• volontärresa roadtrip indien

Äventyrsresa med volontärjobb – Genom Indien på fyra veckor!

 • Destination:
 • Reslängd från : 4 veckor
 • Pris från:
  16,700 sek

På den här unika äventyrsresan genom Indien får du uppleva landet från ett lokalt perspektiv och bidra med din kunskap på något av vår lokala samarbetspartners volontärprojekt i Goa. Under fyra veckor besöker du fyra mycket olika delstater tillsammans med en lokal guide, som även finns på plats under ditt volontärarbete.

Resan är fyra veckor lång – tre veckors resande och cirka en veckas volontärarbete i Goa.
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns, men resan är delvis ganska fysiskt krävande
Barnfamiljer välkomna, men medföljande barn bör ha fyllt 10 år

2018
4 veckor: 16.700:-
Vill du jobba i Goa längre än en vecka? Det kostar bara 1.600:- per extravecka inklusive mat och boende!
 
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2018 även för resa under 2019.

2018
Januari: 8, 22
Februari: 5, 19
Mars: 5, 19
April: 2, 16
Maj: 7, 21
Juni: 4, 18
Juli: 2, 16
Augusti: 6, 20
September: 3, 17
Oktober: 1, 15
November: 5, 19
December: 3, 17

2019
Januari: 7, 21
Februari: 4, 18
Mars: 4, 18
April: 8, 22
Maj: 6, 20
Juni: 3, 17
Juli: 8, 22
Augusti: 5, 19
September: 2, 16
Oktober: 7, 21
November: 4, 18
December: 2, 16
Ingår:
¤ Mat
¤ Boende
¤ Dygnet-runt assistans innan
avresa och under projektet
¤ Hämtning på flygplatsen i Delhi
¤ All transport under resan
¤ En donation till I Mina Skor
¤ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
¤ Flygbiljett
¤ Reseförsäkring (obligatoriskt)
¤ Eventuella vaccinationer
¤ Visumkostnader
¤ Transport från Goa till Delhi innan hemresa
Du ska boka ditt flyg till Delhi så att du landar dagen innan resan börjar (du ska alltså landa på söndagen). Observera att resan slutar i Goa, som ligger nästan 200 mil från New Delhi. Vår personal på plats hjälper dig gärna att boka flygbiljett från Goa till New Delhi, eller tågbiljett. Att åka tåg tar cirka 30 timmar och kan vara en intressant upplevelse! Ett tredje alternativ är att boka hemresan direkt från Goa till Sverige. Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna!
Om du ska stanna i Indien i högst 60 dagar kan du ansöka om e-visum. Använd ingen annan sajt – det finns flera bluffsidor som erbjuder e-visum till Indien. För längre vistelser än 60 dagar har CKGS i Stockholm i uppdrag av Indiens ambassad att utfärda visum till Indien.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och B samt Tyfoidfeber. Koleravaccin kan också behövas, och i vissa fall stelkramp. Det finns en risk att smittas av malaria i vissa delar av Indien, och Goa är ett riskområde. Diskutera med din vaccinationscentral eller läkare i Sverige om du behöver malariaprofylax. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.

 

Äventyrsresa och volontärarbete – upplev Indien på riktigt!

På den här äventyrsresan lär du känna Indien inifrån och får garanterat minnen för livet. Bland höjdpunkterna finns Taj Mahal, Himalayas sluttningar, Shimlas varma källor, den heliga floden Sutlej och den fängslande öknen i Rajasthan.

Du kommer att få vandra genom djungeln, rida kameler i öknen, upptäcka palats, tempel, uråldriga monument och världsarvsplatser tillsammans med nyfunna lokala och internationella vänner, för att avslutningsvis ge lite kärlek och omtanke tillbaka som volontär under den sista veckan i Goa.

Äventyrsresa-Indien-karta-indigotravel

Exakt vad som händer varje dag kan komma att justeras på plats beroende på väder och annat som är utanför vår kontroll, men i stora drag ser planeringen ut så här:

Ankomst i New Delhi (söndag): När du landat i New Delhi möts du av en engelsktalande representant från vår samarbetspartner som håller upp en skylt med ditt namn vid utgångshallen på flygplatsen. Första natten bor du på guesthouse i New Delhi.

Dag 1: Tidig frukost,  innan vi tar bussen till Shimla, en resa som tar ca 10 timmar. Var beredd på att att bussen är av god lokal standard – vilket innebär enklare standard än vi är vana vid från Sverige. Vi kommer fram till Shimla på eftermiddagen och checkar in på ett guesthouse där du hinner ta en dusch innan middagen väntar.

Dag 2: Dusch och frukost, och därefter en första genomgång med vår lokala koordinator och guide, där du får en uppdatering av alla praktiska detaljer, innan det är dags att inviga vandringskängorna på indisk mark!  Vi påbörjar en tvådagars vandring i bergen, och jämfört med Delhi kommer det här att kännas som en annan värld. Njut och vacker natur, frisk luft och många roliga möten med lokalbefolkningen! Ta med en liten ryggsäck med ombyteskläder, lunch och dricksvatten – resten av ditt bagage tas om hand på ett säkert sätt. Du tillbringar natten hos en lokal familj, en unik chans att se hur deras vardag ser ut som dessutom ger ett välkommet tillskott i kassan hos familjen.

Dag 3: Vi vandrar vidare! Målet är en fantastisk utsiktpunkt 3100 meter över havet, med otroliga vyer över Himalayas bergstoppar. Vandringen tar ca 6 timmar, och därefter tar vi bussen tillbaka till Shimla, där vi bor på guest house. Vi lovar att du kommer att sova gott efter den här dagen!

Dag 4: Heldag i Shimla, som är en mysig liten stad omgiven av berg. Vi besöker Jakhu-templet – även känt som aptemplet (gissa varför!), och efter lunch väntar besök på marknaden och en chans att ta det lite lugnt och uppleva vardagen i Shimla. Nattbuss till Dharamshala.volontärresa till indien

Dag 5: Efter en spännande bussresa genom vackra indiska bergslandskap kommer vi fram till i McLeod Ganj, där Dalai Lama bor. Du får en chans att vila ett par timmar innan det är dags för dusch och frukost. McLeod Ganj kallas även ”Lilla Lhasa” och det är lätt att förstå varför. Här är det buddism och tibetansk kultur som dominerar. Vi besöker ett vackert buddistiskt tempel, ett pittoreskt vattenfall och den lokala marknaden där du kan passa på att köpa något typsikt tibetanskt, om du vill. Kvällen avslutas med en traditionell tibetansk middag.

Dag 6: Idag besöker vi Kangra, berömt för sitt tempel och sitt fort, och ett teplantage. En lugn dag i vackra omgivningar. Natten utnyttjar vi till att åka buss tillbaka till New Delhi.Tibetansk kultur i McLeod Ganj

Dag 7: Efter dusch och frukost på ditt guest house väntar en heldag i spännande New Delhi. Vi besöker bland annat India Gate, Lotustemplet, Gandhimuseet, Birlatemplet, Vijay Ghat och Shantivan. Natt på guesthouse i New Delhi.

Dag 8: På morgonen tar vi tåget till Agra, där du ges gott om tid att utforska bland annat det världsberömda Taj Mahal. Ingen resa till Indien är fulländad utan att besöka detta fantastiska kärlekstempel, som både finns på UNESCO:s världarvslista och räknas som ett världens sju underverk! Från Agra tar vi nattåget till Udaipur – ”sjöarnas stad”.Agra Taj Mahal Indien

Dag 9: I Udaipur bor du i vår samarbetspartners center, tillsammans med deras volontärer som är i Udaipur för att arbeta i flera veckor. Låter Udaipur bekant? Kanske minns du namnet från Djungelboken? Bagheera är född här! Delar av Bondfilmen Octopussy är också inspelad i Udaipur. Det första dagen här tar vi det lugnt, tar en båttur på sjön Pichola och njuter av livet.

Dag 10: Vi besöker morgonmarknaden för att köpa ingredienser till dagens lunch – som du får lära dig att laga tillsammans med de andra deltagarna. Efter lunch besöker vi Shilpgram, ett slags Rajasthan i miniatyr, där du får lära dig mer om den lokala kulturen i Indiens näst största delstat. Solnedgången avnjuter vi från Monsoon Palace. Det byggdes på uppdrag av Sajjan Singh, maharadja av Mewar-dynastin, och färdigställdes 1884. Han ville ha en bra utsiktsplats att studera regnmolnen under monsunperioden från – så om du åker på den här resan i juni, juli eller augusti finns det stor chans att du kan följa i hans fotspår. Då är det monsuntid i Udaipur.

Dag 11: Tempeldag – vi besöker flera vackra tempel från 900-talet och 1100-talet utanför Udaipur. Efter en lugn eftermiddag och middag på volontärcentret tar vi nattbussen till Jaisalmer.utflykt till Mount Abu

Dag 12: I Jaisalmer, ca 15 mil från gränsen till Pakistan, får du chans att duscha och vila lite, innan det är dags för en av resans höjdare – vi skippar buss och tåg och tar kameler istället! Kamelkaravanen tar dig ut i Thar-öknen, där vi tillbringar natten i tält. Garanterat ett minne för livet! Från oktober till april är det under 20 grader på nätterna i öknen, och vi rekommenderar att du tar med en sovsäck – särskilt från november till februari. Då är det kallt.kameltur i Jaisalmer

Dag 13: Din kamel och en jeep tar dig tillbaka till Jaisalmer. Vi hinner med att titta runt lite i stan och äta middag innan vi tar nattbussen tillbaka till Udaipur.

Dag 14: En lugn söndag i Udaipur. På kvällen går vi och ser en Bollywood-film.

Dag 15: Ledig tid i Udaipur. Du kan upptäcka stan på egen hand eller tillsammans med de andra deltagarna, eller ta det lugnt på volontärcentret. På eftermiddagen tar vi nattbussen till Mumbai.

Dag 16: Vi kommer till Mumbai tidigt på morgonen, och hinner med en heldag här. Mumbai hette tidigare Bombay och är Indiens mest folkrika stad med runt 20 miljoner invånare. Vi besöker några ”måsten” i den här jättestaden – bland annat Gateway of India, konstgalleriet Jahangir, och Haji Ali Darga, en berömd moské som byggdes redan 1431.lokalbefolkning i Mumbai

Dag 17: Mer sightseeing i Mumbai – vi tar färjan till ön Gharapuri och besöker intressanta Elephanta Caves, ett av UNESCO’s världsarv. Därefter väntar nattbussen till Goa.

Dag 18-20: I Goa bor du på vår samarbetspartners center och träffar de andra volontärerna, som stannar längre i Goa. De första dagarna lär du känna Indiens minsta delstat, som har tydliga spår av sitt förflutna som portugisisk koloni. Men det är stränderna som lockar de flesta till Goa, och den första eftermiddagen tillbringar vi på Anjuna Beach, med sin världsberömda alternativa marknad.

Vi besöker även Panjim, Fort Aguda, ett vattenfall, kryddplantage och Old Goa, som också finns med på UNESCO:s världsarvslista.

Dag 21: Ledig söndag – njut sol och bad på någon av Goas många stränder, umgås med de andra volontärerna eller bara ta det lugnt och summera alla intryck från resan!Volontärresa Indien Goa

Dag 22-26: Volontärarbete i Goa! Du kan jobba med samhällsprojekt, med gatuhundar och andra utsatta djur, eller på vår samarbetspartners egen skola för barn från kringresande familjer. Du får veta på plats exakt vad som erbjuds när du kommer dit. Ett perfekt sätt att avsluta en fantastisk resa som garanterat ger minnen för livet för dig som resenär och volontär i Indien!

Dag 27: Avresa. Det går bra att stanna på boendet fram till lunchtid på lördagen. Fast du kommer förmodligen att vilja stanna längre! Vill du volontärarbeta längre än en vecka? Kontakta oss så sätter vi ihop ett specialpaket!

Vill du se fler bilder från den här resan? Vi tyckte vår volontär Emma tog så fina bilder att vi satte ihop en liten video med dem!

 

Obs: På den här resan krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 185 kr och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Boende under vår äventyrsresa genom Indien

Under rundresan bor du på lokala, noggrannt utvalda guesthouses och små hotell, och hos en lokal värdfamilj i Shimla. Under volontärarbetet i Udaipur och Goa bor du på vår lokala samarbetspartners center, där du får dela rum med en eller flera andra volontärer. Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum. Där har du tillgång till wi-fi, tv, dvd-spelare, kyl, och bjuds på tre mål mat varje dag. De serverar främst indisk mat, mestadels vegetarisk. Under de kyliga månaderna (oktober till april) rekommenderar vi att du tar med en sovsäck.

Du handtvättar din egen tvätt. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela äventyrsresan är miljöinriktad och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med alkohol och rökning. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt resande.

 

Att tänka på inför din äventyrsresa till Indien

• Ta med kläder efter väder! Det är kallt på vintern i Himalaya och Rajasthan, varmt i Rajasthan från april till juni, regnigt i Goa från juni till augusti… lycka till!

• Glöm inte myggspray. Alla boenden har inte myggnät i fönster och dörrar och myggorna kan i värsta fall sprida malaria och denguefeber. I bästa fall är de bara irriterande.

• Ta med en stor portion tålamod! Indien är överbefolkat och vädret inte alltid behagligt, men med en positiv inställning kommer du att få massor av fantastiska upplevelser och minnen för livet!

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går 100 kr oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till burmesiska flyktingbarns utbildning i Kuraburi. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Felicia, 24, Visby
  Svara

  Samlade intryck här: http://steenstravels.blogg.se/2013/december/

 • Pontus, 22, Örebro
  Svara

  Jag fattade inte riktigt hur stort och varierat Indien är förrän jag åkte på den här roadtrippen med er. I vanliga fall åker jag helst på egen hand, men i ett land som Indien där det mesta är kaotiskt och inte riktigt funkar som det är tänkt var det skönt att ha med sig en lokal guide som styrde upp allting och såg till att vi fick uppleva maximalt av Indien. Stort kredd till er och till all lokal personal i Indien som fixade alla mina små problem!

 • Dennis & Jonna
  Svara

  Det här var definitivt en resa långt utöver vad vi hade förväntat oss. Visst, boendet är enkelt, man åker mycket buss, vädret var inte alltid på topp…. Men som upplevelse betraktat var det fantastiskt!! Som en fyra veckor lång, spännande dokumentär som man inte kunde slita sig ifrån! Det enda vi ångrar är att vi inte bokade fler volontärveckor i Goa efter resan, arbetet där gav verkligen mersmak men det var för kort. Vi vill ha mer!! 🙂

 • Mari
  Svara

  Hei! Jeg lurer på hvor store grupper som pleier å dra på denne turen?

  • Hej Mari,

   Det varierar lite, men det brukar vara ganska små grupper. Oftast mellan 4 och 10 personer.