• volontärresor-bali-bygg-renovering

Volontärresa: Bygg och renovera i Lovina Beach på Bali!

Volontärarbeta med att renovera skolor och andra offentliga byggnader i dåligt skick på norra Bali och kombinera din tid som volontär med sol och bad!

Första veckan är en introduktionsvecka
Du bor tillsammans med andra volontärer, fem minuters gångväg från stranden!
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska

2018
2 veckor: 6.650:-
3 veckor: 8.650:-
4 veckor: 10.950:-
5 veckor: 13.350:-
6 veckor: 15.750:-
7 veckor: 18.150:-
8 veckor: 20.550:-
9 veckor: 23.050:-
10 veckor: 25.450:-
11 veckor: 27.850:-
12 veckor: 30.250:-
13 veckor: 32.650:-

En stor del av din volontäravgift går till att köpa byggmaterial, färg och annat som gör arbetet möjligt.

Vill du stanna längre än 13 veckor? Kontakta oss! Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2018 även för projektstart under 2019.
2018 & 2019
Varje måndag
Ingår:
¤ Mat
¤ Boende
¤ Dygnet-runt assistans innan
avresa och under projektet
¤ Hämtning på flygplatsen på Bali
¤ En donation till I Mina Skor
¤ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
¤ Flygbiljett
¤ Reseförsäkring (obligatoriskt)
¤ Eventuella vaccinationer
¤ Visumkostnader
Du ska boka ditt flyg till Bali (Denpasar flygplats) så att du landar mellan kl 06 och 20 dagen innan projektet börjar, dvs söndagen. Då ingår gratis hämtning på flygplatsen. Om du landar en annan dag eller senare på söndagskvällen kostar hämtningen 350 kr extra. Kommer du till Bali tidigare i veckan kan vi även hämta dig upp dig i Ubud på söndagen utan extra kostnad. Sista dag på projektet är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen. Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna!
Du behöver skaffa visum på Indonesiens ambassad i Stockholm innan du åker. Du kan antingen göra det personligen eller via post. Visumet du ska söka heter ”B-211” (Social Visa) och det tar högst tre arbetsdagar att utfärda. Med det visumet kan du stanna i Indonesien i upp till 60 dagar, och det går att förlänga på plats upp till fyra gånger.

Du behöver bifoga ett inbjudningsbrev som du får av oss när du har bokat, och vi hjälper dig självklart genom visumprocessen utan kostnad. Läs mer här:
http://indigotravel.se/nya-visumregler-for-volontararbete-pa-bali/
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och B. Malaria finns inte på Bali.

 

Volontärarbeta på norra Bali – kombinera sol och bad med att göra nytta!

Lovina Beach är ett perfekt alternativ för dig som vill volontärjobba på Bali och ha nära till stranden – här bor du bland lokalbefolkningen på landsbygden och tempot är lugnare än i Ubud. Du har förmiddagarna lediga till att koppla av på stranden och ladda batterierna inför eftermiddagens volontärjobb!
volontär-bali-lovina-beach

 

Introduktionsveckan – en bra start på din tid som volontär på Bali

På måndagen börjar vi med en genomgång av programmet, och därefter får du en introduktion till balinesisk kultur. Efter lunch väntar en intensivlektion i det lokala språket, balinesiska.

Tisdagen börjar med en rundvandring i området. Vi besöker byns tempel, risfält och njuter av det vackra landskapet på norra Bali. Efter lunch fortsätter språkkursen.

På onsdagen får du lära dig att göra din egen blomkorg för offrande till gudarna på lokalt hinduistiskt sätt, och på eftermiddagen väntar en lektion i matlagning på balinesiskt vis.

Torsdagen blir spirituell. Vi börjar med att besöka templet Brahma Vihara, och efter lunch besöker vi en helig källa.

volontär-bali-introduktion-lovina

På fredagen ser vi till att du får en så bra introduktion till din volontärtid som möjligt, och vi besöker den lokala skolan på eftermiddagen.

Helgen är ledig, du kan till exempel upptäcka mer av Bali på egen hand med andra volontärer eller koppla av på någon av de många stränderna.

Här hittar du video från vår volontär Emilia, som var på Bali i 8 veckor våren 2015 – lite fritidstips! 

 

Vad gör man som volontär här?

Du får hjälpa till att renovera skolor och andra offentliga byggnader, och göra skolmiljön roligare, säkrare och mer färgglad för barn från fattiga familjer. Som volontär på det här projektet går en stor del av din volontäravgift till att köpa byggmaterial, och du får dessutom själv vara med på plats och hjälpa till med renovering där behovet är allra störst för tillfället.

Det handlar om praktiskt arbete – målning, mattläggning, plattsättning, trädgårdsskötsel och liknande. Var beredd på hårt men givande arbete och massor av minnen för livet! Du jobbar sida vid sida med lokal arbetskraft, och vi anpassar dina arbetsuppgifter till dina förkunskaper och önskemål.

volontärresa-bali-bygg-lovina

Det här är ett perfekt för dig som vill volontärjobba med händerna, och går utmärkt att använda som grund för exempelvis gymnasiearbete inom byggteknik och liknande inriktningar. Var beredd på hårt men givande arbete!

Vi vill inte att du ska slita ut dig helt i värmen, så du har förmiddagarna lediga till att tillbringa på stranden eller göra något annat avkopplande. Efter lunch börjar jobbet, och du jobbar kl 13 till 17.

Det här projektet är öppet för volontärer även under de flesta av de lokala helgdagarna.
Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 185 kr och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Boende för våra volontärer

Under volontärarbetet bor du på vår lokala samarbetspartners center i byn Tukad Mungga, där du får dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön. Det tar fem minuter att gå till stranden! Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum. Det finns dusch med varmvatten. Du får tillgång till wi-fi, tv, kyl, och bjuds på tre mål mat varje dag (två helgerna – brunch och middag). Maten är mestadels vegetarisk och består oftast av nudlar och risrätter av lokal karaktär.

Det går även att uppgradera boendet till eget rum, privat dubbelrum eller familjerum.

volontärarbete-bali-boende-lovina

Du handtvättar din egen tvätt. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med alkohol och rökning. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft. I volontärhuset får du inte dricka alkohol. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete.

 

Att tänka på inför din volontärresa till Bali

• Det finns många bankomater och affärer i Lovina, så det mesta går att köpa på plats.

• Om du vill ringa hem kan du enkelt köpa ett nytt SIM kort i de allra flesta butiker, vår personal på plats hjälper dig gärna.

• Det är regnperiod på Bali från december till mars – ta med regnkläder och paraply. Arbetet kommer att vara under tak vid regn.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går 100 kr oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till burmesiska flyktingbarns utbildning i Kuraburi. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback