• Volontärer mediterar och yoga i Goa Indien

Hälsovecka: Lär dig yoga och meditation i Goa, Indien!

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  3,500 sek

Unna dig en vecka bara för dig – för ditt eget välbefinnande. Här får du lära dig grunderna i yoga, meditation och ayurveda, som kan ge dig ett hälsosammare och längre liv!

Första veckan är en introduktionsvecka till indisk kultur
Det går att boka hälsoveckan tillsammans med volontärarbete eller separat
Du bor på vår samarbetspartners center i Saligao

2017
1 vecka i samband med bokning av volontärresa till Rajasthan: 3.500:-
2 veckor: Introduktionsvecka till indisk kultur + hälsoveckan: 7.900:-
 
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2017 även för projektstart under 2018.
2017
Januari: 2, 16
Februari: 6, 20
Mars: 6, 20
April: 3, 17
Maj: 1, 15
Juni: 5, 19
Juli: 3, 10, 17, 24
Augusti: 7, 21
September: 4, 18
Oktober: 2, 16
November: 6, 20
December: 4, 18
 
2018
Alla måndagar hela året.
 
Startdatumen för 2017 gäller om du bokar introduktionsveckan och hälsoveckan. Om du vill lägga till hälsoveckan till en volontärresa startar hälsoveckan varje vecka.
Ingår:
¤ Mat
¤ Boende
¤ Dygnet-runt assistans innan
avresa och under projektet
¤ Hämtning på flygplatsen på Goa dagen innan projektet börjar
¤ En donation till I Mina Skor
¤ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
¤ Flygbiljett
¤ Fickpengar
¤ Eventuella vaccinationer
¤ Visumkostnader
Du ska boka ditt flyg till Goa (Dabolim flygplats) så att du landar dagen innan projektet börjar. Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna!
CKGS i Stockholm har i uppdrag av Indiens ambassad att utfärda visum till Indien. Om du ska stanna i Indien i högst 30 dagar kan du ansöka om e-visum. För längre vistelser än 30 dagar är processen lite krångligare. Läs mer på http://www.in.ckgs.se/.
Ett turistvisum är giltigt i sex månader från det datum det utfärdats – inte från det datum du åker in i Indien – så tänk på att inte ansöka alltför långt i förväg.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och B samt Tyfoidfeber. Koleravaccin kan också behövas, och i vissa fall stelkramp. Det finns en risk att smittas av malaria i Goa. Diskutera med din vaccinationscentral eller läkare i Sverige om du behöver malariaprofylax. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.

Introduktionsveckan – en bra början på din resa till Indien

Den första veckan är en gemensam introduktionsvecka, där du får lära dig grunderna om den lokala kulturen, maten, människorna och språket på vår lokala samarbetspartners center och genom studieresor i Goa.

På måndagen går vi igenom praktiska detaljer och schemat, och eftermiddagen åker vi runt i Goa så du blir bekant med omgivningarna och de andra volontärerna. På tisdagen får du lära dig grunderna om Indiens historia, får prova på att laga indisk mat och vi går igenom vad du ska göra och inte göra i Goa och resten av Indien.Introduktionsvecka volontärresor Goa Indien

Onsdagen ägnas åt yoga och meditation – en liten försmak av vad som komma skall, en genomgång av Indiens religioner och ett besök i ett hinduiskt tempel. På torsdagen blir det mer yoga och meditation, och vi besöker ett kryddplantage. Vi hinner även med att besöka några av Goas många stränder, och äter middag på en av dem. På fredagen besöker vi Goas huvudstad Panjim, och den gamla stadskärnan i Goa där vi bland annat gör ett stopp i den berömda kyrkan St. Francis Xavier. På kvällen går vi och ser en Bollywood-film.

Helgen är ledig, du kan till exempel upptäcka mer av Goa på egen hand, koppla av på någon av Goas många stränder eller fortsätta utöva den yoga och meditation du lärt dig eller umgås med de andra volontärerna.

 

Lär dig yoga, meditation och ayurvedabehandling!

Yoga är ett grundläggande begrepp i indisk filosofi, psykologi och religion och var i äldre indisk tradition beteckning på ett flertal olika fysiska och kontemplativa tekniker. Det yttersta målet med yoga har traditionellt beskrivits som moksha,som betyder frihet och frigörelse.
Det finns många olika typer av yoga, men Hathayoga är den mest utbredda. Den betonar shatkarma (rening av de inre organen) pranayama (andningsövningar) och asanas (kroppsställningar), och är känd från texter som kan dateras till 1100-talet och framåt. Från början fanns ett starkt samband med indisk religion, men idag utövas yoga i första hand för att minska stress, hålla kroppen smidig, och öka välbefinnande och hälsa. I västerländsk tradition har under senare decennier uppmärksamheten på yoga som väg mot fitness dominerat.

Meditation är en systematiskt använd psykisk och kroppslig teknik som innebär fokusering och koncentration kombinerad medavspänning. Andra uttryck för det som sker vid meditation är bland annat ”stilla begrundan”, ”att lyssna inåt”, ”försjunkenhet”. Det finns en rad olika former av meditation, men gemensamt är att man ska stilla sitt sinne. Syftet är att man ska bli mer harmonisk och få större insikt i vem eller vad man är. Ordet meditation kommer från latinets meditari, ‘tänka efter’ ‘tänka över’.
Meditation presenteras i väst ofta som en metod för avspänning. Detta har sin grund i att vissa fysiologiska förändringar kan uppstå under meditation och registreras, förändringar som är de rakt motsatta till en stressreaktion:

 • minskad andnings- och pulsfrekvens,
 • minskad syreförbrukning,
 • minskad ämnesomsättningshastighet,
 • sänkning eller stabilisering av blodtrycket,
 • minskad ledningsförmåga i huden.

Ayurveda är en form av indisk läkekonst. Ayurveda har en flertusenårig historia och är enligt förespråkarna grundad i ett holistisk perspektiv och vediska utgångspunkter.

I Inden tar det 5,5 år att utbilda sig till ayurvedisk läkare. Utbildningen som är under statlig kontroll består av arton olika ämnen såsom anatomi, fysiologi, farmakologi, patologi, modern klinisk medicin & klinisk kirurgi, pediatrik, tillsammans med ämnen i ayurveda som Charaka Samhita , historia och utveckling av Ayurveda, identifiering och användning av örter (dravyaguna), och ayurvedisk filosofi i diagnostik och behandling.Yoga i Goa Indien

Under den här veckan får du lära dig grunderna i yoga, mediation och ayurveda, men du kommer självklart inte att bli fullärd utan den här veckan ska endast ses som en introduktion. Vill du behärska teknikerna krävs kontinuerlig träning under en lång tid.

Hälsoveckan arrangeras av vår samarbetspartner i Indien, och kan bokas både av dig som bokar en volontärresa genom oss och separat. Den går att kombinera med volontärarbete, antingen som ett avbrott i volontärarbetet eller som en skön avslutning på din tid som volontär i Indien. Introduktionsveckan är dock obligatorisk för alla.

 

Dag för dag:

Måndag

08:00 – Frukost

09:30 – Meditation

13:00 – Lunch

15:00 – Ayurveda-konsultation och huvudmassage

19:00 – Middag

Tisday

06:00 – Yoga

08:00 – Frukost

13:00 – Lunch

15:00 – Benmassage och ångbehandling

19:00 – Middag

Onsdag

06:00 – Yoga

08:00 – Frukost och fritid

13:00 – Lunch

15:00 – Ryggmassage och ångbehandling

19:00 – Middag

Torsdag

08:00 – Frukost

09:30 – Meditation

13:00  – Lunch

15:00 – Shirodhara (ayurvedisk behandling)

19:00 – Middag

Fredag

08:00 – Frukost

09:30 – Meditation

13:00 – Lunch

15:00 – Kroppsmassage och ångbehandling

19:00 – Middag

 

Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 192 kr och tar ca två veckor att få.
http://polisen.se/Service/Blanketter/Blanketter-belastningsregistret/blankett-4421-utlandsandamal-belastningsregistret/

 

Programmet gör uppehåll på följande helgdagar

2017: 15 och 25 augusti, 2 och 18 oktober, 25 december.

2018: 1 och 26 januari, 29-30 mars, 1 maj, 15 juni, 15 och 22 augusti, 13 september, 2 och 19 oktober, 7 och 23 november, 24-26 december, 31 december – 2 januari 2019.

 

Boende

Under hela vistelsen bor du på vår lokala samarbetspartners center i Saligao, cirka 30 minuter från berömda Anjuna Beach och 20 minuter från Calangute Beach, där du eventuellt får dela rum med en eller flera andra volontärer och deltagare. Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum. Det finns varmvatten och västerländska toaletter. Du får tillgång till wi-fi, tv, dvd-spelare, kyl, och bjuds på tre mål mat varje dag (två på helgerna). Maten är en blandning av indisk och västerländsk mat och är helt eller mestadels vegetarisk.

Du handtvättar din egen tvätt. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela konceptet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med alkohol och rökning. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt deltagande.

 

Att tänka på inför din volontärresa till Indien

• Det finns många bankomater och affärer i Goa, så det mesta går att köpa på plats.

• Glöm inte att packa ned badkläder och solskyddskräm – det är inte långt till stranden!

• Det är regnperiod i Goa från juni till augusti – ta med regnkläder och paraply.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går 100 kr oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till burmesiska flyktingbarns utbildning i Kuraburi. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Rosa, 56, Ystad
  Svara

  Från Rosas blogg, http://indienrose.blogg.se/

  End of meditationweek. Janne and I have learnt Ray yoga with Chaya.Its a way to meditat. Om Shanti means- I am peaceful soul.
  Very interesting and a new way for me. In the afternoons we have had different treatments at an ayurveda center. We have also seen an Indian documentary. About the kastsystem.
  After that we had homemade banufupie at our nice rooftop. Im having a good time with this funny young girls. We re now going to spend the weekend in Anjuna. Celebrating Diwali.
  Celebrating the light. And ofcourse, dinner at my favourite restaurang SRI i Vagator.
  Take care,be happy!