• roadtrip-volontarresa-kina

Äventyrsresa med volontärjobb – Lär känna Kina på riktigt!

 • Destination:
 • Reslängd från : 4 veckor
 • Pris från:
  14,900 sek

Det här är en perfekt äventyrsresa för dig som vill resa runt och prova på att volontärarbeta i Kina – men betoningen är på resa och inte på volontärarbete. Du kommer att lära dig massor om kinesisk kultur och får uppleva Kina från insidan.

Resan börjar i Chengdu i Sichuan och slutar i Zhanjiang i Guangdong
Du får volontärjobba med pandor och möjlighet att se delfiner
Du bor på vandrarhem/hotell och på vår samarbetspartners volontärcenter

2017
4 veckor: 14.900:- 
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2017 även för resa under 2018.
2017
Januari: –
Februari: –
Mars: 6
April: 3
Maj: 1
Juni: 5
Juli: 3
Augusti: 7
September: 4
Oktober: 2
November: –
December: –
 
2018
Januari: –
Februari: –
Mars: –
April: 2
Maj: 7
Juni: 4
Juli: 2
Augusti: 6
September: 3
Oktober: –
November: –
December: –
Ingår:
¤ Hämtning på flygplatsen i Chengdu
¤ Mat (utom några måltider, specificerat i texten)
¤ Boende
¤ Alla resor inom Kina
¤ Inträdesavgifter
¤ 24 timmars assistans under projektet och före avresa.
¤ En donation till I Mina Skor
¤ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
¤ Flygbiljett tur & retur
¤ Fickpengar
¤ Eventuella vaccinationer
¤ Visumkostnader
Du ska boka ditt flyg till Chengdu så att du landar dagen innan resans första dag, dvs på en söndag, mellan kl 8 på morgonen och midnatt. Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna!
Turistvisum som gäller i 30 eller 60 dagar skaffar du på Chinese Visa Application Service Center i Stockholm eller Göteborg. Det går att göra det via rekommenderad post eller genom att besöka dem. Du får ett inbjudningsbrev av oss när du har bokat, som du ska bifoga din visumansökan. Om du åker tillsammans med någon går det även att skaffa visum online, på http://www.visaforchina.org/STH_EN. Tänk på att visumet är giltigt för inresa i tre månader från det datum det utfärdats, så ansök inte för tidigt.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och B samt Tyfoidfeber. Koleravaccin kan också vara bra att ta. Malaria finns normalt inte i de här delarna av Kina, men vi rekommenderar ändå att kolla med din husläkare eller en vaccinationscentral, eftersom det händer att malaria sprids från andra delar av Kina ibland, särskilt under regnperioden. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.

Unik äventyrsresa genom tre spännande provinser i Kina! 

Den här äventyrsresan till Kina passar perfekt för dig som vill kombinera ditt resande med volontärarbete, uppleva massor av nya platser och få en mycket djupare förståelse för Kina än den som bara åker dit som turist. Till höjdpunkterna hör pandareservatet i Bifengxia, tibetansk kultur i Kangding (nära gränsen till Tibet), vacker natur i Yangshou, lantliv och workshops i kinesisk kultur i Gongcheng, trekking med homestay hos Yao-folket i Longsheng och öliv med delfiner i Zhanjiang.

Äventyrsresa-Kina-karta

Den här resan passar alla – från barnfamiljer till seniorer – men var beredd på en lång tågresa, och på att det är tunn luft bland bergen i Kangding. Du bör därför inte ha hjärtproblem, astma eller vara ovanligt känslig för att vistas på hög höjd.

Att resa på egen hand i Kina kan vara knepigt. Här har du hjälp av en lokal expert som förklarar hur saker fungerar, löser alla problem och ser till att du hamnar rätt. Samtidigt är det en resa för aktiva och miljömedvetna resenärer som vill göra en samhällsinsats genom att volontärarbeta under resans gång. Har du ett öppet sinne och är nyfiken på att uppleva Kina ”på riktigt” kan vi varmt rekommendera den här äventyrsresan!

Programmet kan komma att justeras något beroende på väder och andra omständigheter, men ser i stora drag ut så här:

Dag 1 (söndag):

Vi möter dig på flygplatsen i Chengdu och följer med dig till Mrs Panda Hostel i Chengdu, där du kommer att tillbringa de två första nätterna.

Dag 2 (måndag):

Vi tjuvstartar upplevelserna med ett tidigt besök på Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding, för att förbereda dig inför din tid som volontär i pandareservatet. Därefter väntar frukost, och sightseeing till fots i Chengdu, som är en stad med drygt fyra miljoner invånare. Vi besöker bland annat Tianfu square, People’s park och Kuan & Zhai Alley, en kulturgata med gammal arkitektur och många små butiker.

Kvällen avslutas med en välkomstmiddag med hotpot – ett måste i Sichuan!

aventyrsresa-kina-guilin

 Dag 3 (tisdag):

På tisdagförmiddagen åker vi till Bifengxia pandareservat, som ligger utanför Ya’an – en vacker bussresa genom det kinesiska bergslandskapet. Efter en gemensam lunch på reservatet håller vi en briefing om dina kommande arbetsuppgifter, registrering, och du får din pandaskötaruniform. Du får träffa reservatets personal som du kommer att jobba tillsammans med.

Pandareservatet är det största i Kina och hör till Wolong naturreservat, 15 mil från Chengdu, som är huvudstad i Sichuanprovinsen. Som volontär här ges du en unik möjlighet att uppleva pandorna på nära håll, och samtidigt aktivt bidra till pandornas fortlevnad. Det har fötts så många nya pandor här att centret kunnat återinföra några av dem till det vilda – ett fantastiskt resultat! Målsättningen är att rädda jättepandorna från utrotning.

Du bor på hotell i anslutning till reservatet.

Dag 4 och 5 (onsdag och torsdag):

Du som är intresserad av volontärarbete inom djurvård  kommer att lära dig mycket på det här projektet. Reservatet bedriver uppfödning, forskning och undervisning. Som volontär får du bland annat förbereda pandornas mat, mata dem och göra rent i deras inhägnader.

Under två dagar jobbar du med att hjälpa centrets personal med rengöring, förbereda pandornas mat, som till största delen består av bambu, och annat som ingår i den dagliga skötseln.  Som volontär kommer du mycket närmare pandorna än turister som bara stannar ett par timmar.

eventyrreise-kina-panda-frivillig-arbeid

Dag 6 (fredag):

På fredagen tar vi bussen vidare till Kangding. Lunch serveras på bussen. Vi kommer fram ca kl 15, och checkar in på vandrarhem. Därefter väntar besök på två intressanta tempel: Jingang-templet (som även kallas ”King Kong-templet” – fråga gärna varför när du kommer dit för vi har ingen aning!) och Nanwu-templet. Båda är byggda i typisk tibetansk arkitektur och har månghundraåriga anor.

Kangding har drygt 100.000 invånare och är huvudort i Ganzi Tibetan Prefecture. Här har du alla möjligheter att uppleva tibetansk kultur och mat – trots att vi fortfarande är i Sichuan i Kina.

Det blir tibetansk mat till middag, och vi vandrar runt i den här mysiga lilla staden på kvällen.

aventyrsresa-tibet-kina

Dag 7 (lördag):

Tidig start: redan klockan 6 går resan vidare, till Xingduqiao, ca 2 timmar västerut.  Här besöker vi berget Zheduo, och templet och slättlandet i Tagong. Den här natten tillbringar vi antingen i home stay hos en lokal familj, eller i guest house. Härifrån är det bara ca 20 mil till gränsen till Tibet.

Dag 8 (söndag):

En söndag bland vackra kinesiska landskap och berg. Vi åker vidare till Zi Mei Ya Kou efter frukost. Härifrån har man den bästa utsikten över Snow Mountain. Solnedgången avnjuter vi vid Golden Mountain, innan vi återvänder till Kangding och tillbringar natten på vandrarhem.

gruppresa-kina-kangding

Dag 9 (måndag):

Buss tillbaka till Chengdu, där vi checkar in hos Mrs Panda igen.

Dag 10 (tisdag):

Ledig dag i Chengdu, som du får tillbringa som du vill. Lunch och middag ingår inte den här dagen.

Dag 11 (onsdag):

Endagsutflykt till Leshan, en mysig stad som är mest känd för världens största buddhastaty i sten, inhuggen i en bergsvägg och ett av UNESCOS:s världskulturarv. Vi kommer tillbaka till Chengdu på eftermiddagen.

eventyrresie-kina-leshan

 Dag 12 (torsdag):

Efter en sen frukost hoppar vi på tåget till Guilin i Guangxi-provinsen, en liten tripp på drygt 24 timmar genom provinserna Sichuan, Guizhou och Guangxi! Mat under tågresan ingår inte i resans pris, men det går bra att köpa enkel mat, godis och dryck på tåget.

Dag 13 (fredag):

Vi kommer fram till Guilin vid på eftermiddagen, äter middag och tar sedan bussen till lilla Fengyan, där vi kommer att tillbringa de närmaste dagarna. Här bor du på vår samarbetspartners eget center, ett stort, vackert och gammalt men nyrenoverat hus. Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum. Du får tillgång till wi-fi, kyl, och bjuds på tre mål mat varje dag. Maten är av lokal karaktär – mycket ris, nudlar, grönsaker och lite kött. Vegetarisk mat finns för den som vill ha.

Dag 14 (lördag):

Om du vill får du gärna ta sovmorgon den här dagen. Efter frukost tar vi med dig på en rundvandring i byn, och du får göra dig hemmastadd och lära dig mer om kinesisk kultur och vardag på landsbygden.

Du får lära dig lite grundläggande ord och fraser på kinesiska, besöka den lokala marknaden, och du får lära känna de volontärer som stannar längre i Fengyan. Ni bor i samma hus.

kina-rundresa-billig

Dag 15 (söndag):

Efter frukost får du en inblick i det kinesiska skolsystemet, och vi besöker den lokala skolan i byn. Här undervisar de volontärer du bor tillsammans med i Fengyan.

På eftermiddagen besöker vi byn Hongyan, en ”New Socialism Model village”. Här får du vandra i den vackra naturen och paddla bambuflotte på floden.

Dag 16 (måndag):

Vi besöker intressanta platser i Gongcheng: Konfuciustemplet, Guangdongtemplet, Zhouweitemplet och vandrar genom gamla stan. Därefter köper vi råvaror på den lokala marknaden, och åker tillbaka till centret där du får lära dig laga kinesisk mat! Resultatet serveras förstås till lunch.

Därefter väntar en lektion i Tai Chi, och om du vill kan du få lära dig grunden i kinesisk kalligrafi. Film på kvällen.

eventyrreise-kina-fengyan

Dag 17 (tisdag):

Volontärarbeta på den lokala skolan eller med något annat nyttigt i byn. På kvällen besöker vi en lokal familj som bjuder på oljete – en specialitet hos Yaofolket.

Dag 18 (onsdag):

Dags att ta farväl av Fengyan. Nästa destination: Yangshuo! Det här är en mysig liten stad omgiven av berg och en fantastiskt vacker natur. Här finns det mesta du kan ha saknat i lilla Fengyan; affärer, barer, kaféer och västerländsk mat. Yangshuo blev populärt bland backpackers redan på 80-talet, men det är ändå relativt skonat från massturism.

Efter lunch cyklar vi ut på landet och vandrar upp för Moon Hill. Ser landskapet bekant ut? Du kanske har sett Moon Hill på omslaget till Lonely Planets guide till Kina! Middag äter vi på ”Western street”, och här kan du hitta västerländsk mat om det är något du har saknat på andra ställen i Kina. Middag ingår inte i resans pris den här dagen, utan du kan själv välja var och vad du vill äta.

På kvällen finns möjlighet att besöka  Impression Liusanjie, en berömd ljusshow skapad av  Zhang Yimou, som även ansvarade för öppnings- och avslutningsceremonierna i OS i Peking 2008.  Detta är valfritt och ingår inte i resans pris, men för den som vill kostar biljetterna runt 200 kr.

 Dag 19 (torsdag):

Resan går vidare, och vi tar bussen till Xingping. Här väntar vacker natur, och om du tycker att du känner igen dig här också har du nog sett landskapet på baksidan av 20-yuansedeln! En bambuflotte tar dig upp för Li-floden. Du som gillar naturupplevelser kommer att älska det!

Efter lunch cyklar vi runt i Xingping, innan det är dags att åka tillbaka till Yangshuo för att äta middag och koppla av.

gruppresa-kina-moon-hill

Dag 20 (fredag):

Dags att åka vidare igen. Den här gången väntar Longsheng, världsberömt för sina risterrasser. Vi stannar till i Guilin och äter lunch, och är framme i Dazhai vid 17-tiden. Natten tillbringar vi på vandrarhem i Dazhai.

Dag 21 (lördag):

Trekking bland risterasserna i Dazhai. Njut av vacker natur, stillhet och frisk luft! Här kommer du antingen att få bo hos en lokal Yao-familj från Zhuang, ett minoritetsfolk med intressant kultur, eller i guest house i byn. Du kommer att märka att nästan alla Yao-kvinnor har extremt långt hår – enligt tradition klipper de sig bara en gång i livet, strax innan de gifter sig.

eventyrreise-kina-dazhai-trekking

Dag 22 (söndag):

Vi vandrar vidare till en by som heter Ping’An Cun och njuter av ännu en dag bland risterasser och intressant minoritetskultur. Natten tillbringar vi på vandrarhem i Ping’An Cun.

Dag 23 (måndag):

Vi tar tåget till Guilin, och äter frukost och lunch på tåget. I Guilin kan du välja mellan en snabb sightseeingtur, eller kinesisk massage för att mjuka upp muskler och leder efter två dagars trekking! På kvällen tar vi nattåget till Zhanjiang.

 Dag 24 (tisdag):

Vi kommer till Zhanjiang tidigt på morgonen. Zhanjiang ligger vid havet i Guangdong-provinsen, i södra Kina, nära gränsen till Vietnam. Det är en mysig stad med bra kollektivtrafik och behagligt klimat, särskilt på sommarhalvåret. Även här arrangerar vår samarbetspartner volontärarbete, och du bor tillsammans med internationella volontärer i studentboende på Guangdong Ocean University Cunjin College.

Du får göra dig hemmastadd på boendet och ta det lugnt fram till lunch. Därefter väntar en guidad tur i Zhanjiang, och på eftermiddagen kopplar vi av på stranden.

rundresa-kina-zhanjiang

Dag 25 (onsdag):

Vi åker över till Donghai Island och äter frukost där innan det är dags att bekanta sig med ön, som ligger i sydkinesiska havet, strax söder om Zhanjiang. Efter lunch besöker vi ett skyddsområde för bevarande av deltadelfiner – kinesiska ”vita” delfiner, som egentligen är rosa! Du får träffa centrets personal, som berättar om verksamheten för att bevara delfinerna.

Vi får även uppleva lokal kultur och drakdans, och kvällen avslutas med barbeque. Vi tillbringar natten på ön, på delfincentrets boende.

Dag 26 (torsdag):

Efter frukost tar vi en båt ut till havs, där du – om du har tur – kan få se några av delfinerna i sin naturliga miljö. Det finns möjlighet att fiska från båten för den som vill. Efter lunch på delfincentret får du tillbringa eftermiddagen som volontär där, och hjälpa till att hålla stranden ren från skräp.

Vi tillbringar även den här natten i boendet på delfincentret.

kina-resa-zhanjiang

 Dag 27 (fredag):

Efter frukost åker vi tillbaka till Zhanjiang, och checkar in på boendet på universitetet igen. Resten av dagen och kvällen får du spendera som du vill i Zhanjiang, och middag ingår inte.

Dag 28 (lördag):

Utcheckning från boendet efter frukost. Observera att resan börjar i Chengdu och slutar i Zhanjiang, och tänk på det när du bokar ditt flyg. Du kan köpa en tur-och-returbiljett till Chengdu och ta ett inrikesflyg från Zhanjiang till Chengdu på lördagen. Air China har ett direktflyg alla dagar i veckan, som är framme i Chengdu klockan 23.25. Vi rekommenderar att du flyger hem från Chengdu på söndagen om du väljer det alternativet. Det går även att flyga till Chengdu via Guangzhou på lördagen.

Alternativt kan du boka din hemresa direkt från Zhanjiang.

 

Boende under äventyrsresan till Kina

Under resan bor du på noga utvalda guest houses, där du eventuellt får dela rum med en eller flera andra resenärer av samma kön. I Fengyan och Zhanjiang bor du på vår samarbetspartners volontärcenter. I Xingduqiao och i Dazhai får du antingen bo hos lokala värdfamiljer eller på guest house. Du bjuds på tre mål mat nästan varje dag, som är av lokal karaktär. Vissa måltider ingår inte, av praktiska skäl.

Du handtvättar din egen tvätt, och på vissa ställen längs resan finns möjlighet att lämna in den för maskintvätt mot en extra kostnad. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela resan är miljöinriktad och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med alkohol och rökning. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt resande.

 

Att tänka på inför din äventyrsresa till Kina

• Ta ut pengar i Chengdu, det finns ingen bankomat i närheten av pandareservatet.

• Kulturutbyten är en central del av resande,ett tips är att ta med dig foton hemifrån att visa andra hur du har det hemma.

• Var beredd på att vissa kineser ibland kan upplevas som lite oartiga och högljudda. De bara är så, de menar inget illa. 🙂

 

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går 100 kr oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till burmesiska flyktingbarns utbildning i Kuraburi. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Pontus
  Svara

  Låter ju hur kul som helst… nån som vill hänga på i juni??

 • Mari C. Karlsen
  Svara

  Dette ser sjukt kult ut 🙂 Vurderer denne turen på det sterkeste! Kanskje redan oktober 2016, hmm? ?

 • Elin Adriansson
  Svara

  Äventyrsresan är ett jättebra sätt att få se mycket av Kina och andra delar än de stora, turistiga städerna. Skönt att allting ingår till ett bra pris. Perfekt att ha en ledare med sig eftersom nästan ingen kan engelska och då kan ledaren även låta en få smaka massa kinesisk mat och kan förklara allt man vill veta.