• yogakurs-bali-meditation-utomlands

Hälsovecka: Lär dig yoga och meditation i Lovina på Bali!

Unna dig en vecka bara för dig – för ditt eget välbefinnande. Här får du lära dig grunderna i yoga, meditation och ayurveda, som kan ge dig ett hälsosammare och längre liv!

Första veckan är en introduktionsvecka till balinesisk kultur
Du bor på volontärcenter i Tukad Mungga, fem minuters gångväg från stranden!
Det går att boka hälsoveckan tillsammans med volontärarbete eller separat
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns. Barnfamiljer välkomna.
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska

2018
1 vecka i samband med bokning av volontärresa till Bali: 3.400:-
2 veckor: Introduktionsvecka till balinesisk kultur + hälsoveckan: 8.400:-
 
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2018 även för projektstart under 2019.
2018 & 2019
Alla måndagar hela året.
Ingår:
¤ Mat
¤ Boende
¤ Dygnet-runt assistans innan
avresa och under projektet
¤ Hämtning på flygplatsen på Bali
¤ En donation till I Mina Skor
¤ Ett deltagarintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
¤ Flygbiljett
¤ Reseförsäkring (obligatoriskt)
¤ Eventuella vaccinationer
¤ Visumkostnader
Du ska boka ditt flyg till Bali (Denpasar flygplats) så att du landar mellan kl 06 och 20 dagen innan projektet börjar, dvs söndagen. Då ingår gratis hämtning på flygplatsen. Om du landar en annan dag eller senare på söndagskvällen kostar hämtningen 350 kr extra. Kommer du till Bali tidigare i veckan kan vi även hämta dig upp dig i Ubud på söndagen utan extra kostnad. Sista dag på projektet är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen. Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna!
Om du även ska volontärarbeta på Bali behöver du skaffa visum på Indonesiens ambassad i förväg. Se mer info under visumfliken på våra volontärprojekt.

Om du inte ska volontärarbeta gäller följande:
Om du ska stanna i Indonesien i högst 30 dagar och har svenskt pass behöver du inget visum alls.

Ska du stanna i landet i 31-60 dagar kan du skaffa visum vid ankomst (Visa on arrival). Då får du ett visum som gäller i 30 dagar, och som går att förlänga med 30 dagar på plats på Bali.

Om du ska stanna i 31-90 dagar kan du även skaffa visum på den indonesiska ambassaden i Sverige före avresa. Sök turistvisum, och uppge ingenting om volontärarbete. Ett utfärdat visum är giltigt i 60 dagar och måste användas inom 90 dagar från utfärdandet. Det går att förlänga med 30 dagar på plats på Bali. Om du inte reser in i Indonesien inom de 90 dagarna blir visumet ogiltigt, så ansök inte för tidigt.

Mer information finns på indonesiska ambassadens hemsida: http://kemlu.go.id/stockholm/en/layanan-visa/Pages/Tourist-Social-Visa.aspx/

Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och B. Malaria finns inte på Bali.

 

Lär dig grunderna i yoga och meditation i mysiga Lovina på norra Bali!

I området Lovina Beach på norra Bali erbjuder vi ett lite lugnare alternativ än Ubud för dig som vill koppla av och ha nära till stranden på din lediga tid!

Sunrise Yoga

Introduktionsveckan – en bra start på din tid på Bali

På måndagen börjar vi med en genomgång av programmet, och därefter får du en introduktion till balinesisk kultur. Efter lunch väntar en intensivlektion i det lokala språket, balinesiska.

Tisdagen börjar med en rundvandring i området. Vi besöker byns tempel, risfält och njuter av det vackra landskapet på norra Bali. Efter lunch fortsätter språkkursen.

På onsdagen får du lära dig att göra din egen blomkorg för offrande till gudarna på lokalt hinduistiskt sätt, och på eftermiddagen väntar en lektion i matlagning på balinesiskt vis.

Torsdagen blir spirituell. Vi börjar med att besöka templet Brahma Vihara, och efter lunch besöker vi en helig källa.

yogakurs-meditation-bali

På fredagen ser vi till att du får en så bra introduktion till din volontärtid som möjligt, om du vill kombinera hälsoveckan med volontärarbete, och vi besöker den lokala skolan på eftermiddagen.

Helgen är ledig, du kan till exempel upptäcka mer av Bali på egen hand med andra volontärer eller koppla av på någon av de många stränderna.

Här hittar du video från vår volontär Emilia, som var på Bali i 8 veckor våren 2015 – lite fritidstips! 

Lär dig yoga och meditation på Bali!

Yoga är ett grundläggande begrepp i indisk filosofi, psykologi och religion och var i äldre indisk tradition beteckning på ett flertal olika fysiska och kontemplativa tekniker. Det yttersta målet med yoga har traditionellt beskrivits som moksha, som betyder frihet och frigörelse. Det finns många olika typer av yoga, men Hathayoga är den mest utbredda. Den betonar shatkarma (rening av de inre organen) pranayama (andningsövningar) och asanas (kroppsställningar), och är känd från texter som kan dateras till 1100-talet och framåt.

Från början fanns ett starkt samband med indisk religion, men idag utövas yoga i första hand för att minska stress, hålla kroppen smidig, och öka välbefinnande och hälsa. I västerländsk tradition har under senare decennier uppmärksamheten på yoga som väg mot fitness dominerat.

yogakurs-utomlands-bali

Meditation är en systematiskt använd psykisk och kroppslig teknik som innebär fokusering och koncentration kombinerad med avspänning. Andra uttryck för det som sker vid meditation är bland annat ”stilla begrundan”, ”att lyssna inåt”, ”försjunkenhet”. Det finns en rad olika former av meditation, men gemensamt är att man ska stilla sitt sinne. Syftet är att man ska bli mer harmonisk och få större insikt i vem eller vad man är.

Ordet meditation kommer från latinets meditari, ‘tänka efter’ ‘tänka över’. Meditation presenteras i väst ofta som en metod för avspänning. Detta har sin grund i att vissa fysiologiska förändringar kan uppstå under meditation och registreras, förändringar som är de rakt motsatta till en stressreaktion:

 • minskad andnings- och pulsfrekvens,
 • minskad syreförbrukning,
 • minskad ämnesomsättningshastighet,
 • sänkning eller stabilisering av blodtrycket,
 • minskad ledningsförmåga i huden.

Under den här veckan får du lära dig grunderna i yoga och meditation, men du kommer självklart inte att bli fullärd utan den här veckan ska endast ses som en introduktion. Vill du behärska teknikerna krävs kontinuerlig träning under en lång tid.

Hälsoveckan arrangeras av vår samarbetspartner på Bali, och kan bokas både av dig som bokar en volontärresa genom oss och separat. Den går att kombinera med volontärarbete, antingen som ett avbrott i volontärarbetet eller som en skön avslutning på din tid som volontär på Bali. Introduktionsveckan är obligatorisk för alla.

 

Så här ser programmet ut dag för dag (måndag till fredag):

06:00 Yoga och meditation (introduktion på måndagen)

08:00 Frukost med färsk juice, frukt och te

08:30 Fritid, som du får spendera hur du vill – kanske på stranden?

12.00 Lunch

13.00 Fritid, som du får spendera hur du vill (spabehandling och avkoppling på fredagen)

16.00 Yoga och meditation

18.00 Fikapaus med färsk juice, frukt och te

18.30 Middag


Obs: På den här resan krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 185 kr och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.


Boende för våra deltagare i Lovina Beach

Under introduktionsveckan och hälsoveckan bor du på vår lokala samarbetspartners center i byn Tukad Mungga, där du får dela rum med en eller flera andra deltagare och volontärer av samma kön. Det tar fem minuter att gå till stranden! Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum. Det finns dusch med varmvatten. Du får tillgång till wi-fi, tv, kyl, och bjuds på tre mål mat varje dag (två på helgerna – brunch och middag). Maten är mestadels vegetarisk och består oftast av nudlar och risrätter av lokal karaktär.

Det går även att uppgradera boendet till eget rum, privat dubbelrum eller familjerum.

volontärarbete-bali-boende-lovina

Du handtvättar din egen tvätt. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet ar miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med alkohol och rökning. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft. I volontärhuset får du inte dricka alkohol. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt deltagande.

 

Att tänka på inför din resa till Bali

• Det finns många bankomater och affärer i Lovina, så det mesta går att köpa på plats.

• Om du vill ringa hem kan du enkelt köpa ett nytt SIM kort i de allra flesta butiker, vår personal på plats hjälper dig gärna.

• Det är regnperiod på Bali från december till mars – ta med regnkläder och paraply.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går 100 kr oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till burmesiska flyktingbarns utbildning i Kuraburi. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Catarina Cronvall
  Svara

  Hej jag är en mamma på 50 som gärna vill uppleva ett härligt äventyr och lugn tillsammans med min dotter på 20 år .
  Vi har tittar runt lite och är nyfikna på hälsoveckan och äventyrsveckan 🙂
  Hur när och vart får vi mer inf ?
  Kan man lägga upp det så här
  Introduktions v
  Hälsoveckan
  Äventyr eller hjälpa sköldpaddor
  Och kan vi boka ett dubbelrum med ege toalett ?
  Vad kostar detta extra ?
  Med vänliga hälsningar
  Catarina

  • Hej Catarina,

   Tack för din förfrågan. Vi skickar strax ett mail med mer information! 🙂

 • Catarina Cronvall
  Svara

  Mitten av mars gäller frågan .