Gör ditt Gymnasiearbete utomlands – Volontärarbeta genom IndiGo!

Går du i gymnasiet och funderar på att göra ditt gymnasiearbete utomlands? Många av våra volontärprojekt i Asien går utmärkt att använda som grund för ditt gymnasieprojekt, och på nästan alla projekt kan vi ta emot volontärer från 16 år och uppåt. Om du inte har fyllt 18 behöver du skicka ett intyg från dina föräldrar, som godkänner att du åker – och naturligtvis följa samma säkerhetsföreskrifter som alla andra när du är på plats. Läs mer här om vad som gäller för dig under 18!

För många är det en dröm att få resa utomlands och hjälpa dem som har svårigheter i livet. Vi kan hjälpa dig att hitta ett projekt som passar dig perfekt, och ger dig möjlighet att ge en hjälpande hand till något som du brinner för och på köpet få både underlag till ditt gymnasieprojekt och en vistelse utomlands som garanterat ger minnen för livet.

 

Gymnasieprojekt utomlands – vad kan man skriva om?

Du kan volontärjobba med barn eller djur, och vi har även några andra specialprojekt som passar extra bra som gymnasiearbete. Du som pluggar till exempelvis målare eller snickare kan volontärarbeta på något av våra skolrenoveringsprojekt i Thailand, eller hjälpa till med bygg och renovering på Filippinerna, Bali och i Nepal och Kambodja – eller hjälpa till att renovera buddhisttempel på Sri Lanka. Ska du bli djurskötare eller veterinär? Vi har många volontärprojekt där du får möjlighet att hjälpa utsatta djur i bland annat Indien, Sri Lanka, Bali, Thailand och Kina.

Pluggar du geriatrik och vill jobba med att hjälpa äldre? Då kan du åka som volontär till Sri Lanka och volontärjobba på ett äldreboende där. Ska du bli barnskötare? Då kan volontärarbete på ett barnhem i  Sri Lanka eller Thailand passa dig perfekt. Eller varför inte volontära på en förskola på Bali eller Fiji? Eller i Kina eller Laos?

Ska du bli lärare? Prova på att undervisa i en skola i Indien, Nepal, Thailand, Sri Lanka, Bali, Fiji eller Thailand! Vill du volontärarbeta med barn med särskilda behov? Den möjligheten ger vi dig i Vietnam, Indien, Sri Lanka, Nepal och Malaysia.

Går du hotell- och restaurangprogrammet? Då kan du åka till Vietnam och volontärarbeta på ett soppkök för fattiga, som samtidigt få erfarenhet av att jobba i storkök och med service.

Eller går du på omvårdnadsprogrammet och vill jobba med hälso- och sjukvård utomlands som grund för ditt gymnasieprojekt? Det kan du göra på Filippinerna, i Indien och i Vietnam.

Använd gärna vår sökfunktion – där hittar du enkelt de projekt vi tycker passar extra bra för dig som vill göra ditt gymnasieprojekt i Asien.Gör ditt gymnasieprojekt och res samtidigt som volontär utomlands i något eller några länder i Asien

Hur får jag ihop pengar till att göra mitt gymnasieprojekt utomlands?

Det kostar inte pengar att volontärarbeta, men du betalar för service innan avresa, hämtning på flygplatsen, mat och husrum, lokal samordnare och annat som gör din volontärresa möjligt. I vissa fall kan du få stipendium som helt eller delvis täcker dina kostnader. Kolla med lokala fonder och stiftelser i din hemstad – ofta finns det pengar att söka för volontärarbete utomlands. Tänk bara på att vara ute i god tid, det tar ofta flera månader att få din ansökan behandlad och vissa stiftelser betalar bara ut pengar en gång om året.

Vissa stiftelser och organisationer vill ha en kopia på din inbjudan, fakta om projektet, dagsschema, arbetsuppgifter och liknande. Kontakta oss så ordnar vi det utan extra kostnad.

Vill du veta mer om att göra ditt gymnasiearbete utomlands? Kontakta oss!

Fundersam? Fråga oss!