• sommarläger-kina

Kulturutbyte i Kina 14 juli – 7 augusti 2017

 • Destination:
 • Reslängd från : 3 veckor
 • Pris från:
  2,500 sek

Kombinera nytta med nöje på sommarläger i Kina: Var med och bidra till internationell förståelse och främja kulturellt utbyte mellan Kina och väst, och delta i work shops och utflykter – till ett pris som är så lågt att du tror att du har läst fel!

Endast ett startdatum: 14 juli 2016
Sommarlägret är drygt 3 veckor långt
Du bor i flerbäddsrum, med a/c och varm dusch

2017
3 veckor: 2.500:-
2017
14 juli
Ingår:
¤ Mat
¤ Boende
¤ Dygnet-runt assistans innan
avresa och under projektet
¤ Hämtning på flygplatsen i Zhanjiang
¤ En donation till I Mina Skor
¤ Ett deltagarintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
¤ Flygbiljett
¤ Fickpengar
¤ Eventuella vaccinationer
¤ Visumkostnader
Du ska boka ditt flyg till Zhanjiang så att du landar fredagen den 14 juli. Hämtning på flygplatsen ingår.
Du ska ansöka om ett ”F-visum” och bifoga ett inbjudningsbrev som du får av oss.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och B samt Tyfoidfeber. Koleravaccin kan också vara bra att ta. Malaria finns normalt inte i Zhanjiang, men vi rekommenderar ändå att kolla med din husläkare eller en vaccinationscentral, eftersom det händer att malaria sprids från andra delar av Kina ibland. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.

Är du nyfiken på Kina? Vill du lära känna kinesisk kultur tillsammans med andra ungdomar från hela världen? Kan du tänka dig att berätta om din egen kultur och hjälpa kinesiska barn och ungdomar att få en bättre förståelse för världen utanför Kina och förbättra deras engelskakunskaper? Och letar du efter en annorlunda resa i sommar som nästan inte kostar någonting, förutom flygbiljetten? Då får du inte missa det här!

Det här unika sommarlägret i Zhanjiang i södra Kina har som främsta syfte att främja kulturellt utbyte mellan ungdomar från Kina och resten av världen. Det drivs av vår samarbetspartner i Kina, som nu genom IndiGo erbjuder en unik möjlighet för dig att kombinera nytta med nöje under tre fullspäckade sommarveckor i Kina.

Du blir hämtad på flygplatsen, och allt utom flygbiljetten ingår. Du får delta i alla aktiviteter och utflykter, får tre mål mat varje dag och boende tillsammans med andra deltagare – till ett pris på 2.500 kr för över tre veckor! Nej, vi har inte missat nolla. Det kostar verkligen bara 2.500 kr, och det priset ingår dessutom hjälp med planering innan avresa, ett inbjudningsbrev som underlättar när du skaffar visum och en donation till I Mina Skor, vår fond för burmesiska flyktingbarn i Thailand.

sommarläger-kina1

Hur kan det vara så billigt?

Vad är haken? Det finns ingen. Vi kan erbjuda det här sommarlägret tack vare vårt goda samarbete med vår samarbetspartner i Kina, som vi skickat volontärer till från Sverige och Norge i flera år. Det här sommarlägret är deras sätt att tacka oss!

Det enda vi kräver av dig är att du har fyllt, är öppen för nya kulturer, vill hitta nya vänner, kan bjuda på dig själv och delta i de workshops, presentationer och utflykter som erbjuds. Och så förstås att du kan vara i Kina från den 14 juli till den 7 augusti.

Det här är en unik möjlighet att lära dig massor om Kina och kinesisk kultur, och du får även ett gratis deltagarintyg av oss när du kommer hem, som kan betyda skillnaden mellan att få eller inte få drömjobbet i framtiden. En framtida arbetsgivare kommer definitivt att vara mer intresserad av en jobbsökande som har varit på ett kulturutbytesprogram i Kina än av någon som legat på stranden i tre veckor sommaren 2017.

Om Zhanjiang

Zhanjiang ligger vid havet i GuangDong-provinsen, i södra Kina, nära gränsen till Vietnam. Det är en mysig stad med bra kollektivtrafik och behagligt klimat, särskilt på sommaren.
Zhanjiang

Programmet i korthet

Varje dag är fullspäckad med evenemang, workshops, utflykter och lektioner som är utformade för att ge dig en omfattande introduktion till Kina och kinesisk kultur, och främja med kulturellt utbyte och vänskap med de kinesiska deltagarna som deltar en vecka i taget. Allt handlar om givande och tagande. Bland annat kommer du att få göra det här:

 • Delta i diskussioner om kulturella skillnader och dess konsekvenser
 • Hjälpa kinesiska barn och studenter med engelska
 • Åka på intressanta utflykter
 • Lära dig hur det kinesiska utbildningssystemet fungerar

volontär-kina

Programmet i detalj

Fredag 14 juli: Hämtning på flygplatsen, registrering och inflyttning på boendet.

Lördag 15 juli: Workshop om kulturella skillnader på dagen. Guidad tur i Zhanjiang på kvällen.

Söndag 16 juli: Fortsättning på workshopen och förberedelser inför de kommande veckorna. Grillkväll.

Måndag 17 juli: Workshop om kinesisk kultur på förmiddagen, och öppningsceremoni efter lunch. De första kinesiska deltagarna ansluter under dagen och på kvällen bjuder vi på en välkomstfest tillsammans med dem!

Tisdag 18 juli: Workshop om olika kulturer på förmiddagen och workshop i drama/teater på eftermiddagen. Filmkväll.

Onsdag 19 juli: Heldagsutflykt vid havet! Vi besöker ett skyddsområde för bevarande av deltadelfiner – kinesiska ”vita” delfiner, som egentligen är rosa! – följer med en fiskebåt ut till havs och föregår med gott exempel genom att plocka upp skräp på stranden.

turtle project

Torsdag 20 juli: Workshops om olika kulturer på förmiddagen och workshop i drama/teater efter lunch. Eftermiddagen tillbringar vi med att förbereda en rolig föredragstävling, som hålls på kvällen.

Fredag 21 juli: Workshops om olika kulturer fram till lunch, och på eftermiddagen besöker vi vackra Huguang Lake Global Geopark.

Lördag 22 juli: Workshop i engelska tillsammans med de kinesiska deltagarna på förmiddagen, och efter lunch väntar spel och lekar, matlagning och förberedelser inför avslutningsceremonin för den första veckans kinesiska deltagare.kulturellt-utbyte

Söndag 23 juli: Sammanfattning och avslutningsceremoni för den första veckan på förmiddagen. Eftermiddagen är ledig, och du kan välja om du vill ta det lugnt på boendet eller göra något på egen hand eller tillsammans med andra deltagare i Zhanjiang.

Måndag 24 juli: Nya kinesiska deltagare anländer, och i väntan på att de ska registreras hålls en work shop i kinesisk kultur för de internationella deltagarna. Efter lunch hålls en välkomstceremoni för de nya deltagarna, och på kvällen anordnas aktiviteter så ni lär känna varandra.

Tisdag 25 juli: Workshop om olika kulturer på förmiddagen och workshop i drama/teater på eftermiddagen. Filmkväll.

Onsdag 26 juli: Heldag vid havet igen! Deltadelfinerna får ett nytt besök, och den här gången kan du hjälpa till att guida de kinesiska deltagarna – du kan ju det här nu!(0222)

Torsdag 27 juli: Workshops om olika kulturer på förmiddagen och workshop i drama/teater efter lunch. Eftermiddagen tillbringar vi med att förbereda en ny föredragstävling, som hålls på kvällen.

Fredag 28 juli: Workshops om olika kulturer fram till lunch, och på eftermiddagen besöker vi Huguang Lake Global Geopark igen, tillsammans med de nya deltagarna.

utflykterLördag 29 juli: Workshop i engelska tillsammans med de kinesiska deltagarna på förmiddagen, och efter lunch väntar spel och lekar, matlagning och förberedelser inför avslutningsceremonin för den andra veckans kinesiska deltagare.

Söndag 30 juli: Sammanfattning och avslutningsceremoni för den andra veckan på förmiddagen. Eftermiddagen är ledig, och du kan välja om du vill ta det lugnt på boendet eller göra något på egen hand eller tillsammans med andra deltagare i Zhanjiang.

Måndag 31 juli: De sista kinesiska deltagare anländer, och i väntan på att de ska registreras hålls en work shop i kinesisk kultur för de internationella deltagarna. Efter lunch hålls en välkomstceremoni för de nya deltagarna, och på kvällen anordnas aktiviteter så ni lär känna varandra.

Tisdag 1 augusti: Workshop om olika kulturer på förmiddagen och workshop i drama/teater på eftermiddagen. Filmkväll.kulturellt-utbyte2

Onsdag 2 augusti: Ännu en heldag vid havet och deltadelfinerna, så även de sista kinesiska deltagarna får möjlighet att uppleva dem.

Torsdag 3 augusti: Workshops om olika kulturer på förmiddagen och workshop i drama/teater efter lunch. Eftermiddagen tillbringar vi med att förbereda en ny föredragstävling, som hålls på kvällen.

Fredag 4 augusti: Workshops om olika kulturer fram till lunch, och på eftermiddagen besöker vi Huguang Lake Global Geopark igen, tillsammans med de nya deltagarna.Huguang Lake Global Geopark

Lördag 5 augusti: Workshop i engelska tillsammans med de kinesiska deltagarna på förmiddagen, och efter lunch väntar spel och lekar, matlagning och förberedelser inför avslutningsceremonin för den andra veckans kinesiska deltagare.

Söndag 6 augusti: Sammanfattning och avslutningsceremoni för den andra veckan på förmiddagen. Eftermiddagen är ledig, och du kan välja om du vill ta det lugnt på boendet eller göra något på egen hand eller tillsammans med andra deltagare i Zhanjiang.

Måndag 7 augusti: Avresa efter frukost – massor av minnen och erfarenheter rikare!

deltagare 2017

 

Mat och boende

Du bor i studentboende på Guangdong Ocean University Cunjin College. Det finns luftkonditionering, varm dusch och wifi. Boendet är uppdelat på kön, och det finns 4 sängar per rum. Du bjuds på tre måltider om dagen – mestadels kinesisk mat. Det blir mycket ris och nudlar och det finns vegetariska alternativ.

Antalet platser är begränsade – först till kvarn!

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går 100 kr oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till burmesiska flyktingbarns utbildning i Kuraburi. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Tina
  Svara

  Hej!
  Jag skulle gärna vilja veta lite mer om lägret.
  Vilken ålder är det på barnen, var kommer de ifrån, vilken information har de fått kring veckan.

  Men min största fråga är vilka önskemål som finns hos de svenska deltagarna dvs s denna text riktar sig mot.
  Finns det någon åldersgräns?
  Vilken bakgrund har tidigare svenska och även internationella deltagare?

  Under min studietid har jag varit väldigt engagerat i arbetet med utbytesstudenter. Jag har bl.a. haft förmånen att följa med som gruppledare på en bussresa till Ryssland. Jag har även rest en del och mött människor med andra kulturer och levnadssätt.

  Idag arbetar jag som sjuksköterska. Jag har även en fil. Kand i Socialantropologi och en högskoleexamen i Statsvetenskap. Min c-uppsats skrev jag om hur bla IKEA framställer Sverige i utlandet. Jag tittade även på UDs arbete på världsutställningarna. Samt vilka aktiviteter som erbjuds för utbytesstudenter vid svenska högskolor och universitet.

  Jag delar gärna med mig om mina kunskaper och erfarenheter kring Sverige och den svenska kulturen. Mitt mål på lång sikt är att få kombinera mina utbildningar och på så sätt få möjlighet att hjälpa människor i sin vardag och främja förståelsen oss emellan.

  Er beskrivning passar väl in på mina önskemål och jag skulle väldigt gärna vilja spendera min semester i Kina på detta sätt. Men önskar som sagt lite mer information innan jag söker.

  Tack på förhand

 • Hej Tina,

  Tack för ditt förfrågan. Kul att du är intresserad av sommarlägret i Kina!

  Din bakgrund passar utmärkt. De enda krav som ställs är egentligen att man har fyllt 17, pratar hyfsat bra engelska, gillar att jobba med barn och ungdomar och att man vill delta i de aktiviteter, workshops och utflykter som arrangeras – men att du är väl insatt i och har tidigare erfarenhet av liknande kulturutbyten är naturligtvis extra bra.

  Det är tredje gången det här lägret arrangeras. Förra sommaren och i vintras skickade vi flera volontärer från Sverige och Norge, med lite olika bakgrund men med ett gemensamt intresse för internationella frågor, kulturutbyte och Kina. De kinesiska deltagarna är från 12-årsåldern upp till college, så det är ett ganska brett spann i ålder och förkunskaper hos dem. Exakt vilken information de har fått om lägret i förväg kan jag inte riktigt svara på eftersom det är vår samarbetspartner i Kina som håller i den biten, men de blir inbjudna till ett sommarläger där de får lära sig mer om västvärlden, träna på engelska, skaffa nya vänner och följa med på de utflykter som arrangeras.

  Jag skickar ett mail till dig också, så kan vi fortsätta diskutera där. 🙂

 • Frida Nilsson
  Svara

  Hej!
  Är också verkligen intresserad och ni får gärna ta mer info vidare på mail.
  Jag har under hela min uppväxt varit väldigt engagerad inom scoutrörelsen och endast på senare tid efter att jag flyttade till Amsterdam fått lägga det hela på is.
  Då engelsken verkar vara det språk som kommer att talas till största del, är det möjligt att min nederländska fästman även kan ta del av detta?
  Vänligen
  Frida