• äventyrsvecka-chitwan-nepal-volontär

Äventyrsvecka: Hiking, forsränning och nationalpark!

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  3,900 sek

En spännande vecka för dig som bokar en volontärresa till Nepal med oss! Besök Shivapuri nationalpark, testa forsränning i Trisuli River och upplev Chitwan nationalpark, där du har chans att se både vilda tigrar och noshörningar!

Upplev andra delar av Nepal än Kathmandu!
Koppla av efter din volontärtid!
Resan börjar och slutar i Kathmandu
Minimiålder: 18 år (om du åker ensam). Ungdomar från ca 12 år välkomna i vuxens sällskap.
Maxålder: ca 65, men det är flexibelt

2018
1 vecka i samband med bokning av volontärresa till Nepal: 3.900:-
2 veckor: Introduktionsvecka till nepalesisk kultur + äventyrsveckan: 8.700:- 
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2018 även för resa under 2019.
2018 & 2019
Alla måndagar hela året.
Ingår:
¤ Mat
¤ Boende
¤ Dygnet-runt assistans innan
avresa och under projektet
¤ Hämtning på flygplatsen i Kathmandu
¤ En donation till I Mina Skor
¤ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
¤ Flygbiljett
¤ Reseförsäkring (obligatoriskt)
¤ Eventuella vaccinationer
¤ Visumkostnader
Du ska boka ditt flyg till Kathmandu så att du landar dagen innan projektet börjar. Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna!
Du behöver inte söka visum till Nepal i Sverige – du får det på flygplatsen i Kathmandu när du landat. Turistvisum utfärdas för 15, 30 eller 90 dagar och kostar 25, 40 respektive 100 US dollar. Mer information hittar du här:
http://www.nepalimmigration.gov.np/page/visa-on-arrival. Om du föredrar att ha ditt visum klart innan du åker kontaktar du Nepal generalkonsulat i Stockholm: http://www.nepalsgeneralkonsulat.se. Vi rekommenderar att du skaffar ett vanligt turistvisum. Skriv inte i ansökan att du ska volontärarbeta, det krånglar bara till processen.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och B samt tyfoidfeber och rabies. Koleravaccin kan också behövas, och i vissa fall stelkramp. Risken att smittas av malaria är låg i Kathmandu och Pokhara. Diskutera med din vaccinationscentral eller läkare i Sverige om du behöver malariaprofylax, om du planerar att vistas på andra ställen i Nepal under en längre tid. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällarna.

Äventyrsvecka-Nepal-Chitwan-kartaEn vecka med äventyr i Nepal!

Den här veckan är tänkt som en spännande avslutning på din volontärresa till Nepal. Det går även bra att delta i äventyrsveckan direkt efter introduktionsveckan, eller som ett avbrott i volontärarbetet om du jobbar i flera veckor. Vi är flexibla – du bestämmer själv när du vill stoppa in en veckas fartfyllt äventyr!

Om du inte vill volontärarbeta går det bra att boka endast introduktionsveckan och äventyrsveckan. Programmet för introduktionsveckan hittar du på våra projektsidor för volontärprojekten i Nepal.

äventyrsvecka-nepal

 

Äventyrsveckan

Äventyrsveckan börjar och slutar i Kathmandu. Programmet kan komma att ändras beroende på säsong och väder, men ser i stora drag ut så här:

På måndagen bär det av norrut, på en vandring genom byar, risfält och bergstrakter. Vi börjar i Shivapuri nationalpark, där vi vandrar genom bergslandskapet och får en första glimt av livet på landet i Nepal.äventyrsresor-nepal
På tisdagen åker vi till Charaudi, tre timmar väster om Kathmandu. Här väntar forsränning i Trisuli River, och vi övernattar på en campingplats.

Onsdag till fredag tillbringar vi i området kring Sauraha i Chitwan. I Royal Chitwan nationalpark finns finns bengaliska tigrar och över 500 olika fågelarter. Där stannar vi i fyra dagar (tre nätter) och hinner med safari med jeep i djungeln, och får om vi har tur se både noshörningar och tigrar, fågelskåda, besöka ett elefantcenter, hajka i djungeln, paddla kanot och bjuds på en dansuppvisning av lokalbefolkningen. Vi bor på enkel resort.

äventyrsveckanchiwan-nepal

På lördag morgon åker vi tillbaka till Kathmandu – massor av upplevelser rikare!

 

Obs: På den här resan krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 185 kr och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Boende under äventyrsveckan

Under introduktionsveckan i Kathmandu bor du i vår samarbetspartners hus där du eventuellt får dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön. Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum.

Det finns wi-fi, med skiftande hastighet beroende på hur många som är uppkopplade samtidigt. Du bjuds på tre mål mat varje dag (två på helgerna), som  är av lokal karaktär och helt eller delvis vegetarisk.

Under äventyrsveckan bor du på campingplats natten mot onsdag, och på resort i Chitwan nationalpark de tre efterföljande nätterna.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går 100 kr oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till burmesiska flyktingbarns utbildning i Kuraburi. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback