• yogavecka-goa-indien

Hälsovecka: Lär dig yoga och meditation i Goa, Indien!

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  3,500 sek

Unna dig en lite annorlunda vecka bara för dig – och ditt eget välbefinnande. Lär dig och upplev grunderna i yoga, meditation och ayurveda, för en chans till ett hälsosammare och mer balanserat liv!

Första veckan är en introduktionsvecka till indisk kultur
Hälsoveckan kan kombineras med volontärarbete eller bokas separat
Boendet är beläget i Saligao där du bor på vår samarbetspartners center
Minimiålder: 16 år (är du under 18 krävs målsmans godkännande)
Maxålder: Ingen övre gräns. Barnfamiljer välkomna.
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska

2018
1 vecka i samband med bokning av volontärresa till Goa: 3.500:-
2 veckor: Introduktionsvecka till indisk kultur + hälsoveckan: 7.900:-
 
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2018 även för projektstart under 2019.
2018
Alla måndagar hela året.
Ingår:
¤ Mat
¤ Boende
¤ Dygnet-runt assistans innan
avresa och under projektet
¤ Hämtning på flygplatsen på Goa dagen innan projektet börjar
¤ En donation till I Mina Skor
¤ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
¤ Flygbiljett
¤ Reseförsäkring (obligatoriskt)
¤ Eventuella vaccinationer
¤ Visumkostnader
Du ska boka ditt flyg till Goa (Dabolim flygplats) så att du landar dagen innan projektet börjar. Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna!
Om du ska stanna i Indien i högst 60 dagar kan du ansöka om e-visum. Använd ingen annan sajt – det finns flera bluffsidor som erbjuder e-visum till Indien. För längre vistelser än 60 dagar har CKGS i Stockholm i uppdrag av Indiens ambassad att utfärda visum till Indien.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och B samt Tyfoidfeber. Koleravaccin kan också behövas, och i vissa fall stelkramp. Det finns en risk att smittas av malaria i Goa. Diskutera med din vaccinationscentral eller läkare i Sverige om du behöver malariaprofylax. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.

 

Introduktionsveckan – en bra början på din resa till Indien

Den första veckan är en gemensam introduktionsvecka, där du får lära dig grunderna om den lokala kulturen, maten, människorna och språket på vår lokala samarbetspartners center och genom studieresor i Goa. Du blir upphämtad på flygplatsen på söndagen. Den första veckans program kan komma att ändras lite på grund av väder eller andra omständigheter, men schemat ser ut så här:

På måndagen går vi igenom praktiska detaljer och schemat. Du får en första introduktion till Indiens kultur, kastsystemet, och de olika volontärprojekt som finns i Goa. Efter lunch tar vi lokalbussen till Mapusa (uttalas Mapsa) – den största staden i norra Goa – där vi bland annat besöker den lokala marknaden. På kvällen får du läsa känna de deltagare och volontärer som startat tidigare och redan har börjat volontärarbeta.

På tisdagen börjar vi med en praktisk lektion i självförsvar – förhoppningsvis inte något du kommer att ha användning av under din tid i Indien, men en bra kunskap att ha med sig i bagaget. Därefter får du lära dig laga indisk mat, och resultatet äter vi till lunch!

Introduktionsvecka volontärresor Goa Indien

Efter lunch åker vi till havet, och Fort Aguada från 1600-talet – ett av många arv från tiden som portugisisk koloni. Vi stannar även vid Sinquerim Beach ett tag. På kvällen väntar en dokumentär om Indiens historia, som hjälper dig att förstå mer om världens största demokrati.

Onsdagen börjar med en introduktion till yoga. Därefter får du en lektion i hindi – vi går igenom alfabetet, och du får lära dig några nyttiga fraser. Du får även lära dig göra chai-te. Efter lunch blir det mer strand, och du kan passa på att sola och bada om vädret tillåter.  På kvällen ser vi Bollywoodfilm i volontärhuset.

Torsdagen ägnar vi åt att besöka de olika volontärprojekt som finns i Goa. På förmiddagen väntar förskolan, äldreboendet och djurprojektet. Efter lunch besöker vi vår samarbetspartners egen skola för barn från kringresande familjer.

På fredagen blir det mer sightseeing – vi besöker en gammal portugisisk kyrka och ett kryddplantage på förmiddagen. På kryddplantaget äter vi även lunch, och på eftermiddagen väntar bland annat en båttur och ett vackert vattenfall.

Helgen är ledig, du kan till exempel upptäcka mer av Goa på egen hand, koppla av på någon av Goas många stränder eller fortsätta utöva den yoga och meditation du lärt dig eller umgås med de andra deltagarna och volontärerna.

 

Lär dig yoga, meditation och ayurvedabehandling!

Yoga är ett välkänt begrepp i indisk filosofi, psykologi och religion. I äldre indisk tradition tillskrivs yoga både fysiska och kontemplativa tekniker. Att utföra yoga har traditionellt beskrivits som moksha,vilket syftar på att uppnå frihet och frigörelse.
Yoga finns i ett flertal typer och utformningar, men Hathayoga är den mest populära. Hathayoga betonar shatkarma (rening av de inre organen) pranayama (andningsövningar) och asanas (kroppsställningar), och förekommer i texter redan på 1100-talet. Yogan hade tidigare en stark koppling till indisk religion. Idag är dock yoga alltmer en metod för att hitta balans, minska stress, hålla kroppen smidig, och öka det spirituella välbefinnandet. I västerländsk tradition har under senare decennier uppmärksamheten på yoga som väg mot fitness dominerat.

Meditation är en systematiskt använd psykisk och kroppslig teknik som innebär fokusering och koncentration kombinerad medavspänning. Att meditera kan också kopplas till ”stilla begrundan”, ”att lyssna inåt”, ”försjunkenhet”. Likt yoga finns flera typer av meditation, gemensamt är dock målet att stilla sitt sinne. Att bli mer harmonisk och få större insikt i vem eller vad man är nämns ofta som syfte med att meditera. Ordet meditation kommer från latinets meditari, som betyder att ‘tänka efter’ eller ‘tänka över’.
Meditation presenteras i väst ofta som en metod för avspänning. Detta har sin grund i att vissa fysiologiska förändringar kan uppstå under meditation och registreras, förändringar som är de rakt motsatta till en stressreaktion:

 • minskad andnings- och pulsfrekvens,
 • minskad syreförbrukning,
 • minskad ämnesomsättningshastighet,
 • sänkning eller stabilisering av blodtrycket,
 • minskad ledningsförmåga i huden.

Ayurveda är en form av indisk läkekonst. Ayurveda har en flertusenårig historia och är enligt förespråkarna grundad i ett holistisk perspektiv och vediska utgångspunkter.

Eftersom Ayurveda är en läkekonst kan man bli läkare inom just Ayurveda, I Inden krävs det 5,5 år av studier för att utbilda sig till ayurvedisk läkare. Utbildningen som är under statlig kontroll består av arton olika ämnen såsom anatomi, fysiologi, farmakologi, patologi, modern klinisk medicin & klinisk kirurgi, pediatrik, tillsammans med ämnen i ayurveda som Charaka Samhita , historia och utveckling av Ayurveda, identifiering och användning av örter (dravyaguna), och ayurvedisk filosofi i diagnostik och behandling.Yoga i Goa Indien

Under den här veckan får du lära dig grunderna i yoga, mediation och ayurveda, men du kommer självklart inte att bli fullärd utan den här veckan ska endast ses som en introduktion. Att behärska någon eller alla tre kräver lång träning, både praktiskt och till viss del även teoretiskt.

Hälsoveckan arrangeras av vår samarbetspartner i Indien, och kan bokas både som en del av en volontärresa, eller separat. Den går utmärket att kombinera med volontärarbete på något av våra andra projekt i Indien, antingen som ett avbrott i volontärarbetet eller som en skön avslutning på din tid som volontär i Indien. Introduktionsveckan är dock obligatorisk för alla.

 

Dag för dag:

Måndag

08:00 – Frukost

09:30 – Meditation

13:00 – Lunch

15:00 – Ayurveda-konsultation och huvudmassage

19:00 – Middag

Tisday

06:00 – Yoga

08:00 – Frukost

13:00 – Lunch

15:00 – Benmassage och ångbehandling

19:00 – Middag

Onsdag

06:00 – Yoga

08:00 – Frukost och fritid

13:00 – Lunch

15:00 – Ryggmassage och ångbehandling

19:00 – Middag

Torsdag

08:00 – Frukost

09:30 – Meditation

13:00  – Lunch

15:00 – Shirodhara (ayurvedisk behandling)

19:00 – Middag

Fredag

08:00 – Frukost

09:30 – Meditation

13:00 – Lunch

15:00 – Kroppsmassage och ångbehandling

19:00 – Middag

 

Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 185 kr och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Programmet gör uppehåll på följande lokala helgdagar

2018: 1 och 26 januari, 29-30 mars, 1 maj, 15 juni, 15 och 22 augusti, 13 september, 2 och 19 oktober, 7 och 23 november, 24-26 december, 31 december – 2 januari 2019.

2019: 21 mars, 17 och 19 april, 1 maj, 12 och 15 augusti, 2 september, 2 och 8 oktober, 12 november, 25 december.

 

Boende

Under hela vistelsen bor du på vår lokala samarbetspartners center i Saligao, cirka 30 minuter från berömda Anjuna Beach och 20 minuter från Calangute Beach, där du eventuellt får dela rum med en eller flera andra volontärer och deltagare. Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum. Det finns varmvatten och västerländska toaletter. Du får tillgång till wi-fi, tv, dvd-spelare, kyl, och bjuds på tre mål mat varje dag (två på helgerna). Maten är en blandning av indisk och västerländsk mat och är helt eller mestadels vegetarisk.

Du handtvättar din egen tvätt. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela konceptet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med alkohol och rökning. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt deltagande.

frivillig-arbeid-india-goa-bolig

 

Att tänka på inför din resa till Indien

• Det finns många bankomater och affärer i Goa, så det mesta går att köpa på plats.

• Glöm inte att packa ned badkläder och solskyddskräm – det är inte långt till stranden!

• Det är regnperiod i Goa från juni till augusti – ta med regnkläder och paraply.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går 100 kr oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till burmesiska flyktingbarns utbildning i Kuraburi. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Rosa, 56, Ystad
  Svara

  Från Rosas blogg, http://indienrose.blogg.se/

  End of meditationweek. Janne and I have learnt Ray yoga with Chaya.Its a way to meditat. Om Shanti means- I am peaceful soul.
  Very interesting and a new way for me. In the afternoons we have had different treatments at an ayurveda center. We have also seen an Indian documentary. About the kastsystem.
  After that we had homemade banufupie at our nice rooftop. Im having a good time with this funny young girls. We re now going to spend the weekend in Anjuna. Celebrating Diwali.
  Celebrating the light. And ofcourse, dinner at my favourite restaurang SRI i Vagator.
  Take care,be happy!

 • Anna
  Svara

  Hälsoveckan var en jättefin avslutning på min volontärresa. Det var skönt att få varva ned, och jag lärde mig mycket nytt.