• sommarläger-kina

Kulturutbyte & Volontärresa: Sommarläger i Kina!

 • Destination:
 • Reslängd från : 3 veckor
 • Pris från:
  2,500 sek

Kombinera nytta med nöje på sommarläger i Kina: Var med och bidra till internationell förståelse och främja kulturellt utbyte mellan Kina och väst, och delta i workshops och utflykter – till ett pris som är så lågt att du tror att du har läst fel!

Välj mellan tre olika startdatum i juli
Välj om du vill stanna i 3, 4 eller 5 veckor
Möjlighet att delta i tre olika provinser: Guangxi, Guangdong och Hainan

2018
3, 4 eller 5 veckor: 2.500:-
Priset för 2019 är inte fastställt ännu, men troligen blir det samma låga pris som tidigare.
2018
5 juli (3-5 veckor)
12 juli (3-4 veckor)
19 juli (3 veckor)

2019
Datumen för 2019 är inte fastställda ännu.

Ingår:
¤ Mat
¤ Boende
¤ Dygnet-runt assistans innan
avresa och under programmet
¤ Hämtning på flygplatsen i Guilin
¤ En donation till I Mina Skor
¤ Ett deltagarintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
¤ Flygbiljett
¤ Reseförsäkring (obligatoriskt)
¤ Eventuella vaccinationer
¤ Visumkostnader
Du bör boka ditt flyg till Guilin så att du landar på projektets första dag (en torsdag). Hämtning på flygplatsen ingår.
Turistvisum som gäller i 30 eller 60 dagar skaffar du på Chinese Visa Application Service Center i Stockholm eller Göteborg. Du får ett inbjudningsbrev och några andra dokument av oss när du har bokat, som du ska bifoga din visumansökan. Om du åker tillsammans med någon går det även att skaffa e-visum, på http://visumtillkina.se/
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och B samt Tyfoidfeber. Koleravaccin kan också vara bra att ta. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.


Är du nyfiken på Kina? Vill du lära känna kinesisk kultur tillsammans med andra ungdomar från hela världen? Kan du tänka dig att berätta om din egen kultur och hjälpa kinesiska barn och ungdomar att få en bättre förståelse för världen utanför Kina och förbättra deras engelskakunskaper? Och letar du efter en annorlunda resa i sommar som nästan inte kostar någonting, förutom flygbiljetten och lokala resor i Kina? Då får du inte missa det här!

Det här unika sommarlägret i Kina har som främsta syfte att främja kulturellt utbyte mellan ungdomar från Kina och resten av världen. Det drivs av vår samarbetspartner i Kina, som nu genom IndiGo erbjuder en unik möjlighet för dig att kombinera nytta med nöje under tre till fem fullspäckade sommarveckor i Kina.

Du blir hämtad på flygplatsen, och allt utom flygbiljetten och lokala resor inom Kina ingår. Du får delta i alla aktiviteter och utflykter, får tre mål mat varje dag och boende tillsammans med andra deltagare – till ett pris på 2.500 kr för upp till fem veckor! Nej, vi har inte missat nolla. Det kostar verkligen bara 2.500 kr, och det priset ingår dessutom hjälp med planering innan avresa, ett inbjudningsbrev som underlättar när du skaffar visum och en donation till I Mina Skor, vår fond för burmesiska flyktingbarn och barn från familjer som lever med HIV/AIDS i norra Thailand.

sommarläger-kina1

Hur kan det vara så billigt?

Vad är haken? Det finns ingen. Vi kan erbjuda det här sommarlägret tack vare vårt goda samarbete med vår samarbetspartner i Kina, som vi skickat volontärer till från Sverige och Norge i flera år. Det här sommarlägret är deras sätt att tacka oss!

Det enda vi kräver av dig är att du har fyllt 16, är öppen för nya kulturer, vill hitta nya vänner, kan bjuda på dig själv och delta i de workshops, presentationer och utflykter som erbjuds. Och så förstås att du kan vara i Kina i minst tre veckor i sommar, mellan den 5 juli och 11 augusti.

Det här är en unik möjlighet att lära dig massor om Kina och kinesisk kultur, och du får även ett gratis deltagarintyg av oss när du kommer hem, som kan betyda skillnaden mellan att få eller inte få drömjobbet i framtiden. En framtida arbetsgivare kommer definitivt att vara mer intresserad av en jobbsökande som har varit på ett kulturutbytesprogram i Kina än av någon som bara legat på stranden  sommaren 2018.

 

Tre olika destinationer i Kina

volontärresor-kina-introduktionsveckaSommarlägret börjar på landsbygden utanför Guilin, i Guangxi-provinsen. Här får du två dagars utbildning och tid för förberedelser, kombinerat med sightseeing och trekking, innan det är dags för den första veckans kulturutbyte och engelskundervisning.

Beroende på antal deltagare finns det möjlighet att därefter åka vidare och följa samma program i Zhanjiang, i Guangdong-provinsen och/eller till Haikou på ön Hainan.

 

(0222)

Zhanjiang ligger vid havet, i södra Kina, nära gränsen till Vietnam. Det är en mysig stad med bra kollektivtrafik och behagligt klimat, särskilt på sommaren.

 

haikou

Haikou är huvudstaden på Hainan, en ö ungefär lika stor som Småland som ibland brukar kallas ”Kinas Hawaii”. Hainan lockar många turister, som mestadels kommer för sol och bad på de fina ständerna.

 

Programmet de första dagarna

Varje dag är fullspäckad med evenemang, workshops, utflykter och lektioner som är utformade för att ge dig en omfattande introduktion till Kina och kinesisk kultur, och främja med kulturellt utbyte och vänskap med de kinesiska deltagarna som deltar en vecka i taget. Allt handlar om givande och tagande.

Du blir upphämtad på flygplatsen i Guilin på torsdagen, och kommer du tidigt på dagen hinner du vara med på en första rundvisning i byn Fengyan, där du kommer att bo tillsammans med andra deltagare och volontärer som jobbar på den lokala förskolan och skolan.

Fredagen och lördagen din första vecka ägnas åt teambuilding och förberedelser inför ditt volontärarbete som engelsklärare, men du kommer även att hinna med att uppleva sevärdheter i närheten och gå på trekking.

Den första söndagen är ledig. Du kan passa på att se mer av närområdet på egen hand eller tillsammans med de andra deltagarna, eller bara ta det lugnt på boendet och ladda batterierna.

 

Arbetsveckorna

Måndag till fredag undervisar du lokala barn och ungdomar på förmiddagarna. De vill lära sig mer engelska, och du har fria händer att planera ”lektionerna” tillsammans med de lokala samordnarna och de övriga deltagarna. Bilder, sång och musik, och bara att prata engelska med barnen brukar alltid vara uppskattat – deras vanliga engelskundervisning i skolan brukar mest fokusera på grammatik och skrivövningar.

kulturellt-utbyte

På eftermiddagarna är olika utomhusaktiviteter inplanerade varje dag. Ni kommer att besöka många intressanta platser i närområdet, och du får en unik möjlighet att uppleva Kina från insidan, på ett helt annat sätt än turister.

På kvällarna visas film och arrangeras underhållning av olika slag, och vissa kvällar är det grillfest!

Helgerna är lediga, men boende och två måltider per dag ingår även då.

deltagare 2017

 

Stanna i tre, fyra eller fem veckor!

Du behöver stanna i minst 25 dagar, som inkluderar tre veckor av volontärarbete och kulturutbyte. Men det går även bra att stanna i fyra veckor – eller fem – och det kostar inget extra!

Du kan välja mellan tre startdatum (gäller 2018):

 • 5 juli – Välj om du vill stanna i tre, fyra eller fem veckor.
 • 12 juli – Välj om du vill stanna i tre eller fyra veckor.
 • 19 juli – Programmet avslutas den 11 augusti, så startar du den 19 juli blir det bara tre veckor.

 

Det här ingår i priset på 2.500 kr:

 • Hjälp med planering och visum innan avresa
 • Hämtning på flygplatsen i Guilin
 • Transfer till Fengyan/Lian Hua
 • Frukost, lunch och middag varje dag (brunch och middag på helgerna) – oavsett hur länge du stannar!
 • Allt boende – oavsett hur länge du stannar!
 • Alla aktiviteter och utflykter inom programmet
 • Ett deltagarintyg efter avslutat program
 • En donation till vår fond I Mina Skor

 

Det här ingår inte:

 • Visumkostnader
 • Reseförsäkring (obligatoriskt)
 • Eventuella vaccinationer
 • Flygbiljett till/från Guilin
 • Transfer med minibuss mellan de olika städerna (kostar ca 500 yuan per resa, som betalas på plats). Om du bara stannar i Fengyan/Lian Hua utanför Guilin kostar det inget extra.

 

Det här krävs av dig:

 • Att du har fyllt 16 år
 • Att du är intresserad av att volontärarbeta med att lära ut engelska
 • Att du är intresserad av kinesisk kultur, öppen och nyfiken
 • Att du flexibel – det är inte säkert att det finns möjlighet att delta på alla tre ställena, och programmet kan komma att ändras på plats beroende på antal deltagare per vecka och annat som vi inte kan påverka

 

Mat och boende

Du bor tillsammans med andra volontärer, i flerbäddsrum uppdelade på kön.

I Fengyan bor du i ett stort, vackert och gammalt men nyrenoverat hus. Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum.

I Zhanjiang  bor du i studentboende på Guangdong Ocean University Cunjin College. Det finns luftkonditionering, varm dusch och wifi. Boendet är uppdelat på kön, och det finns 4 sängar per rum.

I Hainan får du bo hos en lokal värdfamilj, där du delar rum med en eller flera deltagare.

Du bjuds på tre måltider om dagen – mestadels kinesisk mat. Det blir mycket ris och nudlar och det finns vegetariska alternativ.

 

Antalet platser är begränsade – först till kvarn!

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går 100 kr oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till burmesiska flyktingbarns utbildning i Kuraburi. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Nina Mehlum
  Svara

  Er det lov for noen som er under 16 kan dra med noen som er over? Eller må man være 16 uansett alder på den man drar med?

  • Hei Nina, man må dessverre være 16 år eller eldre for å delta i denne leiren.