Palawan ligger längst västerut i Filippinerna, och påminner klimatmässigt mer om grannön Borneo än om resten av landet. Här har vi redan flera givande volontärresor – du kan jobba på förskola eller skola, vara med och bygga och renovera, hjälpa till med sjukvård på en lokal klinik och delta i vårt kulturutbytesprojekt. Nu kan du som brinner för miljöfrågor även vara med och bidra till ökad miljömedvetenhet på Palawan!

vårt nya projekt får du plantera viktiga mangroveträd, ger skydd åt många utrotningshotade däggdjur, fåglar och reptiler. De skyddar också miljön genom att filtrera bort föroreningar från vattnet. Mangroveträden utgör även en barriär som skyddar kustområdena från stormar och tidvatten.

Förutom att plantera mangroveträd får du även vara med och hålla kustremsan längs Aborlan ren – och vara ett bra föredöme för barnen i byn. Genom att få dem att förstå hur viktigt det är att bevara mangroveträden kan din insats som volontär ha positiv effekt på flera plan, och långt in i framtiden. En dag i veckan får du även möjlighet att undervisa dem om miljöfrågor.

Det här projektet passar extra bra för dig som vill göra ditt gymnasieprojekt utomlands och fokusera på miljövård och naturvetenskap.

Var beredd på hårt men givande arbete, där du som en bonus kommer att få lära dig mer om mangroveträdens betydelse och andra miljöfrågor – på en av Filippinernas finaste öar.

Nämnde vi förresten att du bor 100 meter från stranden? 😉