillar fotboll – och som vill dela med dig av dina kunskaper till barn och ungdomar i en fattig by i Kambodja.

Första veckan är en valfri introduktionsvecka
Du bor på volontärcenter
Minimiålder: 18 år
Maxålder: Ingen övre gräns
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska, fotbollsintresse

2018
1 vecka: 3.900:-
2 veckor: 6.200:-
3 veckor: 7.700:-
4 veckor: 9.400:-
5 veckor: 11.000:-
6 veckor: 12.700:-
7 veckor: 14.400:-
8 veckor: 16.100:-
9 veckor: 17.800:-
10 veckor: 19.500:-
11 veckor: 21.200:-
12 veckor: 22.900:-

Vill du stanna längre än 12 veckor? Hör av dig! 
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2017 även för resa under 2019.
2018 & 2019
Varje måndag.
Ingår:
¤ Hämtning på flygplatsen i Siem Reap
¤ Transfer till Samraong
¤ Mat
¤ Boende
¤ Dygnet-runt assistans innan
avresa och under projektet
¤ En donation till I Mina Skor
¤ En donation till skolan
¤ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
¤ Flygbiljett
¤ Reseförsäkring (obligatoriskt)
¤ Eventuella vaccinationer
¤ Visumkostnader
Du ska boka ditt flyg till Siem Reap så att du landar dagen innan projektets första dag (du ska alltså landa på en söndag) – mellan kl 06.00 och 16.00. Om du ska vara med på introduktionsveckan bor du på guest house i Siem Reap de tre första nätterna. Det ingår i volontäravgiften.
Om du landar en annan dag eller efter kl 16 på söndagen får du ta dig till Smiley’s Guest house i Siem Reap på egen hand.

Om du inte ska vara med på introduktionsveckan ordnar vi transport direkt till Samraong på söndagen eller måndagen. Om du landar sent får du bo på guesthouse i Siem Reap den första natten. Om du landar senare än söndag och inte ska vara med på introduktionsveckan får du ta dig till Samraong på egen hand. Det enklaste sättet är med taxi, och det kostar ca 30 USD (250 kr). Om du kommer till Siem Reap tidigare i veckan kan vi även plocka upp dig på Smiley’s guesthouse på söndagen kl 14.

Sista arbetsdag är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen. Vi hjälper dig gärna att ta fram förslag på flygbiljetter.
Som svensk medborgare måste du ha visum för att resa in i Kambodja. Det skaffar du enkelt på https://www.evisa.gov.kh/. Visumet kostar 30 dollar och gäller i 30 dagar, och går att förnya med ytterligare 30 dagar på plats i Kambodja. Visumet måste användas inom tre månader från det datum det utfärdats, så ansök inte för tidigt. Glöm inte att skriva ut två kopior av visumet – en häftas fast i passet och en lämnas till passkontrollanten.

Du kan även få visum vid ankomsten till Kambodja (visa on arrival), om du flyger till Phnom Penh eller Siem Reap. Vi rekommenderar att du skaffar ett vanligt turistvisum. Skriv inte i ansökan att du ska volontärarbeta, det krånglar bara till processen.

Om du ska stanna i Kambodja längre än 30 dagar kan du åka över gränsen till Thailand innan visumet går ut, och stanna där i en kvart eller i en dag eller två. Samraong ligger bara 35 km från gränsen till Thailand.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot hepatit A och B samt tyfoidfeber. I nordvästra Kambodja finns en liten risk att smittas av malaria. Du bör diskutera med din vaccinationscentral eller läkare i Sverige om du behöver malariaprofylax. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.

 
Ett specialprojekt för dig som vill volontärarbeta med barn och ungdomar från fattiga förhållanden i Kambodja, men inte undervisa på traditionellt sätt i ett klassrum.

Introduktionsveckan – en valfri början på din tid som volontär i Kambodja!

Den första veckan  är en valfri introduktionsvecka, där du får lära dig grunderna om den kambodjanska kulturen, maten, människorna och språket på vår lokala samarbetspartners center och genom studieresor i området tillsammans med andra nyanlända volontärer. Om du väljer att vara med på introduktionsveckan tillbringar du de två första dagarna tillbringar du i Siem Reap – annars ordnar vi transport direkt till Samraong på söndagen eller måndag morgon, beroende på när du landar.

Kambodja är känt för sin gamla och fascinerande tempel och vi börjar måndagen med att besöka ett av dem – Wat Thmey, som är mest känt för sin samling av kranier från Röda Khmerernas folkmord på 70-talet. En sorglig men mycket viktig del av Kambodjas historia. Vi hinner även med Kambodjas enda museum för andra världskriget och det betydligt muntrare Artisan d’Angkor, där du får lära dig mer om kambodjanskt konsthantverk. Efter lunch får du en guidad tur i Siem Reap och vi besöker bland annat den stora marknaden, den gamla marknaden och det stora köpcentret Lucky Supermarket, så du har alla chanser att köpa allt du har behov av inför din volontärtid. På kvällen väntar Pub Street och nattmarknaden.

kambodja-volontärarbete

Tisdagen börjar med ett besök på en silkesfarm, där du får se hur processen från silkesfjäril till silkestyg går till, och vi besöker en stor sjö/vattenreservoar som heter West Baray. Den som vill kan ta ett snabbt dopp om tiden och vädret tillåter, eller bara njuta av utsikten. Efter lunch får du prova på massage på kambodjanskt vis och koppla av vid poolen. För de som orkar och vill finns Pub Street kvar även på tisdagskvällen!

Efter frukost på onsdagen tar vi taxi till Samraong, där du får flytta in på volontärcentret. Vi äter lunch i volontärhuset och du kommer att få veta mer om volontärprojekten som börjar kommande vecka. Vi tar dig med på en rundtur så att du lär dig hitta i byn.

På torsdagen besöker vi vår samarbetspartners egen skola på förmiddagen, och efter lunch får du lära dig några grundläggande ord på khmer, som språket heter, och vi hinner även med en lektion i kambodjansk kultur och en matlagningslektion!

frivillig-arbeid-kambodsja

Fredagsförmiddagen ägnas åt buddhismen.  Vi besöker ett lokalt tempel, får se hur munkarnas vardag ser ut genom att delta i deras sysslor och får en pratstund med dem. Eftermiddagen är ledig. Du kan träna på de ord du har lärt dig tillsammans med lokalbefolkningen, umgås med de andra volontärerna, eller bara ta det lugnt.

Under helgen kan du koppla av i din nya miljö eller upptäcka mer av Kambodja på egen hand eller med andra volontärer. Angkor Wat ligger inom räckhåll för en helg med upplevelser långt utöver det vanliga!

 

Volontära som fotbollstränare i Kambodja – så funkar det

Måndag till fredag kommer du att tillbringa på det lokala idrottscentret i  byn, 15 minuter med cykel från boendet. Här undervisar och tränar du barn och ungdomar mellan 10 och 13 år från det lokala fotbollslaget – så det är förstås en grundförutsättning att du är intresserad av fotboll. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av att coacha, men det är en fördel.

Det viktigaste är dock att du tycker det är kul att jobba med barn och unga, och att du är positiv och kreativ. Tänk på att resurserna är små, och att de flesta pratar ganska lite engelska – så du behöver anpassa både teori och praktik efter förutsättningarna.

volontärarbete-fotboll-kambodja

Det är två träningspass om dagen. Det första är mellan klockan 8 och 11, och det andra mellan 14 och 17. Däremellan har du en lång lunchrast. Det finns en lokal coach på plats, och samordnare från vår lokala samarbetsorganisation, men det uppskattas om du kommer med egna initiativ.

frivillig-arbeid-kambodsja-fotboll

Det här är ett ganska nytt projekt med ett litet antal volontärer, men man bor tillsammans med volontärerna som jobbar på skolan i byn. Om du vill får du även gärna vara med och arrangera aktiviteter där tillsammans med de andra volontärerna, som idrott, lek och spel. Som volontär i Kambodja har du stora möjligheter att göra verklig skillnad i fattiga barns liv. Det här projektet handlar inte bara om att lära dem att spela fotboll, utan kanske minst lika mycket om att någon bryr sig och ser dem!

volontärresor-kambodja

 

Det är skollov i Kambodja i april, september och oktober. Då är det här projektet öppet som vanligt.

Under det lokala nyårsfirandet i mitten av april och under ”Pchum Ben”(firandet av förfäderna) i mitten av oktober bedrivs ingen undervisning under ca en vecka. Då går det bra att istället jobba med bygg och renovering på skolan – var dock beredd på att det är årets största helgdagar i Kambodja och många är lediga – även det projektet går lite på halvfart, så du får gärna ta en paus från arbetet och delta i festligheterna om du vill.


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 185 kr och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Boende för våra volontärer

Du bor på volontärcenter, och du får dela rum med en eller flera volontärer av samma kön. Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum. Tre måltider per dag ingår, och maten är helt eller delvis lokal. Kambodjansk mat har tydliga influenser från Indien, Vietnam, Kina och Thailand, men är oftast inte lika kryddstark som till exempel maten i Thailand.

Du handtvättar din egen tvätt. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat även om Kambodja inte har kommit så långt när det gäller miljömedvetenhet, och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med alkohol och rökning. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete.

volontärresor-kambodja-boende

 

Att tänka på inför din volontärresa till Kambodja

•  I Kambodja används amerikanska dollar parallellt med den lokala valutan, riel. Du kan växla dollar till riel och lösa in resecheckar i Samraong, men gör det gärna redan i Siem Reap för säkerhets skull.

• Tänk på att smutsiga eller skadade dollarsedlar oftast inte tas emot, och att riel inte går att växla bort utanför Kambodja, så gör dig av med dem innan du lämnar landet.

• Regnperioden varar från maj till oktober. Det regnar inte varje dag, men tropiska skyfall som dränker det mesta förekommer.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går 100 kr oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till burmesiska flyktingbarns utbildning i Kuraburi. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback