• volontärresor-indien-vård

Volontärresa: Arbeta på sjukhus i Goa, Indien!

 • Destination:
 • Reslängd från : 4 veckor
 • Pris från:
  9,900 sek

Volontärarbeta på ett litet sjukhus i Indien! Det här projektet passar dig som går en vårdutbildning på universitet eller högskola, eller redan är färdigutbildad inom vård och omsorg.

Första veckan är en introduktionsvecka
Du jobbar på sjukhuset i minst 3 veckor
Du bor på vår samarbetspartners center i Saligao
Minimiålder: 20 år
Maxålder: Ingen övre gräns
Förkunskapskrav: Eftergymnasial vårdutbildning, grundläggande engelska

2018
4 veckor: 9.900:-
5 veckor: 12.000:-
6 veckor: 14.100:-
7 veckor: 16.200:-
8 veckor: 18.300:-
9 veckor: 20.400:-
10 veckor: 22.500:-
11 veckor: 24.600:-
12 veckor: 26.700:-

Vill du stanna längre än 12 veckor? Kontakta oss!

Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2018 även för projektstart under 2019.

2018 & 2019
Alla måndagar hela året.
Ingår:
¤ Hämtning på flygplatsen på Goa
¤ Mat
¤ Boende
¤ Dygnet-runt assistans innan
avresa och under projektet
¤ En donation till I Mina Skor
¤ En donation till sjukhuset
¤ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
¤ Flygbiljett
¤ Reseförsäkring (obligatoriskt)
¤ Eventuella vaccinationer
¤ Visumkostnader
Du ska boka ditt flyg till Goa (Dabolim flygplats) så att du landar dagen innan projektet börjar. Sista arbetsdag är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen. Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna!
Om du ska stanna i Indien i högst 60 dagar kan du ansöka om e-visum. Använd ingen annan sajt – det finns flera bluffsidor som erbjuder e-visum till Indien. För längre vistelser än 60 dagar har CKGS i Stockholm i uppdrag av Indiens ambassad att utfärda visum till Indien.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och B samt Tyfoidfeber. Koleravaccin kan också behövas, och i vissa fall stelkramp. På det här projektet rekommenderar vi även rabiesvaccination, om du inte har det sedan tidigare. Det finns en liten risk att smittas av malaria i Goa. Diskutera med din vaccinationscentral eller läkare i Sverige om du behöver malariaprofylax. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.

 

Introduktionsveckan – en bra början på din tid som volontär i Indien

Den första veckan är en gemensam introduktionsvecka, där du får lära dig grunderna om den lokala kulturen, maten, människorna och språket på vår lokala samarbetspartners center och genom studieresor i Goa. Du blir upphämtad på flygplatsen på söndagen. Den första veckans program kan komma att ändras lite på grund av väder eller andra omständigheter, men schemat ser ut så här:

På måndagen går vi igenom praktiska detaljer och schemat. Du får en första introduktion till Indiens kultur, kastsystemet, och de olika volontärprojekt som finns i Goa. Efter lunch tar vi lokalbussen till Mapusa (uttalas Mapsa) – den största staden i norra Goa – där vi bland annat besöker den lokala marknaden. På kvällen får du lära känna de volontärer som startat tidigare och redan har börjat volontärarbeta.

På tisdagen börjar vi med en praktisk lektion i självförsvar – förhoppningsvis inte något du kommer att ha användning av under din tid i Indien, men en bra kunskap att ha med sig i bagaget. Därefter får du lära dig laga indisk mat, och resultatet äter vi till lunch!

volontärresor-goa-indien

Efter lunch åker vi till havet, och Fort Aguada från 1600-talet – ett av många arv från tiden som portugisisk koloni. Vi stannar även vid Sinquerim Beach ett tag. På kvällen väntar en dokumentär om Indiens historia, som hjälper dig att förstå mer om världens största demokrati.

Onsdagen börjar med en introduktion till yoga. Därefter får du en lektion i hindi – vi går igenom alfabetet, och du får lära dig några nyttiga fraser. Du får även lära dig göra chai-te. Efter lunch blir det mer strand, och du kan passa på att sola och bada om vädret tillåter.  På kvällen ser vi Bollywoodfilm i volontärhuset.

Torsdagen ägnar vi åt att besöka de olika volontärprojekt som finns i Goa. På förmiddagen väntar förskolan, äldreboendet och djurprojektet. Efter lunch besöker vi vår samarbetspartners egen skola för barn från kringresande familjer. På kvällen får du diskutera projektens uppbyggnad och hur du på bästa sätt kan hjälpa till under din tid som volontär.

volontärresor-till-indien

På fredagen blir det mer sightseeing – vi besöker en gammal portugisisk kyrka och ett kryddplantage på förmiddagen. På kryddplantaget äter vi även lunch, och på eftermiddagen väntar bland annat en båttur och ett vackert vattenfall. Kvällen avslutas med feedback och diskussion om det kommande volontärarbetet.

Helgen är ledig, och du kan till exempel upptäcka mer av Goa på egen hand, koppla av på någon av Goas många stränder eller fortsätta utöva den yoga du lärt dig eller umgås med de andra volontärerna. Vecka 2 börjar du volontärarbeta!

 

Volontärarbete på sjukhus

Den här volontärresan är speciellt avsedd för dig som har utbildning inom sjukvård. Eftersom du behöver ha fyllt 20 på det här projektet är det i första hand avsett för studenter på eftergymnasiala vårdutbildningar, och kan även passa för dig om vill ha praktik från arbete inom sjukvård. Observera dock att det inte utfärdas några officiella dokument i Indien som kan användas för att omvandla volontärarbetet till högskolepoäng eller liknande, men du får ett volontärintyg från oss på IndiGo.

 

Dina arbetsuppgifter

Du blir placerad på ett litet, privatägt sjukhus nära stranden i Candolim. Sjukhuset har knappa ekonomiska resurser och uppskattar hjälp utifrån. Liksom alla våra volontärresor är arbetet ett givande och tagande – du får se hur det är att jobba inom vården i ett utvecklingsland, men förväntas samtidigt bidra med din egen kunskap och komma med egna förslag på förbättringar.

Den första arbetsdagen får du en introduktion till sjukhusets samtliga avdelningar, och du paras ihop med en engelsktalande läkare eller sköterska som du får följa under de första dagarna. Du följer honom eller henne den första veckan, så du kommer in i rutinerna. Därefter kommer du att tilldelas egna arbetsuppgifter, som beror på dina egna förkunskaper och erfarenheter, dina egna önskemål och sjukhusets hjälpbehov för tillfället.

volontärarbete-sjukvård-goa-indien

På sjukhuset finns en röntgenavdelning, en operationssal, en akutvårdsavdelning, en vuxenavdelning, en barnavdelning och en och en intensivvårdsavdelning. Du kommer att få utföra enklare undersökningar, assistera och medverka vid provtagningar, utföra enklare triage, såromläggningar och liknande, observera vid operationer och vara med på möten där det uppskattas om du kommer med förslag på förbättringar och effektiviseringar baserade på dina tidigare erfarenheter. Du kan antingen fokusera ditt arbete på en specifik avdelning eller rotera – det beror på dina önskemål i kombination med sjukhusets behov.

Även om du är färdigutbildad läkare kommer du inte aktivt att få utföra exempelvis kirurgiska ingrepp, då det kräver specialtillstånd och arbetsvisum, men dina kunskaper kommer att tas tillvara på bästa möjliga sätt efter omständigheterna.

Medhavd lunch från volontärboendet ingår, men om du hellre köper något att äta ute är det gångavstånd till marknaden i Candolim.


Det här projektet är i första hand tänkt för dig som går en eftergymnasial utbildning, men även färdigutbildad vårdpersonal är välkomna. Vi behöver ett CV och ett personligt brev på engelska, och ett referensbrev från ditt universitet/högskola eller den vårdinrättning du jobbar på innan vi kan garantera en plats. Du behöver även ta med ett eget stetoskop, och en vit läkarrock.

Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 185 kr och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.


Projektet gör uppehåll på följande helgdagar

2018: 25 december.

2019: 1 januari, 21 mars, 1, 17 och 19 april, 1 och 12 maj, 12 och 15 augusti, 2 september, 2 och 8 oktober, 12 november, 25 december.

 

Boende för våra volontärer i Goa

Under hela vistelsen bor du på vår lokala samarbetspartners center i Saligao, cirka 30 minuter från berömda Anjuna Beach och 20 minuter från Calangute Beach, där du eventuellt får dela rum med en eller flera andra volontärer. Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum. Det finns varmvatten och västerländska toaletter. Du får tillgång till wifi, tv, dvd-spelare, kyl, och bjuds på tre mål mat varje dag (två på helgerna). Maten är en blandning av indisk och västerländsk mat och är helt eller mestadels vegetarisk.

Du handtvättar din egen tvätt. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med alkohol och rökning. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete.

frivillig-arbeid-india-goa-bolig

 

Att tänka på inför din volontärresa till Indien

• Det finns många bankomater och affärer i Goa, så det mesta går att köpa på plats.

• Glöm inte att packa ned badkläder och solskyddskräm – det är inte långt till stranden!

• Det är regnperiod i Goa från juni till augusti – ta med regnkläder och paraply.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går 100 kr oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till burmesiska flyktingbarns utbildning i Kuraburi. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback