• äventyrsresa-thailand-kambodja

Äventyra & volontära: Hjälp till i Thailand och Kambodja!

Vill du volontärarbeta och resa i Sydostasien, men har lite svårt att bestämma dig för vilket land du vill åka till och vad du vill göra? Vill du resa runt, uppleva massor av nytt och volontärarbeta med både djur och barn? Då kan det här vara den perfekta resan för dig! Under två fullspäckade veckor hinner vi med Bangkok, att volontärjobba med både elefanter i Thailand och barn från fattiga familjer i Kambodja och dessutom utforska Kambodjas stolthet Angkor Wat!

Det här är både äventyrsresa och volontärarbete!
Två länder på två veckor
Volontärjobba med både elefanter och barn
Åldersgräns: 18 år
Välj mellan att åka med en grupp där de flesta är under 50, eller en grupp där de flesta är 50+
Observera att det här är en populär resa som ofta blir fullbokad – vi försöker att alltid ha startdatumen uppdaterade, men kolla med oss innan du bokar ditt flyg

2018
10.900:-

Eventuellt måste vi höja priset för resor som startar under 2019, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2018.

Startdatum för dig som är mellan 18 och ca 50 (men även för dig över 50, om du vill åka med en yngre grupp):
 
2018
Januari: 26
Februari: 23
Mars: 9, 16, 23
April: Fullbokat
Maj: 4, 11, 25
Juni: 1, 8, 22
Juli: 6, 13, 20
Augusti: 3, 10, 24
September: 7, 21
Oktober: 5, 19
November: 9, 16
December: 14

 
2019
Januari: 11, 18
Februari: 15
Mars: 15, 22
April: 19
Maj: 10
Juni: 7
Juli: 5
Augusti: 9
September: 6
Oktober: 4, 25
November: 8
December: 6

 
Startdatum för dig som är 50+ och vill åka tillsammans med personer runt din ålder (men även de här datumen är öppna för alla åldrar):
 
2018
Januari: 19
Februari: 2
Mars: 16, 23, 30
April: Fullbokat
Maj: 4, 11, 18, 25
Juni: 1, 8, 15, 29
Juli: 6, 13, 20, 27
Augusti: 3, 31
September: 7, 14, 28
Oktober: 5, 12, 26
November: 9, 23, 30
December: 7, 14

2019
Januari: Fullbokat
Februari: 1, 8, 15, 22
Mars: 8, 22
April: 19
Maj: 10
Juni: 7, 14
Juli: 12
Augusti: 16
September: 13, 20
Oktober: 11, 18
November: 15, 22
December: 6
Ingår:
¤ Hämtning på flygplatsen i Bangkok
¤ Allt boende
¤ Dygnet-runt assistans innan avresa och under projektet
¤ Välkomstmiddag i Bangkok, all mat på elefantprojektet och frukost på övriga ställen
¤ All transport inom Thailand och Kambodja
¤ En donation till I Mina Skor
¤ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
¤ Flygbiljett från Sverige
¤ Reseförsäkring (obligatoriskt)
¤ Mat (utöver specificerat). En bra måltid kostar 10-20 kr.
¤ Dagspass till Angkor-komplexet
¤ Eventuella vaccinationer
¤ Visumkostnader
Du ska boka ditt flyg till Bangkok så att du landar på resans första dag (det är alltid en fredag). Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna! Notera att resan slutar i Siem Reap i Kambodja. Därifrån kan du antingen ta dig tillbaka till Bangkok med flyg eller buss, eller resa vidare inom Kambodja.
Till Thailand behöver du inget visum om du ska stanna i högst 30 dagar.

Visum till Kambodja får du vid gränsövergången. Skaffa inte e-visum – det gäller inte vid gränsövergången i O Smach.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och B samt Tyfoidfeber.
I nordvästra Kambodja finns en liten risk att smittas av malaria, men det brukar krävas att man blir biten av malariamyggor under flera dagar för att infektionen ska få fäste, så risken att smitta är väldigt liten. Känner du dig osäker bör du du diskutera med din vaccinationscentral eller läkare i Sverige om du behöver malariaprofylax. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.

Jobba med elefanter i Thailand och undervisa fattiga barn i Kambodja

Den här äventyrsresan innehåller ovanligt mycket volontärarbete, men du hinner även med att besöka några höjdpunkter i Bangkok och de fantastiska tempelruinerna i Angkor i Kambodja. En perfekt resa för dig som dig som vill maximera två veckor i två länder och volontärjobba med både elefanter och barn!

Programmet dag för dag
Dag 1: Vi hämtar upp dig på flygplatsen i Bangkok och skjutsar dig till hotellet, som ligger på (eller nära) världsberömda Khao San Road. Beroende på vilken tid du landar har du dagen och/eller kvällen på dig att koppla av efter flygresan eller ge dig ut och utforska Bangkok på egen hand.volontärresa till bangkok

Dag 2: Vår guide tar dig med till några ”måsten” i Bangkok, en fullspäckad dag som slutar med en välkomstfest på Khao San Road, Bangkoks backpackermekka.

Dag 3: Vi tar tåget eller bussen till Surin i östra Thailand, en vacker resan genom berg och djungel. Surin hör till Issaan, Thailands fattigaste del, och är mest känt för sina elefanter. Här kommer du inte att se många turister, men desto mer av en spännande och annorlunda del av Thailand. Och elefanter, förstås! Den första natten bor vi på hotel i centrala Surin.
volontärer elefanter Thailand

Dag 4-7: Elefanter! Mata elefanter, bada med elefanter, lär känna deras unika personligheter och bli en del av gemenskapen i elefantlägret! Du kommer att få lära dig hur en mahout jobbar och komma så nära elefanterna det är möjligt utan att tumma på säkerheten. I mån av tid och vid behov finns det även annat volontärjobb som behöver göras tillsammans med lokalbefolkningen, bland annat jordbruk och byggarbete. Och räkna med att det finns nyfikna barn som vill leka eller försöka prata engelska med dig! Det finns även möjlighet att bland annat lära dig laga thaimat och paddla kajak i floden.

Jobbar du hellre med barn än med elefanter? Inga problem – här finns ett stort behov av engagerade volontärer som undervisar engelska eller jobbar på dagiset i byn också.

I elefantbyn bor du hos en lokal familj och delar deras vardag. Det innebär att du lever som de gör, äter deras mat, sover på madrasser på golvet och inte har luftkonditionering eller varmvatten i duschen. Var beredd på enkla förhållanden och massor av skratt!

Dag 8: Sista dagen med elefanterna, innan vi åker tillbaka till Surin och checkar in på hotellet igen. Du får ta en varm dusch och njuta av alla moderna bekvämligheter vi tar för givet i vardagen igen, massor av upplevelser och intryck rikare.

Dag 9: Mot Kambodja! Surin ligger bara en timme från gränsen, så det tar inte långt tid att komma till detta fascinerande land. Incheckning på ett mysigt guest house med luftkonditionering bara några minuters gångväg från centrala Siem Reap, Kambodjas backpackercentrum.angkor wat i Kambodja

Dag 10: Angkor Wat! Det här är inte ett tempel utan en hel stad av fascinerande gamla tempel i varierande kondition. Angkor Wat är så viktigt för Kambodja att det till och med är avbildat på landets flagga. Det är även med på UNESCO’s världsarvslista.

Dag 11: Genomgång av vad som väntar som volontär i SiemReap. Här är hjälpbehovet enormt, och många familjer lever i djup fattigdom. Det finns ett stort behov av engelsktalande personal på hotell och restauranger i Siem Reap, eftersom många turister kommer för att besöka Angkor, och genom att bidra till barnens utbildning förbättrar du deras chanser till framtida jobb avsevärt.

Dag 12-14: Du kan antingen undervisa i engelska på ett informellt sätt genom spel och lekar, jobba med renovering och byggande eller hjälpa till med att göra vardagen roligare för barnen på annat sätt. Om du inte vill lära ut engelska finns även möjlighet att volontärjobba med ett projekt för att rena vattnet i byn.

volontär-kambodja

Du behöver inte ha erfarenhet av undervisning eller vara ovanligt bra på engelska – det absolut viktigaste är att du är öppen och vågar bjuda på dig själv. Då kommer du att få massor tillbaka! Känner du dig inte bekväm med att undervisa i klassrum på traditionellt sätt är det lika uppskattat (och minst lika roligt) att använda spel, lekar och idrott eller sång och musik för att få barnen att lära sig några användbara ord. Det finns även möjlighet att volontärarbeta med barn i förskoleåldern om du inte vill undervisa i ett klassrum. Då är det bara lek som gäller!

Det är skollov i Kambodja från mitten av februari till början av mars, större delen av april, från början av juli till början av september och två första veckorna i november. Då är inte skolprojektet öppet, men du kan jobba med bygg och renovering eller vattenprojektet, beroende på behovet för tillfället.


Obs: På den här resan krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 185 kr och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

Thailand-Kambodja

 

Boende på äventyrsresan och under volontärarbetet

I Bangkok och i Siem Reap bor du på guest house/hotell. I Surin bor du hos en lokal värdfamilj under tiden med elefanterna (tre nätter), och på trestjärnigt hotell resten av tiden. Du får eventuellt dela rum med en annan volontär. Du kan handtvätta din egen tvätt, eller lämna in den och få den tvättad mot en billig penning.

Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela resan är miljöinriktad och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt resande/volontärarbete.

 

Att tänka på inför din äventyrsresa till Thailand och Kambodja

• Jobba med elefanter gör man inte i finkläder. Ta med tunna bomullskläder som du inte är rädd om, en keps eller solhatt och solskyddskräm. Var beredd på lite skit under naglarna!

• I Kambodja kan du betala med amerikanska dollar eller den lokala valutan, Riel. Tänk på att smutsiga eller skadade dollarsedlar oftast inte tas emot, och att riel inte går att växla bort utanför Kambodja, så gör dig av med dem innan du lämnar landet. Det går även bra att betala med Thai-Baht på de flesta ställen i Siem Reap och Angkor Wat.

• Regnperioden varar från maj till september. Det regnar inte varje dag, men tropiska skyfall som dränker det mesta förekommer. Ta med paraply och flip-flops, eller köp det billigt i Bangkok!

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går 100 kr oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till burmesiska flyktingbarns utbildning i Kuraburi. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Gabriella
  Svara

  STORT tack för hjälpen och för alla snabba svar på mina frågor innan jag åkte! Resan passade mig perfekt – en bra blandning mellan att resa och att volontära och alla på plats i Thailand och Kambodja var så snälla och hjälpsamma. Det var fantastiskt att få komma så nära elefanter och känna att man gjorde det på ett schysst sätt, och Angkor Wat var en upplevelse jag aldrig kommer att glömma. Kan inte tänka mig ett bättre sätt att spendera två veckor på!! 😀