• eventyrreise-frivillig-arbeid-thailand

Äventyra & volontära: Elefanter och ö-liv i Thailand!

 • Destination:
 • Reslängd från : 2 veckor
 • Pris från:
  10,900 sek

En annorlunda och kul äventyrsresa genom Thailand. Volontärjobba med elefanter i Chiang Mai och upplev södra Thailands stränder och öar runt Koh Samui!

Resan startar i Chiang Mai i norra Thailand och slutar i Bangkok
Flyg från Chiang Mai till Koh Samui ingår
Välj mellan volontärarbete på en skola eller äventyrande på Samui
Minimiålder: 18 år. Maxålder: 75
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska
Observera att det här är en populär resa som ofta blir fullbokad – vi försöker att alltid ha startdatumen uppdaterade, men kolla med oss innan du bokar ditt flyg

2018
10.900:- 
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma priser som för 2018 även för resa under 2019.
2018
Januari: 10
Februari: 21, 28
Mars: 14
April: Fullbokat
Maj: 23, 30
Juni: 6, 13, 20, 27
Juli: 4, 11
Augusti: 1, 8, 15, 22
September: 5
Oktober: 10
November: 14, 21, 28
December: Fullbokat

2019
Januari: 30
Februari: Fullbokat
Mars: 6, 20
April: –
Maj: 8
Juni: 5
Juli: 10
Augusti: 7
September: 4
Oktober: 2
November: 6
December: 4
Ingår:
¤ Hämtning på flygplatsen i Chiang Mai
¤ Allt boende
¤ Dygnet-runt assistans innan avresa och under projektet
¤ Mat enligt specificerat
¤ Flyg från Chiang Mai till Koh Samui (via Bangkok)
¤ All transport inom Thailand
¤ En donation till I Mina Skor
¤ En donation till elefantreservatet utanför Chiang Mai
¤ En donation till sköldpaddsreservatet på Koh Tao
¤ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
¤ Flygbiljett från Sverige
¤ Reseförsäkring (obligatoriskt)
¤ Mat utöver specificerat. En bra måltid kostar 10-20 kr.
¤ Eventuella vaccinationer
Du ska boka ditt flyg till Chiang Mai så att du landar på resans första dag (det är alltid en onsdag). Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna!
Ska du stanna i högst 30 dagar behöver du inget visum. Ska du vara i Thailand längre än 30 dagar rekommenderar vi att du skaffar ett turistvisum från Thailändska ambassaden i Stockholm. Det finns tre varianter: ”single entry tourist visa”, som är giltigt i tre månader och kostar 260 SEK, ”double entry tourist visa” gäller i sex månader och kostar 520 SEK och ”triple entry tourist visa” som också är giltigt i sex månader och kostar 780 SEK. Mer information finns här:
http://www.thaiembassy.se/en/visa
Vi rekommenderar att du inte uppger att du ska volontärarbeta när du ansöker om turistvisumet – det bara krånglar till processen.
Fullgott grundskydd. Skydd mot Hepatit A och B rekommenderas också. Malaria finns inte i de delar av thailand vi besöker, men vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.

äventyra-och-volontära-thailand-3En unik volontärresa där du hinner med mycket mer än ”bara” volontärarbete. Du får volontärarbeta med omhändertagna elefanter utanför Chiang Mai i norra Thailand innan vi flyger till ön Koh Samui i södra Thailand. Där väntar antingen mer volontärarbete på en lokal skola eller äventyr på Samui, Koh Tan och i Ang Thong marina nationalpark.

Därefter avslutas resan med tre dagar på mysiga Koh Tao, där du bland annat får besöka ett sköldpaddsreservat och snorkla, innan det är dags att åka upp till Bangkok för hemresa eller vidare äventyr på egen hand.

Programmet dag för dag
Dag 1: När som helst mellan klockan 6 och 21 hämtar vi upp dig på flygplatsen i Chiang Mai och skjutsar dig till det guest house vi bor på de två första nätterna. Landar du senare ordnar vi ett flygplatshotell och transfer till stan morgonen efter istället – utan extra kostnad.

Om du flyger direkt från Sverige kan du boka flyg direkt till Chiang Mai (de går nästan alltid via Bangkok) – eller så kan du boka returbiljetter till Bangkok och boka ett inrikesflyg från Bangkok till Chiang Mai med ett lokalt flygbolag. Det finns biljetter från ca 200 kr, och vi hjälper dig gärna. Nok Air och Air Asia har oftast billigast biljetter.

Mat: Ingår inte. Boende: Guest house.

Dag 2: Efter ett första ”officiellt” möte med den lokala personalen och de andra resenärerna väntar sightseeing i Chiang Mai, som är norra Thailands största stad. Vi avslutar dagen på Chiang Mai Night Bazaar, en av Thailands största kvällsmarknader. Här finns allt du kan tänkas vilja köpa med dig, från kinesiskt krimskrams till äkta thailändska antikviteter. Tänk på två saker när du shoppar: köp inget av elfenben (det är både olagligt och dumt – elefantbetar ska förstås sitta på elefanter och inte på ditt skrivbord), och om du vill köpa en liten buddhastaty bör du kolla upp vilka restriktioner som gäller för export, annars finns det en liten risk att den blir beslagtagen på flygplatsen.

Mat: Frukost & lunch ingår. Boende: Guest house.

äventyrsresa-chiang-mai-indigo

Dag 3: Ledig förmiddag. Besök gärna vår favoritrestaurang i Chiang Mai, Free Bird Cafe. Den ligger nära Chang Pueak Gate, vid norra vallgraven, och drivs av politiska flyktingar från Burma. Allt överskott går till att hjälpa deras landsmän med utbildning och mänskliga rättigheter – och dessutom har de god burmesisk mat, många vegetariska alternativ och bra kaffe!

Strax före lunch är det dags att åka till elefantreservatet. Här finns omhändertagna elefantmammor och deras kalvar (ja, det heter faktiskt så!). Här får du volontärarbeta med att ha hand om dem, lära känna deras unika personligheter och bli en del av gemenskapen på Elephant Jungle Sanctuary.

Mat: Frukost, lunch & middag ingår. Boende: Sovsal vid elefantlägret.

frivillig-arbeid-elefanter-thailand

 

Dag 4:  En heldag med elefanterna. Hjälp till förbereda deras mat, tvätta dem, lek med dem som vill utan att tumma på säkerheten och gå på promenad med dem. Något du däremot inte får göra är att rida på dem – elefantridning är inte något vi stödjer.

Mat: Frukost, lunch & middag ingår. Boende: Sovsal vid elefantlägret.

elefanter-volontär-thailand

Dag 5: Vi tillbringar morgonen med elefanterna, innan det är dags att gå igenom vad som väntar på nästa destination : Koh Samui! Runt lunchtid flyger vi från Chiang Mai till ön Koh Samui, och vi kommer fram till boendet sent på eftermiddagen.

koh samui1

På Samui får du välja om du vill volontärjobba även här eller utforska ön och omgivningarna istället. Om du väljer att volontärarbeta blir du placerad på en av de två skolor vi hjälper på ön. Här kan du välja att undervisa i engelska på ett kul sätt eller att bygga och renovera på skolområdet. Byggmaterial ingår i resans pris. Vi tar även emot volontärer på längre tid på det här projektet – läs mer om det här.

Mat: Frukost ingår. Boende: Volontärboende med flerbäddsrum.

Dag 6-9 (volontäralternativet): Om du väljer att volontärjobba består de här fyra dagarna av undervisning eller bygg och renovering på en av skolorna.

Observera att det är skollov i Thailand i mars, april och oktober. Då är inte undervisningsprojektet öppet, men du kan jobba med bygg och renovering.

Mat: Lunch ingår. Boende: Volontärboende med flerbäddsrum.

volontärarbete-samui-thailand

Dag 6 (äventyrsalternativet): Vill du hellre upptäcka mer av Koh Samui? Inga problem – det ordnar vi. Den här dagen består då istället av att lära känna Thailands näst största ö.

Mat: Lunch ingår. Boende: Volontärboende med flerbäddsrum.

Dag 7 (äventyrsalternativet): Vi tar en tur med privat båt till den lilla ön Koh Tan, strax söder om Samui. Här väntar lugn och stillhet, och du kommer inte att se många turister jämfört med Samui.

Mat: Lunch ingår. Boende: Volontärboende med flerbäddsrum.

Dag 8 (äventyrsalternativet): Ännu en båttur, den här gången till vackra Ang Thong marina nationalpark, som består av 42 små öar med berg, djungel och stränder. Här finns goda möjligheter att snorkla om du vill.

Mat: Lunch ingår. Boende: Volontärboende med flerbäddsrum.

ang-thong-marina-nationalpark-indigo

Dag 9 (äventyrsalternativet): Vi tar dig med på en överraskningsresa! 🙂

Mat: Lunch ingår. Boende: Volontärboende med flerbäddsrum.

Dag 10 (för alla): Vi besöker den skola de som valt volontäralternativet jobbat på, så de får visa runt de som valt att göra annat och så även de får en chans att säga hej till barnen. Därefter tar vi färjan till Koh Tao – en numera inte helt välbevarad hemlighet för oss svenskar.  På den här 21 kvadratkilometer lilla ön finns bra snorkling och det finns även möjlighet till dykning för dig som har dykcert.

Mat ingår inte. Boende: Guest house.

Dag 11: Vi besöker Koh Tao Marine Conservation project, ett sköldpaddsreservat som vi stödjer tillsammans med vår lokala samarbetsorganisation. En del av resans pris går hit, och du får se med egna ögon vad pengarna används till.

Mat: Frukost ingår. Boende: Guest house.

eventyrresie-thailand-koh tao1

 

Dag 12: Heldag med båt runt Koh Tao. Simma, snorkla, sola eller bara ta det lugnt på båten. På kvällen bjuder vi på avslutningsmiddag, även om resan inte riktigt är slut ännu!

Mat: Frukost, lunch & middag ingår. Boende: Guest house.

Dag 13: Transfer med färja och buss eller tåg tillbaka till Bangkok, där vi checkar in på guest house nära berömda backpackergatan Khao San Road. Fest på kvällen för de som orkar och vill!

Mat: Frukost ingår. Boende: Guest house.

Dag 14: Resans sista dag, och det går bra att stanna på hotellet fram till kl 12 om du vill. Sugen på mer resande? Från Bangkok finns alla möjligheter. Kolla gärna våra äventyrsresor på TAC, där vi har flera prisvärda och bra resor genom Thailand, Laos, Kambodja och Vietnam, som alla börjar och slutar i Bangkok.

 

Obs: Om du väljer volontäralternativet på Koh Samui krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 185 kr och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Att tänka på inför din äventyrsresa till Thailand

• Jobba med elefanter gör man inte i finkläder. Ta med tunna bomullskläder som du inte är rädd om, en keps eller solhatt och solskyddskräm. Var beredd på lite skit under naglarna.

• Solskydd behöver du förstås även på öarna i södra Thailand.

• Regnperioden varar från maj till september. Det regnar inte varje dag, men tropiska skyfall som dränker det mesta förekommer. Ta med paraply och flip-flops, eller köp det billigt i Bangkok.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går 100 kr oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till burmesiska flyktingbarns utbildning i Kuraburi. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Linus, 23
  Svara

  Det här är en kanonresa på alla sätt! Jag har svårt att plocka ut något som var enskilt ”bäst” – men närkontakten med elefanterna kommer jag aldrig att glömma. Jag var lite skeptisk till det innan jag åkte med tanke på alla skriverier om att man inte ska stödja elefantläger, men det här är nåt helt annat. Ingen elefantridning och annat dumt. Bara glädje!

  Koh Tao var också väldigt fint. Hela resan var en perfekt kombination av äventyr och avkoppling, och den gav verkligen mersmak på Thailand. Stort tack för att hjälp innan avresa och för att ni har koll på allt man behöver veta!