• volonär-palawan-filippinerna-bygg

Volontärresa: Bygg & renovera på ön Palawan i Filippinerna!

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  6,200 sek

Vill du hjälpa fattiga familjer på Filippinerna och vara med i volontärgemenskapen, men inte undervisa eller jobba med barn? Då kan det här projektet vara något för dig!

Första veckan är en introduktionsvecka till den lokala kulturen
Det går att hoppa över introduktionsveckan om du vill
Du bor på vår lokala samarbetspartners center, 100 meter från stranden!
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska

2018
1 vecka: 6.200:-
2 veckor: 7.600:-
3 veckor: 9.600:-
4 veckor: 11.600:-
5 veckor: 13.600:-
6 veckor: 15.600:-
7 veckor: 17.600:-
8 veckor: 19.600:-
9 veckor: 21.600:-
10 veckor: 23.600:-
11 veckor: 25.600:-
12 veckor: 27.600:-

För att inte vara en belastning för lokalbefolkningen ingår alla kostnader för byggmaterial, målarfärg och annat som behövs för att kunna utföra jobbet i volontäravgiften. Vill du stanna längre än 12 veckor? Kontakta oss!

Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2018 även för projektstart under 2019.

2018 & 2019
Varje måndag hela året.
Ingår:
¤ Hämtning på flygplatsen i Puerto Princesa
¤ Transfer till Aborlan
¤ Mat
¤ Boende
¤ Dygnet-runt assistans innan
avresa och under projektet
¤ Byggmaterial och lån av verktyg
¤ En donation till I Mina Skor
¤ En donation till projektet
¤ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
¤ Flygbiljett
¤ Reseförsäkring (obligatoriskt)
¤ Eventuella vaccinationer
¤ Eventuella visumkostnader
Du ska boka ditt flyg till Puerto Princesa International Airport, Palawan, så att du landar dagen innan projektet börjar, dvs en söndag. Hämtning på flygplatsen sker mellan kl 10 och kl 17 och ingår i priset, så försök passa in din ankomst efter detta. Om det inte går tar det ca 90 minuter med taxi eller två timmar med buss från flygplatsen till boendet. Vi kan även hämta upp dig under samma tider på lördagen utan extra kostnad, och då betalar du bara 350 kr extra för en extranatt på boendet. Sista arbetsdag är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen.
Är du svensk medborgare behöver du inte söka om visum i förväg – ska du stanna på Filippinerna i högst 30 dagar behöver du inget visum alls, och ska du stanna mellan 31 och 59 dagar söker du om visum på flygplatsen när du landat. Ska du stanna ännu längre går det att förlänga visumet på plats. Du kan även skaffa visumet på Filippinernas ambassad i Oslo (via post) innan avresa, om du föredrar det. Ambassaden i Oslo hanterar även svenska visumansökningar, eftersom Filippinerna inte har någon ambassad i Sverige.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och B samt Tyfoidfeber. Det finns en risk att drabbas av malaria på Palawan. Prata med din husläkare eller vaccinationscentral om vilket skydd du behöver. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.

 

Volontärarbeta med bygg och renovering på paradisön Palawan!

Palawan är en långsmal ö längst västerut i den filippinska övärlden, och kallas ofta ”Den sista utposten”. Klimatmässigt och geografiskt påminner ön mer om närliggande Borneo än om om resten av Filippinerna. Flera säsonger av Robinson har spelats in på småöarna runt Palawan, och vid en första anblick är det ett paradis med fantastiska stränder och ett djur- och naturliv i världsklass.

Palawan blev framröstad som ”världens bästa ö” av den mycket ansedda resetidningen Condé Nast Travelers läsare 2014! Men skrapar man lite på ytan upptäcker man att det finns fattigdom och stora sociala problem även här, och behovet av volontärer är stort.

volonär-palawan-filippinerna1

Introduktionsveckan – en bra början på din volontärresa till Filippinerna

Du blir upphämtad på Puerto Princesa International Airport på söndagen.  Den första veckan är en gemensam introduktionsvecka för alla nyanlända volontärer, där du får lära dig grunderna om den lokala kulturen, maten, människorna och språket på vår lokala samarbetspartners center och genom studieresor i området. Introduktionsveckan är valfri på Palawan – du kan välja att vara med på den eller att börja volontärjobba direkt på måndagen den första veckan.

På måndagen börjar vi med en introduktion till den lokala kulturen och traditioner på Filippinerna. Du får information om vad du ska göra och inte göra för att respektera lokalbefolkningen och få ut så mycket som möjligt av din tid som volontär på Palawan. Vi tar dig med på en rundvandring i området så att du lär dig hitta. På kvällen väntar en välkomstmiddag tillsammans med de andra nyanlända volontärerna.volonär-palawan-filippinerna-mat

Tisdagen börjar vi med en språklektion. Även om de flesta pratar mer eller mindre engelska kan det vara bra att kunna några grundläggande fraser på palawano, som det lokala språket heter, och på eftermiddagen väntar en lektion i matlagning på palawankt vis. Resultatet hamnar på middagsbordet!

På onsdagen besöker vi öns största stad Puerto Princesa, ett populärt turistmål som flera gånger blivit utsett till Filippinernas ”cleanest and greenest”! Här väntar en heldag med det bästa stan har att erbjuda.

volontärarbete-filippinerna-puerto-princesa

Torsdagen bjuder på utflykter på närmare håll – i området kring Narra – och vi besöker den lokala marknaden och ett populärt vattenfall där den som vill kan simma. Vi hinner även med en briefing om de olika volontärprojekten på Palawan innan det är dags för middag.

Fredagen ägnar vi åt att förbereda dig för ditt volontärarbete på bästa sätt, och efter lunch får du prova på att mjukstarta volontärjobbandet, så att du vet vad som väntar kommande vecka.

Helgen är ledig. Du kan åka runt på egen hand, njuta av en dag på stranden eller bara ta det lugnt och koppla av.

 

Vad gör man som volontär med bygg och renovering på Palawan?

På grund av hög arbetslöshet och dåliga utbildningsmöjligheter lever många av Palawans invånare i fattigdom, och har därför inte möjlighet att utföra nödvändiga renoveringar. Detta gäller både de fallfärdiga skjul många familjer bor i och vissa offentliga byggnader, eftersom det även saknas pengar till underhåll av till exempel skolor. Som volontär på det här projektet går en stor del av din volontäravgift till att köpa byggmaterial, och du får dessutom själv vara med på plats och hjälpa till med renovering där behovet är allra störst för tillfället.

volontär-palawan-filippinerna-bygg-renovering

Du jobbar sida vid sida med lokal arbetskraft, och vi anpassar dina arbetsuppgifter till dina förkunskaper och önskemål. Det här är ett perfekt för dig som vill volontärjobba med händerna, och går utmärkt att använda som grund för exempelvis gymnasiearbete inom byggteknik och liknande inriktningar.

Du jobbar 8.00-11.00 och vi serverar lunch kl 12. Eftermiddagens undervisningspass ligger mellan kl 14.00 och 16.00. Middagen står på bordet kl 18.

 

Projektet gör uppehåll på följande lokala helgdagar: 

2018:  25 december.

2019: 1 januari, 19 april, 1 maj, 1 november, 25 december.


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 185 kr och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Boende för våra volontärer på Palawan

Under volontärarbetet bor du på vår lokala samarbetspartners center i Aborlan, ungefär mitt på öns östra kust, där du får dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön. Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum. Du bjuds på tre mål mat om dagen (två på helgerna). Maten är till största delen vegetarisk och av lokal karaktär. Det finns wifi på boendet, räkna dock med att det inte går snabbt.

Närmsta strand ligger 100 meter från boendet, men vid den stranden kan det ibland finnas brännmaneter. Vi rekommenderar därför att du går till en annan strand, 15 minuter bort, om du vill bada.

Du handtvättar din egen tvätt, eller så kan du lämna in den för en billig penning. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete.

volontärboende-palawan

 

Att tänka på inför din volontärresa till Filippinerna

• Närmsta stad heter Narra och ligger ca 30 minuter med bil från boendet. Där finns bankomater och det mesta annat du kan tänkas behöva.

• Palawan har ett behagligare klimat än stora delar av Filippinerna, med regn som är mer jämnt fördelat under året och en behaglig medeltemperatur året runt.

• Det är även mindre risk att utsättas för brott på Palawan än exempelvis i Manila eller Cebu.

 

Det här projektet passar extra bra för dig som vill göra ditt gymnasieprojekt utomlands och jobba med bygg och renovering.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går 100 kr oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till burmesiska flyktingbarns utbildning i Kuraburi. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Tine Normann, 24
  Svara

  Jeg hadde det veldig fint i Palawan, helt klart!

  Det beste med reisen må ha vært å møte alle de fantastiske menneskene. Folket på Palawan er så vennlige og glade.

  Jeg vil absolutt anbefale andre å reise til Palawan gjennom dere. Man bor rett på stranden, man får se og oppleve en annen kultur og man får hjelpe andre.

  Det eneste jeg skulle ønske var litt annerledes, var at jeg håpet jeg skulle jobbe med noe som var mer viktig enn det jeg gjorde. Mesteparten av min tid gikk med til å male en scene, som var helt grei til å begynne med, på en basketballbane. Skulle ønske min jobb faktisk kunne hjelpe de fattigste. Jeg hadde også trodd at jeg skulle jobbe med litt forskjellig, og ikke bare male.

  Jeg bestemte meg derfor for å kjøpe inn skolesaker til alle elevene på skolen, sammen med 1 annen fra Holland. Vi kjøpte inn skrivebøker, skrivesaker og litt godis til 200 elever som vi pakket inn og gav til barna på julefesten deres.

  Ellers hadde jeg et helt fantastisk opphold på Palawan! Koordinatorene Glory og Mayla var veldig hjelpsomme om det var noe vi lurte på, og passet alltid på at vi hadde det bra. Lola som lagde mat til oss var så snill og hyggelig, og laget kjempegod mat.

  Jeg vil også si til andre som lurer på jobbe med byggeprosjektet på Palawan at det absolutt er en fin erfaring å ta med seg, men dersom man vil hjelpe de fattigste så burde man kanskje velge et annet prosjekt. Vi jobbet 4 timer om dagen, fra kl 9-11 på formiddagen og fra kl 14-16 på ettermiddagen, noe som var helt greit med tanke på varmen. Heldigvis så jobbet vi for det meste i skyggen.

 • Marcus, 24, Knivsta
  Svara

  Det här är ett bra projekt på alla sätt, och jag är väldigt nöjd med min tid på Palawan. Man bör vara inställd från början på att Aborlan och Palawan inte hör till de fattigaste områdena i Filippinerna. Barnen har det relativt bra här jämfört med hur deras jämnåriga har det i till exempel slumområdena i Manila och Cebu, men det var ni ju tydliga med från början. Jag åkte inte till Filippinerna för att förändra världen, utan för att få uppleva något nytt, testa ny och spännande mat, bidra till något positivt och få nya vänner. Alla boxar checkade där, och mer kan jag inte begära. Stort tack för all hjälp innan avresa, och all heder åt Glory och de andra på plats, de gjorde verkligen allt för att vi skulle trivas och känna oss som hemma.