• eventyrreise-kina

Äventyrsvecka i Kina: Upplev ”Vilda västern” i Sichuan!

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  4,300 sek

Gillar du bergslandskap, vackra vyer och orörd natur? Är du nyfiken på tibetansk kultur? Då kan det här vara en perfekt vecka att kombinera med något av våra andra projekt som också utgår från Chengdu, huvudstaden i Sichuan-provinsen.

Den här resan startar den andra måndagen i varje månad
Den går bra att kombinera den här veckan med andra projekt och resor
I december, januari och februari har den här resan uppehåll pga klimatet
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns. Barnfamiljer välkomna.

2018
1 vecka i samband med bokning av pandaprojektet i Bifengxia: 4.300:-
Äventyrsveckan som fristående vecka eller i kombination med introduktionsveckan i Chengdu: 6.300:- 
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2018 även för resa under 2019.
2018
Januari: –
Februari: –
Mars: 12
April: 9
Maj: 14
Juni: 11
Juli: 9
Augusti: 13
September: 10
Oktober: 8
November: 12
December: –

2019
Januari: –
Februari: –
Mars: –
April: 8
Maj: 6
Juni: 3
Juli: 1, 29
Augusti: 26
September: 23
Oktober: 21
November: –
December: –
Ingår:
¤ Hämtning på flygplatsen i Chengdu
¤ Mat
¤ Boende
¤ 24 timmars assistans under resan och före avresa
¤ Transfer tillbaka till Chengdu
¤ En donation till I Mina Skor
Ingår inte:
¤ Flygbiljett tur & retur
¤ Reseförsäkring (obligatoriskt)
¤ Eventuella vaccinationer
¤ Visumkostnader
Du ska boka ditt flyg till Chengdu så att du landar dagen innan projektets första dag, dvs på en söndag. Vi ordnar hämtning mellan kl 8 på morgonen och midnatt. Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna! Om kulturveckan är din sista vecka i Chengdu går det bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen.
Turistvisum som gäller i 30 eller 60 dagar skaffar du på Chinese Visa Application Service Center i Stockholm eller Göteborg. Du får ett inbjudningsbrev och några andra dokument av oss när du har bokat, som du ska bifoga din visumansökan. Visumet gäller för inresa i tre månader från det datum det utfärdas, så sök inte för tidigt.

Om du åker tillsammans med någon går det även att skaffa e-visum, via något av de svenska företag som erbjuder den tjänsten.

Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och B samt Tyfoidfeber. Koleravaccin kan också vara bra att ta. Malaria finns normalt inte i Chengdu, men vi rekommenderar ändå att kolla med din husläkare eller en vaccinationscentral, eftersom det händer att malaria sprids från andra delar av Kina ibland, särskilt under regnperioden. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.

Det går utmärkt att kombinera den här resan med en eller båda av de här veckorna:

 • Volontärresa: Jobba med jättepandor i Kina. Volontärarbeta på Bifengxia Pandareservat. Start varje vecka, året runt.
 • Tilläggsvecka i Kina: Lär känna Chengu. Lär dig mer om den lokala kulturen i anrika Sichuan, vandra bland bergen i Qingcheng, gå på kinesisk opera, besök världens största byggnad och avsluta med att fascineras av den över 1200 år gamla jättestatyn av Buddha i Leshan. Start den första måndagen i varje månad, året runt.

Det går att kombinera alla tre veckorna om du vill, eller plocka ut det du är mest intresserad av. Alla tre veckorna börjar och slutar i Chengdu, för att göra det så smidigt som möjligt för dig.


 

Tibetansk kultur och fantastiska vyer!

Under 2018 startar äventyrsveckan den andra måndagen i varje månad, från mars till november. Under vintern är det för kallt uppe i bergen. (Under 2019 gäller andra startdatum.)

 

Programmet dag för dag

Måndag: Frukost i Chengdu eller vid pandareservatet, beroende på om du nyss har kommit till Kina, varit med på kulturveckan in Chengdu eller om du har volontärat på pandaprojektet veckan innan. Vi åker buss västerut, till Kangding (ungefär sju  timmar från Chengdu eller fem timmar från Bifengxia Pandareservat). Du får enkel lunch på bussen, och kan fascineras av det storslagna landskapet som blir bergigare ju längre västerut vi kommer. Vi kommer fram till Kangding vid 15-tiden, och checkar in på guest house där.

I Kangding är det tibetansk kultur som dominerar, och majoriteten av befolkningen är exiltibetaner som flyttat över gränsen från det som numera officiellt heter ”autonoma regionen Tibet (som ligger ytterligare ca 20 mil västerut, via en gränsövergång som inte är öppen för västerlänningar). Den här delen av Sichuan hörde tidigare till Tibet, innan Kina invaderade och ritade om gränserna.

Vi besöker Anjue-templet, i typisk tibetansk byggnadsstil, och äter traditionell tibetansk mat till middag. Därefter tar vi en promenad i den här intressanta lilla staden, belägen drygt 2500 meter över havet.

aventyrsresor-kina-kangding

Tisdag: Vi startar tidigt, och vandrar upp för berget Zhedou, där du kan njuta av en fantastisk utsikt över dalen Kangding är belägen i. Vid klart väder är det förstås extra vackert, men vi gör det bästa av situationen beroende på hur vädret är.

Efter lunch åker vi bil till den bästa utsiktsplatsen på berget Zi Mei Ya Kou (eller Konka Snow Mountain), och njuter av solnedgången över Golden Mountain. Därefter fortsätter vi till byn Shangmuju, där vi tillbringar natten i home stay i ett traditionellt tibetanskt hus.

eventyrreise-Shangmuju

Onsdag: Vi åker vidare med bil, till Xinduqiao, 3300 meter över havet. Den här pittoreska lilla staden bjuder på massor av möjligheter om du är intresserad av att fotografera. På hösten är ljuset extra bra. Tänk bara på att ta det lite lugnt – luften är tunn, och man orkar inte vandra lika länge som på lägre höjd. Vi har picnic till lunch och åker sedan vidare till Tagong, på 3700 meters höjd, genom grässlätter med betande jakar och bergslandskap. Njut av lugnet och de vackra vyerna, tills det är dags att åka tillbaka mot Kangding.

Vi äter tibetanskt till middag igen, och tillbringar natten på guest house i Kangding.

äventyrsvecka-kina

Torsdag: Vi reser vidare efter frukost, till sjön Yajia (eller på engelska, ”Lover’s Lake”). Härifrån kan du beundra berget Yulin och njuta av ännu en dag i häpnadsväckande vacker och oförstörd miljö.

Efter lunch kopplar vi av vid en naturlig varm källa. Det är valfritt om du vill bada eller inte, om du gör det kostar det några kronor extra som du betalar på plats. Därefter besöker vi Gānzī Prefecture Tibetan Cultural Heritage Museum, där du får lära dig mer om tibetansk kultur, språket, kläder, mat och historiska personer.

Vi spenderar även den här natten på guest house i Kangding.

kangding

Fredag: Dags att ta farväl av Kangding, och åka tillbaka till Chengdu. Vi kopplar av lite efter den långa resan, och åker sedan till ”East Music Park”, där det finns massor av små mysiga caféer, konstutställningar, och livemusik nästan varje kväll. Middag ingår inte den här dagen, utan du får fritt välja var och vad du vill äta. Kanske är du sugen på västerländsk mat efter den tibetanska, men annars rekommenderar vi en klassisk Sichuan-hotpot.

Vi bor på guest house i Chengdu.

Lördag: Om du ska fortsätta din vistelse i Kina med pandaprojektet  får du spendera resten av helgen som du vill i Chengdu – på egen hand eller tillsammans med andra deltagare. Om det här är din sista vecka går det bra att stanna på boendet fram till lunchtid.

 

Boende för våra deltagare

I Chengdu och Kangding bor du på vandrarhem, där du eventuellt får dela rum med en eller flera andra deltagare/volontärer av samma kön. Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum. I Chengdu bor vi oftast på ett vandrarhem som heter Mrs Panda Hostel.boende chengdu2

I Shangmuju bor vi hos en tibetansk familj och delar deras vardag.

Du bjuds på tre mål mat varje dag (två på helgerna: brunch och middag). Maten är av lokal karaktär – mycket ris, nudlar, grönsaker och lite kött.

Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med alkohol och rökning. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt resande och volontärarbete.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går 100 kr oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till burmesiska flyktingbarns utbildning i Kuraburi. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback