IndiGo har förmedlat volontärresor till Nepal sedan vi startade, 2012. Det är ett av de länder där vi har ett extra nära samarbete med en lokal välgörenhetsorganisation och arrangör av volontärresor, och vi vill gärna passa på att rekommendera att åka som volontär till Nepal.

I Nepal kan du välja mellan sju olika projekt för din volontärresa. Vi har även en äventyrsresa med volontärarbete, och flera olika fristående veckor med äventyr och trekking för dig som vill kombinera volontärarbete med att se mer av vackra Nepal.

Sedan starten har vi skickat volontärer till skolor och förskolor i Nepal. Genom åren har många av våra volontärer bidragit till att lära ut engelska till barn och ungdomar från fattiga familjer – något som är extra viktigt i Nepal eftersom all högre utbildning är på engelska. Du som vill volontära på en förskola eller skola kan välja om du vill jobba i huvudstaden Kathmandu eller i Pokhara, Nepals näst största stad och en av de vackraste.

 

Volontärarbete efter jordbävningen

Efter jordbävningskatastrofen i april 2015 erbjöd vi oss att hjälpa till med återuppbyggnaden av de många skolor och andra offentliga byggnader som raserats. Redan tre veckor efter jordbävningen hade vi våra första jordbävningsvolontärer på plats – Alexander och Sebastian – som inte stod för en imponerande arbetsinsats utan även bidrog ekonomiskt till uppbyggnaden genom att samla in över 60.000 kr! Förra året övergick volontärarbetet efter jordbävningen till att även omfatta allmän renovering och upprustning av skolor och liknande, och vi tar fortfarande emot volontärer som vill jobba med bygg och renovering i Nepal.

Sedan 2015 har det också varit möjligt att volontärarbeta med gatuhundar i Kathmandu och att bo i buddhistkloster och undervisa munkar och munknoviser i engelska. Även där har vi haft många duktiga och engagerade volontärer från Sverige och Norge.

 

Två nya volontärresor till Nepal

I år tillkom två nya volontärprojekt. Nu kan du även volontärarbeta med stärka lågutbildade kvinnor, och stötta barn som är i extra behov av hjälp. Även de projekten sköts det praktiska på plats i Nepal av vår engagerade samarbetspartner, som gärna tar emot fler volontärer på de projekten.

 

Kombinera volontärarbete med trekking

Om du är intresserad av vandring, och att uppleva mer av Nepal än bara volontärarbetet, finns det flera spännande möjligheter. Du kan hoppa på äventyrsresan med volontärarbete, som är en fyra veckor lång resa med en kulturvecka i Kathmandu, en äventyrsvecka, en vecka med vandring i fantastisk miljö norr om Pokhara och en avslutande vecka med volontärarbete. Du kan även boka trekking tillsammans med en längre volontärresa, eller lägga till fler volontärveckor till äventyrsresan – i Nepal är det mesta flexibelt.

 

Är du intresserad av volontärarbete i Nepal? Om du har några frågor eller funderingar är du alltid välkommen att höra av dig!