• volontärresor-vietnam-sjukvård-sjukhus

Volontärresa: Arbeta på sjukhus i Ho Chi Minh City, Vietnam!

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  6,400 sek

Det här projektet är endast öppet för dig som har utbildning inom sjukvård. Du blir placerad på ett statligt sjukhus i Ho Chi Minh City och får en engelsktalande läkare som handledare. Dina arbetsuppgifter anpassas efter din utbildning, tidigare erfarenhet, egna önskemål och sjukhusets behov.

Du tilldelas mer ansvar om du stannar länge
Du bor i sovsal tillsammans med andra volontärer
Det finns luftkonditionering och varm dusch på boendet
Minimiålder: 18 år
Maxålder: Ingen övre gräns
Förkunskapskrav: Engelska på gymnasienivå. Utbildning inom vård, omsorg eller farmakologi

2018
1 vecka: 6.400:-
2 veckor: 8.900:-
3 veckor: 11.500:-
4 veckor: 14.100:-
5 veckor: 16.700:-
6 veckor: 19.300:-
7 veckor: 21.900:-
8 veckor: 24.500:-
9 veckor: 27.100:-
10 veckor: 29.700:-
11 veckor: 32.300:-
12 veckor: 34.900:-

Vill du stanna längre? Kontakta oss! 
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2018 även för projektstart under 2019.
2018 & 2019
Varje måndag hela året, utom under Tết, det vietnamesiska nyårsfirandet i februari.
Ingår:
¤ Mat
¤ Boende
¤ Dygnet-runt assistans innan
avresa och under projektet
¤ Hämtning på flygplatsen i HCMC
¤ En donation till I Mina Skor
¤ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
¤ Flygbiljett
¤ Reseförsäkring (obligatoriskt)
¤ Eventuella vaccinationer
¤ Visumkostnader
Du ska boka ditt flyg till Ho Chi Minh City så att du landar dagen innan projektet börjar. Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna!
Ska du stanna i Vietnam i högst 15 dagar behöver du inte ansöka om visum i förväg. Du får det när du landar i Vietnam.

Ska du vara i Vietnam i 16-30 dagar kan du skaffa e-visum på https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn. Se upp för bluffsidor! Sedan Vietnam införde e-visum i början av 2017 har det ploppat upp flera sidor som påstår sig ordna visum men som bara tar betalt utan att skicka något.

För vistelser på längre än 30 dagar måste du ordna visum på Vietnams ambassad i Stockholm. Visumet du får i Sverige ger dig tillåtelse att stanna i Vietnam i 30 dagar. När du väl är i Vietnam kan du söka förlängning av ditt visum. Man brukar kunna få stanna ytterligare 30 dagar. Därefter kan det vara möjligt att förlänga med 10 dagar till men då måste man visa upp en flygbiljett ut ur landet inom dessa 10 dagar. Tänk på att visumet är giltigt för inresa i sex månader från det datum det utfärdats, så ansök inte för tidigt. Du kan läsa mer om visum till Vietnam här: http://www.vietnamemb.se/en/service/visa.html

Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och B samt Tyfoidfeber. Koleravaccin kan också vara bra att ta. Malaria finns inte i Ho Chi Minh City, men om du ska resa runt i andra delar av Vietnam kan det vara bra att kolla med en vaccinationscentral innan du åker. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.


 

Det här är ett specialprojekt för dig som har utbildning inom sjukvård. Det passar dig som vill se hur arbetet går till på ett sjukhus i ett land under utveckling. Projektet är baserat i Ho Chi Minh City, Vietnams största stad, med drygt 7 miljoner invånare.

 

Introduktionsveckan (valfri)

Du blir upphämtad på flygplatsen på söndagen.  I Ho Chi Minh City kan du välja om du vill börja volontärjobba direkt den första måndagen eller vara med på introduktionsveckan först. Väljer du det senare ser programmet ut så här:

måndagen börjar vi med en genomgång av veckans program, och du lär dig hitta i området runt boendet. Det finns gott om affärer, bankomater och annat praktiskt inom gångavstånd.

Efter lunch besöker vi Krigsminnesmuseet, som tidigare hette ”The House for Displaying War Crimes of American Imperialism and the Puppet Government of South Vietnam”, och innehållet är ungefär detsamma idag. Vietnams version av det som här kallas USA-kriget ger en tragisk men intressant inblick i landets historia. Det är svårt att ta till sig de hemskheter som hände i Vietnam för mindre än 50 år sedan.

Vi hinner även med ett besök på den stora marknaden Ben Thanh, innan det är dags för en välkomstmiddag.

volontärresor-vietnam-introduktionsveckan2

Tisdagen börjar med lektioner i vietnamesisk kultur och en språklektion, där du får lära sig några användbara ord och fraser som kan komma till användning när du börjar volontärarbeta.

På eftermiddagen ordnas aktiviteter tillsammans med lokala studenter, och du får lära dig laga vietnamesisk mat.

onsdagen besöker vi intressanta Cu-Chi-tunnlarna, där människor levde under kriget. Man åt och sov under jord, det fanns sjukvård att tillgå och tunnlarna gjorde det möjligt att undgå bombningar och andra attacker från fienden. Om du har cellskräck rekommenderar vi att stanna ovan jord.

volontärarbete-vietnam-introduktion-cu-chi

Torsdagen börjar med lite sightseeing, och vi bockar av några av stadens mest kända sevärdheter – bland annat Reunification Palace och Notre Dame – ett arv från den franska kolonialtiden. Därefter väntar ett av Ho Chi Minh Citys viktigaste tempel: Jade Emperor Pagoda.

På eftermiddagen pysslar vi lite, och du får lära dig göra ett vietnamesiskt armband, och vi avslutar eftermiddagen med ett besök på en lokal marknad.

volontärresa-vietnam-introduktionsvecka

fredagen får du en introduktion till det kommande volontärarbetet, och du får möjlighet att ställa alla frågor du kan ha samlat på dig under veckan. Vi besöker de projekt som finns tillgängliga.

Helgen är ledig, och du får tillbringa tiden som du själv önskar. Du kan uppleva mer av spännade Ho Chi Minh City på egen hand eller tillsammans med andra volontärer, eller bara ta det lungt och ladda batterierna inför det kommande volontärarbetet. Ett trevligt och avkopplande utflyktsmål är Mekongfloden och deltat söder om stan, där du kan åka båt och uppleva livet på landet i södra Vietnam – en skön kontrast till hektiska Ho Chi Minh City.

 

Volontärarbeta på sjukhus i Ho Chi Minh City, Vietnam

Den här volontärresan är speciellt avsedd för dig som har utbildning inom sjukvård. Om du går omvårdnadsprogrammet på gymnasiet kan det vara ett lämpligt projekt för dig som vill göra ditt gymnasieprojekt utomlands, och kan även passa för dig om vill ha praktik från arbete inom sjukvård. Observera dock att det inte utfärdas några officiella dokument i Vietnam som kan användas för att omvandla volontärarbetet till högskolepoäng eller liknande, men du får ett diplom efter avslutat arbete och även ett volontärintyg från oss på IndiGo. Båda utfärdas utan extra kostnad.

volontärresor-vård-utomands-vietnam

Dina arbetsuppgifter

Du blir placerad på ett statligt sjukhus i Ho Chi Minh City. Sjukhuset har knappa ekonomiska resurser och uppskattar hjälp utifrån. Liksom alla våra volontärresor är arbetet ett givande och tagande – du får se hur det är att jobba inom vården i ett utvecklingsland, men förväntas samtidigt bidra med din egen kunskap och komma med egna förslag på förbättringar.

Den första arbetsdagen får du en introduktion till sjukhusets samtliga avdelningar, och du paras ihop med en engelsktalande läkare som kommer att vara din handledare under hela din tid som volontär. Du följer honom eller henne i de dagliga rutinerna, som varierar beroende på läkarens specialkompetens, dina egna förkunskaper och erfarenheter, dina egna önskemål och sjukhusets hjälpbehov för tillfället.

volontär-sjukvård-utomlands-vietnam

På sjukhuset finns en barnavdelning, en vuxenavdelning, en röntgenavdelning och en operationssal. Man utför även akupunktur, sjukgymnastik och rehabilitering. Du kommer att få utföra enklare undersökningar under läkarens överseende, assistera och medverka vid provtagningar, utföra enklare triage, såromläggningar och liknande, observera vid operationer och vara med på möten där det uppskattas om du kommer med förslag på förbättringar och effektiviseringar baserade på dina tidigare erfarenheter.

Även om du är färdigutbildad läkare kommer du inte aktivt att få utföra exempelvis kirurgiska ingrepp, då det kräver specialtillstånd och arbetsvisum, men dina kunskaper kommer att tas tillvara på bästa möjliga sätt efter omständigheterna. Dock är det här projektet bäst lämpat för dig som studerar vård och omsorg, eftersom en stor del av tiden går till att observera utan att praktiskt medverka.

 

Observera att du behöver skicka in ett kort CV på engelska till oss innan projektstart, och ett intyg som styrker din utbildning inom vårdrelaterade arbetsuppgifter.

 

Projektet pausar på följande lokala helgdagar

2018: 1 januari, 12-25 februari, 25 och 30 april, 1 maj.

2019: 1 januari, 4-8 februari, 15 och 30 april, 1 maj, 2 september.

 

Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 185 kr och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

 

Boende för våra volontärer i Ho Chi Minh City

Du bor i ett område som heter Gò Vấp (ward/phường 17), i norra Ho Chi Minh, nära flygplatsen. Det är 8 sängar per rum, och du delar rum med andra volontärer av samma kön. Det finns luftkonditionering och varm dusch, och förvaringsskåp för värdesaker. Du bjuds på tre mål mat om dagen (två på helgerna). Maten är till största delen vegetarisk och av lokal karaktär.

Du kan handtvätta din egen tvätt, eller lämna in den för maskintvätt för $1 per kilo. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete.

 

Att tänka på inför din volontärresa till Ho Chi Minh City

• Det är varmt i södra Vietnam hela året, men allra varmast är det i april. Du kommer att vara glad att det finns luftkonditionering på boendet!

• Det regnar mycket från juni till oktober – ta med paraply om du åker då.

• Den vietnamesiska valutan – Dong – går inte att växla bort utanför Vietnam, så gör dig av med de pengar du växlat in innan du lämnar landet.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går 100 kr oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till burmesiska flyktingbarns utbildning i Kuraburi. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback