Du har väl inte missat att vi på IndiGo skänker en stor del av överskottet till välgörenhet i Thailand? Nu i maj har vi gjort två stora donationer, som bara var möjliga tack vare er som bokar med oss.

Den 13 maj delade vi ut stipendium till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Ae är 11 år och Wunsen 8, och båda kommer från familjer som drabbats hårt av HIV/AIDS. Ae’s pappa gick bort när han bara var två år gammal, och han bor med sin mamma som även hon är HIV-smittad. Wunsen har båda föräldrarna kvar i livet, men båda är HIV-positiva.

Att gå i skolan är inte gratis i Thailand. Vi sponsrar båda barnens skolgång hela det kommande läsåret, som började den 15 maj, och kommer även att se till att både barnen och föräldrarna får det ekonomiska stöd de behöver. När man har en inkomst på drygt 1000 kronor i månaden är det inte lätt att få det att gå ihop, så vi har lovat att skjuta till pengar när det behövs så länge pengarna används till något bra.

Vårt stöd till Ae och Wunsen går genom stiftelsen Dr Sem Pringpruangkeo Foundation. Den grundades av Dr. Sem 1995, och har sedan dess gett ekonomiskt stöd till över tusen barn i norra Thailand från familjer som drabbats av HIV/AIDS. Vi hoppas kunna hjälpa fler barn genom dem i framtiden, och om du vill sponsra ett eller flera barn med liknande bakgrund får du mer än gärna kontakta stiftelsen direkt. Vi kan även hjälpa dig med kontakten.

i-mina-skor1

Vi har även gjort en donation till en skola för flyktingbarn från Burma, i Kuraburi i sydvästra Thailand. Vi stödjer den här skolan både ekonomiskt och med volontärer, och om du är intresserad av att volontärarbeta på skolan finns mer information här.

Den här gången skänkte vi pengar som gjorde det möjligt att rusta upp de fallfärdiga gungorna, klätterställning och rutschbanan på skolgården. Innan renoveringen var de direkt farliga att använda, med vassa spikar som stack ut och rostiga kedjor. Nu har den lokala personalen med hjälp av föräldrarna till några av barnen på skolan svetsat, snickrat och fixat så det inte bara sert trevligare ut, utan framför allt inte är farligt för barnen att använda lekplatsen.

i-mina-skor-2

Inget av det här hade varit möjligt utan våra volontärer. För alla som bokar en volontärresa eller äventyrsresa med oss lägger vi en summa till I Mina Skor. Det är även vanligt att våra volontärer donerar en extra slant vid bokningen, och det är vi naturligtvis extra glada och tacksamma över.