Pandaprojektet i Kina är en av vår mest populära volontärresor. Här får du en unik möjlighet att lära dig mer om jättepandorna på plats i Kina, och i september förra året meddelade WWF att jättepandorna inte längre var utrotningshotade, utan ”bara” sårbara. En starkt bidragande faktor till detta är det arbete som utförs på Bifengxia Pandareservat, där våra volontärer blir placerade.

Reservatet bytte nyligen ledning, och vi hoppas att de kommer att fortsätta med det viktiga arbetet för att bevara de kinesiska jättepandorna på bästa sätt. Dock har den nya ledningen bestämt sig för att höja kostnaden för att volontärarbeta med pandor rejält – med nästan 300%. Därför har vi inget annat val än att även höja våra volontäravgifter för pandaprojektet, för bokningar som görs från och med den 15 maj. Om du bokar innan dess gäller dagens priser, även för bokningar långt fram i tiden. Vi måste tyvärr även behålla begränsningen på endast en veckas vistelse som volontär, eftersom den nya ledningen inte tillåter fler veckor.

Nya möjligheter att kombinera med din volontärresa

Vi har tre goda nyheter för dig som vill volontärarbeta med pandor i Kina också. Eftersom en vecka kan vara i kortaste laget för en volontärresa till Kina har vår samarbetspartner där tagit fram tre sätt att förlänga din volontärresa på ett intressant och roligt sätt:

  1. Kulturvecka i Chengdu. Lär känna Sichuan-provinsen, möt människorna, prova maten, laga en traditionell hot pot och se kinesisk opera! Kulturveckan startar den första måndagen i varje månad.
  2. Äventyrsvecka i ”Vilda Västern”. Lär känna tibetansk kultur i Kangding och Xinduqiao i västra Sichuan – så nära du kan komma Tibet utan att åka över gränsen! Äventyrsveckan startar den andra måndagen i varje månad från mars till november.
  3. Pandor & Kultur. För dig som vill uppleva pandor lite extra, i kombination med tibetansk kultur. Vi volontärar i två dagar på ett litet, lokalt center för djur och natur där pandor är huvudattraktionen – deras fokus är dock varken på fortplantning eller på att visa upp djuren utan bara på att hjälpa dem. Du får även uppleva tibetansk kultur i Qiaoqi.

Vi kommer att lägga upp mer information om de tre nya möjligheterna i Kina inom de närmaste dagarna, men vi vill flagga för prishöjningen på pandaprojektet så fort som möjligt. Glöm inte att anmäla dig innan den 14 maj om du planerar en volontärresa med pandor senare i år, eller till och med under 2018, så blir det billigare! Om du vill lägga till någon av de nya veckorna – eller kanske alla tre – går det bra att komplettera din bokning med dem senare.